Magiczny zakątek dwostr cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2

Post »

Danusiu, mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy ;:196 .
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Hej! Dziewczyny i Chłopaki! :wit :wit :wit
Coraz bliżej do wiosny i już chciałoby się wyjść do ogrodu ale pogoda płata figle;niby słoneczko, ciepło...(w domu) bo jak już się wyjdzie ,to już nie jest tak przyjemnie ,jak by się wydawało.Dzisiaj dwa razy uległam złudnemu wrażeniu ciepła ...i niestety musiałam zrezygnować ze spaceru.Pochodziłam tylko między kiełkującymi tulipanami,nacieszyłam oczęta trzema przebiśniegami i...chodu do domu :;230 ,myślałam,że łeb mi urwie :D .Pod wieczór wiatr ucichł nieco ale za to brrr...zimnica.
Jadziu, ;:196 dziękuję ,widzisz te bolące kolana to nic innego jak efekt mojej głupoty. Nie mogąc doczekać się wiosny, trochę przegięłam i w styczniu ,kiedy temperatury oscylowały tylko nieznacznie powyżej zera zabrałam się za poprawianie ścieżek ;:14 no i mam za swoje ;:224 Jutro zaczynam rehabilitację ,mam nadzieję ,że te zabiegi pomogą. Boję się tylko,że M utrzyma mi szlaban na ogródek ;:223 a pod koniec tygodnia ma być już ciepło...
Aniu, ;:196 dziękuję, mam nadzieję że będzie dobrze , muszę dojść do siebie -przecież wiosna idzie!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Danusiu,szkoda że nabawiłaś się choróbska ,ale myślę nie potrzebnie się nawzajem nakręcamy.Niestety mamy taki a nie inny klimat i nie przeskoczymy tego.Po prostu zawsze musimy kierować się zdrowym rozsądkiem.Kto słyszał żeby w styczniu pracować w ogrodzie,mamy na to całe lato i jeszcze zdążymy się naharować.Jak jeszcze tu nie mieszkałam to prace ogródkowe zaczynałam zawsze po Świętach Wielkanocnych no i było bardzo dobrze bo wszystko powychodziło z ziemi i nic nie wycięłam niechcący.Na początku jak tu zamieszkałam oczywiście też chciałam zrobić wszystko wcześniej i zawsze za pośpiech płaciłam frycowe.Nie pamiętałam gdzie co posadzone a biegałam z motyką po ogródku.Połowa roślin wycięta.Teraz robię inaczej bo człowiek ciągle się uczy,staram się porządkować wszystkie rabatki jesienią żeby na wiosnę nie pielić.Więc mogę teraz spokojnie czekać na wiosnę.Stare pędy bylin wycinam jak już zaczynają wychodzić młode pędy,przynajmniej widzę gdzie co jest.Teraz zdejmę tylko okrycia z róż i jeszcze poczekam niech to wszystko przynajmniej ruszy,będzie przyjemnie pracować jak ziemia będzie wiosennie pachnieć a słoneczko przygrzewać w plecy.Nic na siłę.Ogrodnictwo podobno uczy cierpliwości. ;:108
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,święte (i mądre) słowa... teraz tylko wprowadzić je w życie! :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danusiu ;:196 Ala mądrze mówi . Ja też jeszcze nic nie robiłam na ogrodku, a porządki zrobiłam jesienia . Teraz floksy się budzą chryzantemy też już wypuszczają młode listki . Wiem ,ze wszyscy juz i teraz ,żeby chociaż rehabilitacja dała pożadany efekt a potem znów nie szarżuj . Teraz oglądałam temperatury dla mojego miasta i nie wyglądają zachęcająco ,ale dzisiaj ostatni jak na razie -1 to prawie nic . Potem juz 5 i tak coraz wyższe plusy będą
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu,zaznaczam,żebym w wolnej chwili mogła zwiedzic twój ogród.Juz zaciekawiło mnie na pierwszej chyba stronie jakas trawa przewieszająca się przez kamienie,co to jest?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 mi też daje we znaki lewe kolano i kręgosłup ;:223 Już nie wiem, czy od kolana ból promieniuje do kręgosłupa i stopy, czy odwrotnie. Ból taki, że nie mogę stać. Kupiłam maści wygrzewające i przeciwbólowe, i jakby trochę lepiej.
Koleżanka mnie pocieszyła, że w pewnym wieku, to już normalne :;230

Dzisiaj siedziałam w necie na piwoniach, szukałam jak kwitną zakupione przez mnie i znalazłam takie fajny link, może Ci się przyda
http://www.bilscy.info/kategorie/Piwoni ... wania.html
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochane ;:196
Jadziu ,dziękuję za wizytę i miłe słowa,ja u Ciebie jestem codziennie ale wiesz....ja z tych małomównych raczej jestem :oops: Masz rację Jadziu, muszę zacząć dbać o zdrowie,bo nic nie jest nam dane na zawsze. Kolana powolutku wracają do normy - mam jeszcze tydzień zabiegów ,może po tym czasie będzie jeszcze lepiej

Małgosiu,miło mi ,że mnie odwiedziłaś.Często chadzam Twoimi śladami i nie raz spotkałam Cię w zaprzyjaźnionych wątkach ,znam też Twój ogród ale nie pamiętam, czy kiedykolwiek się odezwałam- na pewno się poprawię :oops:
Trawa o którą pytasz to najzwyklejsza kostrzewa sina - dzisiaj właśnie musiałam ją wywalić, bo wstrętne nornice zrobiły sobie pod nią autostradę :evil: A zastanawiałam się dlaczego jeszcze nie odbija po zimie!
Na szczęście w innych miejscach jest sporo siewek,więc będzie czym uzupełniać.

Halinko dziękuję za odwiedziny ;:196 Link,który podałaś przyprawił mnie o szybsze bicie serca-takich cudeniek jeszcze nie widziałam :shock: Ceny niektórych ,co prawda, zaporowe ale takie rarytasy chyba warte są takiej ceny!
Wiesz,Halinko mój problem z kolanami pojawił się po wychłodzeniu ich (oczywiście w ogrodzie). Też próbowałam różnych sposobów ale skoro nie było poprawy musiałam udać się do lekarza.
Właśnie wczoraj moja koleżanka mi powiedziała ,że to dobrze,że czuję ból,bo to oznacza że jeszcze żyję! :;230 Jednak Ty nie bagatelizuj tego bólu ,bo pośmiać się można ,ale o zdrowie trzeba dbać ;:108

Po dzisiejszym spacerku w ogrodzie stwierdziłam sporo strat (a zima podobno łagodna była)
Nie ma to, jak wszystko jest w swoim czasie. Ta nienaturalnie długa jesień spowodowała ,że rośliny zupełnie zgłupiały i zamiast zasypiać -budziły się do życia,później kilka dni z niewielkim mrozem i...kicha :(
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Mam posadzoną Ewelinę i Buckey Bell,na jesieni dokupię Miss America.Cena tych nowości raczej przesadzona,poczekamy na nie jak spadnie cena. :shock:
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,czy te posadzone już kwitły u Ciebie,czy to jesienny zakup?
Mnie rzuciła na kolana Szalona Daisy :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

O tak o zdrowie trzeba dbać zwłaszcza, ze sezon się zbliża wielkimi krokami. :D
Ta jesień była długa i w dodatku sucha.... Aż sie boję jakie straty w roslinach mogę mieć na działce. :?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 ja, bardzo dużo chodzę, bo uwielbiam spacery. Jak tylko czas pozwala, to wolę na nóżkach zamiast samochodem lub autobusem, nooo ... i to chyba robi swoje.
Mój, problem też pojawił się po wychłodzeniu nóg, w tamtym roku ... czyli teraz musimy rozgrzewać swoje nóżki.
Jak tylko słoneczko zaświeci mocniej, to ja wystawiam swoje nóżki i wygrzewam :lol:

Miss America też mnie zachwyca, uwielbiam połączenie bieli i żółci.
Crazy Daisy jest niesamowita, a cena jej kosmiczna :shock:
Ma ją Iza - izabella1004 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910
Zresztą Izunia ma wszystkie piwonie cudne. Często spaceruje po jej ogrodzie, żeby nacieszyć oczy tymi piwoniami i wiedzieć czego szukać.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Danusiu,myślę,że straty wyjaśnią się w najbliższym czasie.Na razie wszystko jest takie mokre,zgniłe,trzeba nam trochę dni słonecznych,żeby przyroda odżyłą.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 Danuśka!!! Jutro topimy Marzannę. Wszak nadchodzi 17 marzec - mój pierwszy dzień WIOSNY! Trzymam kciuki za Twoje kolanka ;:167 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja sobie zamówiłam 10 nowości piwoniowych . Tylko czekam na dostawę . Ciekawe czy zaraz zakwitna ,albo dopiero w przyszłym roku . Niestety wiek robi swoje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”