Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Wczoraj zaczęłam porządki, dziś skończę przycinanie modrzewi i zrobię oprysk Promanalem. Potem już będę mogła zająć się przygotowaniem rabaty na róże i posadzić zadołowane w warzywniku królewny. Pojawił się pierwszy krokus, tylko nie miałam czasu zrobić zdjęcia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry kochani ;:138
Zapowiada się piękny dzień ;:3 Juz jest cieplutko, bo drzwi tarasowe już otwarte i mogłam wyjść z poranną kaweczką na taras w kapciach ;:224 Słoneczko grzeję, zaraz zabieram się do pracy :tan
Sara, Monia, Marzenka Dziękuję ;:4 - Spałyście dobrze dziewczyny? mam nadzieję, że były kwiatowe sny :uszy
Asia - trzymam kciuki za Twoje, żeby się przyjęły - moje posadzone wczoraj wyglądają ok, choć zielone pędy zaraz po posadzeniu nieco uwiędły, jeśli nie wstaną, będę musiała obciąć. Zbyt późno je podlałam, a sadziłam w słońcu, nie popełnij tego błędu.
Ewa - Dobrze, że przypominasz o przygotowaniu rabaty pod róże - ja planuję sadzenie róż w następny weekend, ale już w tygodniu postaram się przygotować ziemię. Nasypię trochę ziemii z kompostem i obornika w granulkach.. ;:108

Udanego i owocnego dnia wszystkim życzę :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja spałam wyśmienicie po takich zdjęciach :) i dzień dzisiejszy był piękny po takich snach, na dodatek nie dość że bardzo ciepły to miałam wolne i.... grabiłam trawkę, obcinałam resztki bylin po zimie a na dodatek... byłam w ogrodniczym po ziemię i :) dokupiłam 3 nowe roślinki : jeżówkę różową (mam nadzieję że inną niż posiadam bo to kłącze) , lobelie czerwoną ( zamawiałam rok temu przez internet i sadzonki padły) i jeszcze lilię tygrysią białą ( posiadam pomarańczowe i żółte).W ogrodzie nadal tylko 1 krokus rozwinięty ale za to mnóstwo nowych krokusów, szafirków,cebulic wychyla noski. Miłego wieczoru :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Ja także bardzo się dzisiaj napracowałam w moim ogródku, mam nadzieję, że ty też ;) :uszy
Trawsko zgrabione, ponawożone i za karę zostały mi bolące plecy, ale było warto. Co za śliczny dzień!
A Ty co dzisiaj robiłaś? A może masz jakieś foto? ;:136

Zauważyłam na Twoich wcześniejszych zdjęciach dzwonek dalmatyński, o ile się nie mylę. Masz go jeszcze? Co o nim powiesz? Ja mam zamiar go niedługo kupić, obie z mamą szalejemy za nim. :roll:
Pozdrowionka!!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
u ciebie tak kolorowo, cudne krokusy! :D
moich się chyba nie doczekam w tym roku....
dzięki za odwiedziny i pogaduchy ;:4
jak zawsze czas nam uciekł za szybko...
zapraszam ponownie ;:7
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

:wit Widzę miliony krokusów ,aż mi oczy bzikują :shock: .Wspaniałe fotki i ile ślicznych krokusików
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Jak większość z nas, ja też spędziłam cały dzień w ogrodzie - już wszystkie powojniki posadzone, Amadeusze przesadzone, miejsce na New Dawn już jest, mogę działać dalej :tan Wytyczyłam rabatę różaną przy tarasie, będę robić miejsce dla nich w tym tygodniu. Zaczęłam też grabić trawnik, ale szybko się zmachałam..jak dobrze, że go ubywa.. :uszy
Monia - super, że miałaś udany, pracowity dzień i fajne zakupy ;:108 Czerwona lobelia? Ja posiałam klasyczną, już popikowana, czekam aż wyrośnie. Staram się wyhamować teraz z zakupami następnych roślin, muszę się uporać z tym, co kupione i posadzić wszystkie róże...a potem pewnie będę się rozglądać za bylinami.. ;:224
Ciesze się, że widać u Ciebie wiosnę - u mnie też szaleństwo, wszystko wychodzi, tylko liliowców jeszcze ani śladu..
Konwalio witaj :wit U mnie też dzisiaj było pracowicie, nawet nie wiem kiedy zleciał mi cały dzień..to obejrzę, tu ciachnę, tam przesadzę..i leci :uszy Wciąż jednak dużo do zrobienia..
Ewuniu ;:196 Krokusy wzejdą, daj im chwilę, są "po przejściach" (sadzone w grudniu) :uszy Czekam na następne spotkanie, zawsze fajnie pogadać z zakręconym ogrodowo - rozumiemy się bez słów :tan
Cześć Andrzejku - miionów nie ma (jeszcze...hihihi) ale sporo ich wylazło i mogłabym je fotografować bez końca! dzisiaj jednak nie miałam czasu biegać z aparatem, robota paliła mi się w rękach. Może jutro zrobię kolejną sesję ogrodową :uszy
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Hiacynty... jakie ładne... właśnie sobie przypomniałam, że sadziłam i gdzie one? :twisted:
Wracając do Comtesse de Bouchaud, mój jest malutki, bo kupiony w ubiegłym roku u Wędrowskich, a oni sprzedają raczej młode sadzonki, ale widziałam u Dodad przepiękny okaz, podobno to bardzo przyjazny dla ogrodników powojnik ;).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, ja też mam malutki egzemplarz CdB od Wędrowskich - wszystkie powojniczki od nich przyszły malutkie, mam jednak nadzieję, że się ładnie przyjmą, bo korzeń mają mocny. Obejrzę tego u Dorotki, dzięki!
Hiacynty dzisiaj zaczęły nawet nabierać kolorków! Jutro pokażę fotki :tan
*moje wątki*
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ja też byłam dzisiaj na działce!
Calutki dzień w krótkim rękawku- coś pięknego!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

robaczek_Poznan pisze:Obejrzę tego u Dorotki, dzięki!
Wystarczy kliknąć, to jest link do zdjęcia ;).
Liczę na to, że ciepło bardzo przyspieszy wychodzenie cebulkowych w moim ogródku - dziś znalazłam trzy kiełki koło siebie, wcale już nie takie tycie, których wczoraj na pewno nie było :shock: Żebym jeszcze wiedziała co to, na pewno nie tulipany :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeberko :wit Ja też biegałam w krótkim rękawku ;:138 W cieniu było 22 stopnie, a w słonku? ;:3
Pogodowe szaleństwo, oby mrozów już nie było... posadziłam mnóstwo powojników, mają już ładne pędy i pączki.. ;:333
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

też biegałam w krótkim rękawku....w słonku było wręcz upalnie a jak piekło.....już opalało zresztą bo widziałam w domu potem, że mam opalone ręce od rękawiczek do rękawka :lol:
jutro chyba założe bezrękawnik :wink:

żadnych mrozów nie chcę.....bo inaczej ;:134
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

;:oj Ja też mrozom mówię:NIE, STOP!

Niech już tak będzie!
Ja jutro jadę powsadzać trochę roślin ze strychu. Dzisiaj to były:
Magnolia,rododendrony, porzeczki,agresty,maliny oraz drzewka owocowe-tylko 4 ale więcej nie będzie potrzebne :D

Ja się chyba nie opaliłam ale na pogodę dzisiaj nie narzekałam :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Francesca pisze:
robaczek_Poznan pisze:Obejrzę tego u Dorotki, dzięki!
Wystarczy kliknąć, to jest link do zdjęcia ;).
Liczę na to, że ciepło bardzo przyspieszy wychodzenie cebulkowych w moim ogródku - dziś znalazłam trzy kiełki koło siebie, wcale już nie takie tycie, których wczoraj na pewno nie było :shock: Żebym jeszcze wiedziała co to, na pewno nie tulipany :;230
Wiem kochana, dzięki ;:333 ładowało się jak klepałam odpowiedź na posty - Piękny okaz, ale widzę, że u Dorotki rośnie nieco w cieniu? U mnie posadzony przy parawanie, na patelni.. Obok dosadziłam mu clemka papieskiego i Ernesta Markhama, a w pobliżu jest też Dr Ruppel i President. Wiem, że ciasno, ale parawan duży, trzyskrzydłowy, a założenie jest takie, że całe lato coś ma kwitnąć :tan

Marta ;:196 Tak sobie myślałam dzisiaj, że szalejesz, różyczki wsadzone? Moje nabytki - New Dawn od Ewy już się moczą :heja
Sara, sporo tego! posadziłaś magnolie? jaką odmianę? Z owocowych mam tylko malinki.. jak sobie przypomnę ten słodziutki smak...hmm..nie ma wspanialszego smaku od malin z własnego ogrodu, prosto z krzaka ;:170
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”