Ogródek Robaczka
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Wczoraj zaczęłam porządki, dziś skończę przycinanie modrzewi i zrobię oprysk Promanalem. Potem już będę mogła zająć się przygotowaniem rabaty na róże i posadzić zadołowane w warzywniku królewny. Pojawił się pierwszy krokus, tylko nie miałam czasu zrobić zdjęcia 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry kochani
Zapowiada się piękny dzień
Juz jest cieplutko, bo drzwi tarasowe już otwarte i mogłam wyjść z poranną kaweczką na taras w kapciach
Słoneczko grzeję, zaraz zabieram się do pracy
Sara, Monia, Marzenka Dziękuję
- Spałyście dobrze dziewczyny? mam nadzieję, że były kwiatowe sny
Asia - trzymam kciuki za Twoje, żeby się przyjęły - moje posadzone wczoraj wyglądają ok, choć zielone pędy zaraz po posadzeniu nieco uwiędły, jeśli nie wstaną, będę musiała obciąć. Zbyt późno je podlałam, a sadziłam w słońcu, nie popełnij tego błędu.
Ewa - Dobrze, że przypominasz o przygotowaniu rabaty pod róże - ja planuję sadzenie róż w następny weekend, ale już w tygodniu postaram się przygotować ziemię. Nasypię trochę ziemii z kompostem i obornika w granulkach..
Udanego i owocnego dnia wszystkim życzę

Zapowiada się piękny dzień

Sara, Monia, Marzenka Dziękuję

Asia - trzymam kciuki za Twoje, żeby się przyjęły - moje posadzone wczoraj wyglądają ok, choć zielone pędy zaraz po posadzeniu nieco uwiędły, jeśli nie wstaną, będę musiała obciąć. Zbyt późno je podlałam, a sadziłam w słońcu, nie popełnij tego błędu.
Ewa - Dobrze, że przypominasz o przygotowaniu rabaty pod róże - ja planuję sadzenie róż w następny weekend, ale już w tygodniu postaram się przygotować ziemię. Nasypię trochę ziemii z kompostem i obornika w granulkach..

Udanego i owocnego dnia wszystkim życzę

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja spałam wyśmienicie po takich zdjęciach
i dzień dzisiejszy był piękny po takich snach, na dodatek nie dość że bardzo ciepły to miałam wolne i.... grabiłam trawkę, obcinałam resztki bylin po zimie a na dodatek... byłam w ogrodniczym po ziemię i
dokupiłam 3 nowe roślinki : jeżówkę różową (mam nadzieję że inną niż posiadam bo to kłącze) , lobelie czerwoną ( zamawiałam rok temu przez internet i sadzonki padły) i jeszcze lilię tygrysią białą ( posiadam pomarańczowe i żółte).W ogrodzie nadal tylko 1 krokus rozwinięty ale za to mnóstwo nowych krokusów, szafirków,cebulic wychyla noski. Miłego wieczoru 

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja także bardzo się dzisiaj napracowałam w moim ogródku, mam nadzieję, że ty też ;)
Trawsko zgrabione, ponawożone i za karę zostały mi bolące plecy, ale było warto. Co za śliczny dzień!
A Ty co dzisiaj robiłaś? A może masz jakieś foto?
Zauważyłam na Twoich wcześniejszych zdjęciach dzwonek dalmatyński, o ile się nie mylę. Masz go jeszcze? Co o nim powiesz? Ja mam zamiar go niedługo kupić, obie z mamą szalejemy za nim.
Pozdrowionka!!

Trawsko zgrabione, ponawożone i za karę zostały mi bolące plecy, ale było warto. Co za śliczny dzień!
A Ty co dzisiaj robiłaś? A może masz jakieś foto?

Zauważyłam na Twoich wcześniejszych zdjęciach dzwonek dalmatyński, o ile się nie mylę. Masz go jeszcze? Co o nim powiesz? Ja mam zamiar go niedługo kupić, obie z mamą szalejemy za nim.

Pozdrowionka!!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu
u ciebie tak kolorowo, cudne krokusy!
moich się chyba nie doczekam w tym roku....
dzięki za odwiedziny i pogaduchy
jak zawsze czas nam uciekł za szybko...
zapraszam ponownie

u ciebie tak kolorowo, cudne krokusy!

moich się chyba nie doczekam w tym roku....
dzięki za odwiedziny i pogaduchy

jak zawsze czas nam uciekł za szybko...
zapraszam ponownie

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45

- robaczek_Poznan
Witajcie
Jak większość z nas, ja też spędziłam cały dzień w ogrodzie - już wszystkie powojniki posadzone, Amadeusze przesadzone, miejsce na New Dawn już jest, mogę działać dalej
Wytyczyłam rabatę różaną przy tarasie, będę robić miejsce dla nich w tym tygodniu. Zaczęłam też grabić trawnik, ale szybko się zmachałam..jak dobrze, że go ubywa..
Monia - super, że miałaś udany, pracowity dzień i fajne zakupy
Czerwona lobelia? Ja posiałam klasyczną, już popikowana, czekam aż wyrośnie. Staram się wyhamować teraz z zakupami następnych roślin, muszę się uporać z tym, co kupione i posadzić wszystkie róże...a potem pewnie będę się rozglądać za bylinami..
Ciesze się, że widać u Ciebie wiosnę - u mnie też szaleństwo, wszystko wychodzi, tylko liliowców jeszcze ani śladu..
Konwalio witaj
U mnie też dzisiaj było pracowicie, nawet nie wiem kiedy zleciał mi cały dzień..to obejrzę, tu ciachnę, tam przesadzę..i leci
Wciąż jednak dużo do zrobienia..
Ewuniu
Krokusy wzejdą, daj im chwilę, są "po przejściach" (sadzone w grudniu)
Czekam na następne spotkanie, zawsze fajnie pogadać z zakręconym ogrodowo - rozumiemy się bez słów
Cześć Andrzejku - miionów nie ma (jeszcze...hihihi) ale sporo ich wylazło i mogłabym je fotografować bez końca! dzisiaj jednak nie miałam czasu biegać z aparatem, robota paliła mi się w rękach. Może jutro zrobię kolejną sesję ogrodową

Jak większość z nas, ja też spędziłam cały dzień w ogrodzie - już wszystkie powojniki posadzone, Amadeusze przesadzone, miejsce na New Dawn już jest, mogę działać dalej

Monia - super, że miałaś udany, pracowity dzień i fajne zakupy

Ciesze się, że widać u Ciebie wiosnę - u mnie też szaleństwo, wszystko wychodzi, tylko liliowców jeszcze ani śladu..
Konwalio witaj

Ewuniu

Cześć Andrzejku - miionów nie ma (jeszcze...hihihi) ale sporo ich wylazło i mogłabym je fotografować bez końca! dzisiaj jednak nie miałam czasu biegać z aparatem, robota paliła mi się w rękach. Może jutro zrobię kolejną sesję ogrodową

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Hiacynty... jakie ładne... właśnie sobie przypomniałam, że sadziłam i gdzie one?
Wracając do Comtesse de Bouchaud, mój jest malutki, bo kupiony w ubiegłym roku u Wędrowskich, a oni sprzedają raczej młode sadzonki, ale widziałam u Dodad przepiękny okaz, podobno to bardzo przyjazny dla ogrodników powojnik ;).

Wracając do Comtesse de Bouchaud, mój jest malutki, bo kupiony w ubiegłym roku u Wędrowskich, a oni sprzedają raczej młode sadzonki, ale widziałam u Dodad przepiękny okaz, podobno to bardzo przyjazny dla ogrodników powojnik ;).
- robaczek_Poznan
Agatko, ja też mam malutki egzemplarz CdB od Wędrowskich - wszystkie powojniczki od nich przyszły malutkie, mam jednak nadzieję, że się ładnie przyjmą, bo korzeń mają mocny. Obejrzę tego u Dorotki, dzięki!
Hiacynty dzisiaj zaczęły nawet nabierać kolorków! Jutro pokażę fotki
Hiacynty dzisiaj zaczęły nawet nabierać kolorków! Jutro pokażę fotki

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ja też byłam dzisiaj na działce!
Calutki dzień w krótkim rękawku- coś pięknego!
Calutki dzień w krótkim rękawku- coś pięknego!
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Wystarczy kliknąć, to jest link do zdjęcia ;).robaczek_Poznan pisze:Obejrzę tego u Dorotki, dzięki!
Liczę na to, że ciepło bardzo przyspieszy wychodzenie cebulkowych w moim ogródku - dziś znalazłam trzy kiełki koło siebie, wcale już nie takie tycie, których wczoraj na pewno nie było

- robaczek_Poznan
Zeberko
Ja też biegałam w krótkim rękawku
W cieniu było 22 stopnie, a w słonku?
Pogodowe szaleństwo, oby mrozów już nie było... posadziłam mnóstwo powojników, mają już ładne pędy i pączki..

Pogodowe szaleństwo, oby mrozów już nie było... posadziłam mnóstwo powojników, mają już ładne pędy i pączki..

też biegałam w krótkim rękawku....w słonku było wręcz upalnie a jak piekło.....już opalało zresztą bo widziałam w domu potem, że mam opalone ręce od rękawiczek do rękawka
jutro chyba założe bezrękawnik
żadnych mrozów nie chcę.....bo inaczej

jutro chyba założe bezrękawnik

żadnych mrozów nie chcę.....bo inaczej

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25

Niech już tak będzie!
Ja jutro jadę powsadzać trochę roślin ze strychu. Dzisiaj to były:
Magnolia,rododendrony, porzeczki,agresty,maliny oraz drzewka owocowe-tylko 4 ale więcej nie będzie potrzebne

Ja się chyba nie opaliłam ale na pogodę dzisiaj nie narzekałam

- robaczek_Poznan
Wiem kochana, dziękiFrancesca pisze:Wystarczy kliknąć, to jest link do zdjęcia ;).robaczek_Poznan pisze:Obejrzę tego u Dorotki, dzięki!
Liczę na to, że ciepło bardzo przyspieszy wychodzenie cebulkowych w moim ogródku - dziś znalazłam trzy kiełki koło siebie, wcale już nie takie tycie, których wczoraj na pewno nie byłoŻebym jeszcze wiedziała co to, na pewno nie tulipany

Marta

Sara, sporo tego! posadziłaś magnolie? jaką odmianę? Z owocowych mam tylko malinki.. jak sobie przypomnę ten słodziutki smak...hmm..nie ma wspanialszego smaku od malin z własnego ogrodu, prosto z krzaka