Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Kasiu, ale zmiany u Ciebie się szykują. :shock: Zwolnij trochę, bo nie nadążam. :;230
Roślinek do wyboru między kamienie masz mnóstwo. :) Napiszę o kilku, które mnie się podobają i nie sprawiają problemów w uprawie. Może niskie goździki wieloletnie (uwielbiam ich zapach, kolorki i kształt kwiatów), kostrzewy ładnie prezentują się w drobnym żwirku (wyczytałam o grysie, są zielone, w odcieniach niebieskiego i żółte - żółciutką mam, jest piękna), dzwonek drobny (maleńki o pięknych kwiatkach pojedynczych albo pełnych), żagwin (tworzy poduchy i kwitnie obficie wiosną na różne kolory).
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kasiu, oglądam Twoje krokusy i przecieram oczy :shock: Widzę, ile moim jeszcze brakuje do kwitnienia. Już nie mówiąc, jakie ilości ich u Ciebie. Super :!:
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oglądnęłam wszystkie Twoje zdjęcia zamieszczone w tym wątku i jestem pod tak wielkim wrażeniem, że udało Ci się osiągnąć tak wspaniały, mój wyimaginowany, ogród. Nie przesadzę, kiedy powiem, że się wzruszyłam aż do łez przy oglądaniu zdjęć. Jesteś niesamowita!! ;:180
Jesteś świetnym fotografem, nieziemskim ogrodnikiem i projektantem. Zaprojektowałaś idealnie każdy cetymetr swojego ogrodu.
Masz bardzo wiele przeróżnych roślin, które pięknie kwitną, ta zieleń aż dech zapiera. Musisz koniecznie dodać zdjęcia z obecnego stanu Twojego ogrodu. Wszyscy na pewno znowu czekają na ten szał krokusików i tulipanów. ;:167
Pozdrawiam
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko ;:196 Zmiany się szykują, od początku wątku wprowadzam Was w te plany, teraz czas na realizację ;:63
Zapału mi nie brakuje, jednak znowu..pojawiły się schody. Ogrodnik zadzwonił, że całkiem rozłozyła go choroba i nie zacznie jutro ;:144
Najwcześniej będzie do życia w poniedziałek, więc wszystko się opóźni.. ;:199 Trochę mi to podcięło skrzydła, bo plan (łącznie z klepniętym urlopem w piątek) miałam ustawiony na maxa, ale trudno. Sadzenie powojników zaczynam zgodnie z planem, róże w przyszłym tygodniu.

Jacek, miło mi, że tutaj zaglądasz! Moja wiosna wywołuje już teorie spiskowe o podgrzewanym ogrodzie, albo też odgrzewanych, ubiegłorocznych zdjęciach..haha :;230 Dużo już kwitnie, a będzie jeszcze więcej, bo cebulek posadziła całe mnóstwo :tan Zapraszam ponownie :wit
Witaj Anusiu ;:7 Miło mi, że zechciałaś do mnie zajrzeć! Serce mi rośnie od tylu pochwał... ;:167 zwłaszcza, że tyle piękniejszych ogrodów na Forum. Staram się kształtować ogród według jakiegoś zamysłu, ale żaden ze mnie projektant czy ogrodnik, po prostu amator z zapałem :uszy Działam w ogrodzie dopiero od 2 lat i wciąż się uczę, a Forum to dla mnie prawdziwa skarbnica wiedzy. Poza tym wygląd ogrodu to nie tylko moja zasługa i dużo jeszcze do zrobienia, ale uprzejmie dziękuję za wszystkie serdeczności ;:180
W tym roku będzie sporo zmian, jak już pewnie wiesz i mam nadzieję, że będzie co pokazywać odwiedzającym :uszy
W weekend pokażę kolejne fotki, obiecuję ;:108 Załóż swój wątek, żebyśmy mogli odwiedzać Twoje zielone zakątki ;:63
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu, :wink: najpierw to dziękuję za piękny bukiet ;:180

Teraz to z Ewą będziecie obie pędziły w ogrodowych pracach. :wink:
Nie martw się ogrodnikiem, jakoś się to wszystko z czasem ułoży.
Najważniejsze to , aby mieć zapał i siły do realizacji swoich marzeń. :lol:

Pogody na jutro i ;:3 życzę.
:wit
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Będę czekać na nowe zdjęcia :heja :tan
Swój wątek planuję założyć za kilka miesięcy, tak żeby było już co zamieścić. Teraz mam tylko zdjęcia samych kwiatów, a na żadnym nie ma odrodu w pełnej okazałości. Robiłam tak tylko dlatego, że aparat potrafi robić piękne zdjęcia tylko z bliska, a z dalsza to już nie koniecznie. ;)
Życzę miłego dnia i ciekawych inspiracji ;:7
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiudzisiaj byłam na ogródku bo przyszły 2 róże pienne z Rosarium i zaniosłam ich tam bo w mieszkaniu nie mam gdzie trzymać, są w donicy ale nie zrobiłam zdjęć bo nie zabrałam aparatu może jutro jak pogoda dopisze. Niestety z wiosennych kwiatów tylko jedna mała kępka przebiśniegów reszta śpi.Ziemia jest tylko odmrożona na 15 cm dalej zamarznięta.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kasiu ;:167 pospacerowałam po Twoim ogrodzie :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, dzięki za wsparcie i miłe słowa, jestem dobrej myśli :uszy Jutro będę działać :tan
Anusiu - zdjęcia makro są piękne, możesz zacząć wątek od takich ;:108
Danusiu - a jakie róże kupiłaś na pniu? Sama zastanawiam się nad dwiema piennymi.. Mi napisali z Rosarium, że w donicach dopiero w kwietniu, a teraz wyłącznie z gruntu ;:108 Moje będą do odbioru w przyszły weekend :tan
Halinko, miło mi ;:196 Zawsze zapraszam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj, Kasiu. Dziękuję za odwiedzini i zapraszam częściej na wieś. Ale pięknie u Ciebie ;:224 No, no...jestem pod wrażeniem. A fotki z wiosennymi kwiatkami przecudowne!!!!
Mieszkasz pod Poznaniem, czy w samym city? Znam Poznań, bo mój M pochodzi z Poznania i wiela rodziny tam pomieszkuje. A od 4 lat również córka, która wybrała sobie uczelnię w Poznaniu.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witam Poznaniankę (przez zasiedzenie :wink: )!
Wpadłam do Twojego ogródka i podziwiam: roślinki, ich rozplanowanie, dodatki (ławeczka z ptaszkami cudo! ;:138 ) no i same zdjęcia... Nie mogę się doczekać następnych. Prawdziwa uczta dla oka ;:108 ;:108 ;:108
P.S. Annes77 radzi nam wsadzić powojniki do gruntu.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Dziewczyny, rano poszłam wystawić śmieci i nie mogłam oprzeć się, żeby nie zrobić małego przeglądu - mój Comtesse de Bouchaud ma już pęknięte pączki i kiełkuje mu nowy pęd, więc chyba już czas na powojniki. :)
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie dość, że noc bez przymrozku, to jeszcze pokazało się słońce ;:138 Widać, jak wszystko rusza. Dziś wreszcie zacznę porządki, bo do tej pory byłam zajęta albo pogoda nie pozwalała na działanie w ogrodzie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Kasiu jednak kilka krokusów będzie. Ale czekać na nie muszę bo dopiero noski wystawiają :) Musisz miec tam dużo cieplej.. U mnie tak jest.. cofnięcie. Sporo do tyłu mam jeśli chodzi o kwiaty.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
jak tam sadzenie powojników? udało się ? :) czekamy na zdjęcia ;:138
przykro, że ogrodnik się opóźnia ale... już za tydzień będziesz mogła ruszyć z różyczkami .
Powiem ci, że u mnie głębiej jeszcze zmarznięta ziemia, nie mogłam wykopać dużego dołu.
Za tydzień powinno być idealnie!
Do jutra! ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”