Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Izo ty mnie chwalisz a sama masz piękności. Te hiacynty to strzał w dziesiątkę :shock: :lol: .
Bardzo ładne masz prymulki , one tak cieszą na wiosnę bo przecież pierwsze zakwitają i ja je uwielbiam :P
A żonkil :shock: pierwsza klasa :!: :shock: , już nie mówiąc o fiołkach . Jest co podziwiać u ciebie :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Pomysł z taką hiacyntową łączką super i pewnie piękny zapach się rozchodzi sie w pobliżu.Warto było poeksperymentować :D. U mnie rozkwitły różowe i żółte (mało spotykane) ale muszę jeszcze dokupic niebieskie bo ślicznie wyglądają.

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Anu-lo możemy sie podmienić. ;:113 ;:2
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jakie ślicznotki cudne :shock: no i u Ciebie już pięknie kwiatki zakwitły .Izo hiacynty są cudne taki piękny dobór kolorków, a jakie fiołeczki ..... :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pólko hiacyntów, Izo - rewelacyjnie się prezentuje ;:215 . Z moimi sześcioma jestem w tyle :( I Ty mówisz, że masz mało wiosennych kwiatków ? :D
Fiołki też chyba lepiej rosną na glebie piaszczystej, bo u mnie z sezonu na sezon karłowacieją i co roku targam
z osiedla nowe.

Uściski :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Izabelko rewelacyjne są te hiacynciki w kółeczku...pięknie to wykombinowałaś. Gratulacje :D
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

IZUNIU Jaka cudna łąka hiacyntowa,wyobrażam sobie ,co za wspaniały aromat roztacza się wokół,już to czuję :lol:

Przepiękne prymule i słodkie fiołki :P
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fiołki i hiacynty - to wspaniały pachnący akcent w ogrodzie. A ta łączka jest ekstra ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Kwiatki są śliczne ;:215
Znowu trzeba wchodzić "naokoło" :evil: kiedy naprawią Twoją stronkę...., codziennie to samo ;:192
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Kochani, bardzo się cieszę, że przybyliście zobaczyć moje wiosenne kwiatki, których naprawdę nie ma tak wiele :D

Jolciu, ja też lubię pierwiosnki, ale te, które tak namiętnie teraz fotografuję, mam dopiero drugi rok. Poprzednie mi wyginęły :( Fiołków za ro mam wreszcie tyle, ze czuję ich zapach jak coś robię w pobliżu :D Ale gdzie mi do Ciebie! Oglądałam Twoje ostatnie zdjęcia już trzy razy, a za chwilę polecę obejrzeć czwarty :lol:

Aniu (anu-la), masz rację, intensywny zapach wyczuwalny już z kilku metrów, jak wiatr odpowiednio zawieje ;), to jeszcze jedna zaleta grupowych nasadzeń hiacyntów :D
Też mam żółtego hiacynta, ale jednego.

Beatko, Elżbietko, Małgosiu i Grażynko - dziękuję za pochwały ;:180 Moje hiacynty i fiołki czują się bardzo dowartościowane ;:333

Aniu (Amlos), mam mało kwiatków wiosennych, tzn. gatunków :D
Co do fiołków, to nie wiem, jaką glebę wolą, ale na pewno lubią wilgoć, a u mnie w jednym miejscu ją mają, w innym nie za bardzo... sama nie wiem, jak to z fiołkami jest :?
Może potrzebują trochę czasu na aklimatyzację, bo z początku rosły powoli, były drobne i mizerne. Teraz włażą wszędzie, nawet tam, gdzie ich nie chcę :D

dziękuję wszystkim za odwiedziny!
Chcę Wam jeszcze pokazać kilka zdjęć dzisiejszych :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, Admin mysli, co z tym zrobić. Na razie jak się nie da na ostatnią, to trzeba wchodzić na przedostatnią :? Teraz powinno byc "przez kilka postów" normalnie ;)
Kwiatki dziękują Ci za pochwałę :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moi ulubieńcy wśród hiacyntów (oczywiście oprócz niebieskich)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Spójrz Grazynko, po posadzeniu cieszynianka wypusciła kolejne kwiatki i była piękna!

Obrazek

...a dziś opuściła kilka łodyzek :cry: Boję się, czy nie podryła jej nornica. Znów zaczęła ryć :evil:
Chyba bym sie rozchorowała, gdyby mi zmarnowała tę ślicznotkę!

Jeszcze zdjęcia róż dla Daisy :

Victor Verdier - przybył w stanie idealnym i ma się swietnie :D

Obrazek Obrazek

i Reine des Violettes , której niektóre listki przywiędły. Być moze kilka nawet uschnie, ale pojawiaja się na ich miejsce nowe, świeże i zielone :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Ewuniu, raz jeszcze dziękuję :D
Grzegorz B

Post »

Iza, ale hiacyntów :shock:, super wygląda łan tych jakże ładnych kwiatów. Widzę, że prymule również zajmują ważne miejsce w Twoim ogrodze. Ale ta forsycja jest wspaniała, u mnie miała tyko kilka kwiatów :( .Niby to taka niewymagająca roślina a u mnie stawia opory. Kwiaty jakie miała zrobiły się brązowe i nici z złotych akcentów. Tak samo mam z barwinkiem, też mi nie kwinie :roll: , nie wiem o co tu chodzi ;:24 .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Grzesiu :D Forsycja jak młoda, to słabo kwitnie, ale jak kwiaty uschły, to moze ją jakaś choroba zaatakowała?
Barwinek też potrzebuje czasu. Jak sie rozrosnie to zaczyna lepiej kwitnąć U mnie z początku prawie nie kwitł, tylko pojedynczymi kwiatkami i udawał, ze umiera ;) Bestyja taka, chciał zeby mu dogadzać, a ja latałam z konewką, z komposcikiem, bo moze biedna roslinka głodna! A teraz chce zarosnąć cały ogródek, a juz go nie dokarmiam ani nie poję :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Tak, tak , "łączka " hiacyntowa jest prześliczna , zapachniało aż u mnie... a te inne wiosenne - pierwiosnki, cieszynki, cebulice, narcyzki, fiołeczki... no kolorowy zawrót głowy po prostu ! I z tym lekkim zawrotem idę sobie teraz spać , mam nadzieję ,że dzięki Tobie będę miała kolorowe sny. A jutro - wybieram się do Łodzi i do P. Ciepłuchy, może więc i o rododendronach pośnię sobie radośnie? ;:19
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”