Magiczny zakątek dwostr cz.2
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2
Danusiu, mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy
.

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Hej! Dziewczyny i Chłopaki!
Coraz bliżej do wiosny i już chciałoby się wyjść do ogrodu ale pogoda płata figle;niby słoneczko, ciepło...(w domu) bo jak już się wyjdzie ,to już nie jest tak przyjemnie ,jak by się wydawało.Dzisiaj dwa razy uległam złudnemu wrażeniu ciepła ...i niestety musiałam zrezygnować ze spaceru.Pochodziłam tylko między kiełkującymi tulipanami,nacieszyłam oczęta trzema przebiśniegami i...chodu do domu
,myślałam,że łeb mi urwie
.Pod wieczór wiatr ucichł nieco ale za to brrr...zimnica.
Jadziu,
dziękuję ,widzisz te bolące kolana to nic innego jak efekt mojej głupoty. Nie mogąc doczekać się wiosny, trochę przegięłam i w styczniu ,kiedy temperatury oscylowały tylko nieznacznie powyżej zera zabrałam się za poprawianie ścieżek
no i mam za swoje
Jutro zaczynam rehabilitację ,mam nadzieję ,że te zabiegi pomogą. Boję się tylko,że M utrzyma mi szlaban na ogródek
a pod koniec tygodnia ma być już ciepło...
Aniu,
dziękuję, mam nadzieję że będzie dobrze , muszę dojść do siebie -przecież wiosna idzie!

Coraz bliżej do wiosny i już chciałoby się wyjść do ogrodu ale pogoda płata figle;niby słoneczko, ciepło...(w domu) bo jak już się wyjdzie ,to już nie jest tak przyjemnie ,jak by się wydawało.Dzisiaj dwa razy uległam złudnemu wrażeniu ciepła ...i niestety musiałam zrezygnować ze spaceru.Pochodziłam tylko między kiełkującymi tulipanami,nacieszyłam oczęta trzema przebiśniegami i...chodu do domu

Jadziu,

Aniu,

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Danusiu,szkoda że nabawiłaś się choróbska ,ale myślę nie potrzebnie się nawzajem nakręcamy.Niestety mamy taki a nie inny klimat i nie przeskoczymy tego.Po prostu zawsze musimy kierować się zdrowym rozsądkiem.Kto słyszał żeby w styczniu pracować w ogrodzie,mamy na to całe lato i jeszcze zdążymy się naharować.Jak jeszcze tu nie mieszkałam to prace ogródkowe zaczynałam zawsze po Świętach Wielkanocnych no i było bardzo dobrze bo wszystko powychodziło z ziemi i nic nie wycięłam niechcący.Na początku jak tu zamieszkałam oczywiście też chciałam zrobić wszystko wcześniej i zawsze za pośpiech płaciłam frycowe.Nie pamiętałam gdzie co posadzone a biegałam z motyką po ogródku.Połowa roślin wycięta.Teraz robię inaczej bo człowiek ciągle się uczy,staram się porządkować wszystkie rabatki jesienią żeby na wiosnę nie pielić.Więc mogę teraz spokojnie czekać na wiosnę.Stare pędy bylin wycinam jak już zaczynają wychodzić młode pędy,przynajmniej widzę gdzie co jest.Teraz zdejmę tylko okrycia z róż i jeszcze poczekam niech to wszystko przynajmniej ruszy,będzie przyjemnie pracować jak ziemia będzie wiosennie pachnieć a słoneczko przygrzewać w plecy.Nic na siłę.Ogrodnictwo podobno uczy cierpliwości. 

- dwostr
Alu,święte (i mądre) słowa... teraz tylko wprowadzić je w życie! 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusiu
Ala mądrze mówi . Ja też jeszcze nic nie robiłam na ogrodku, a porządki zrobiłam jesienia . Teraz floksy się budzą chryzantemy też już wypuszczają młode listki . Wiem ,ze wszyscy juz i teraz ,żeby chociaż rehabilitacja dała pożadany efekt a potem znów nie szarżuj . Teraz oglądałam temperatury dla mojego miasta i nie wyglądają zachęcająco ,ale dzisiaj ostatni jak na razie -1 to prawie nic . Potem juz 5 i tak coraz wyższe plusy będą

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Danusiu,zaznaczam,żebym w wolnej chwili mogła zwiedzic twój ogród.Juz zaciekawiło mnie na pierwszej chyba stronie jakas trawa przewieszająca się przez kamienie,co to jest?
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu
mi też daje we znaki lewe kolano i kręgosłup
Już nie wiem, czy od kolana ból promieniuje do kręgosłupa i stopy, czy odwrotnie. Ból taki, że nie mogę stać. Kupiłam maści wygrzewające i przeciwbólowe, i jakby trochę lepiej.
Koleżanka mnie pocieszyła, że w pewnym wieku, to już normalne
Dzisiaj siedziałam w necie na piwoniach, szukałam jak kwitną zakupione przez mnie i znalazłam takie fajny link, może Ci się przyda
http://www.bilscy.info/kategorie/Piwoni ... wania.html

Koleżanka mnie pocieszyła, że w pewnym wieku, to już normalne

Dzisiaj siedziałam w necie na piwoniach, szukałam jak kwitną zakupione przez mnie i znalazłam takie fajny link, może Ci się przyda
http://www.bilscy.info/kategorie/Piwoni ... wania.html
- dwostr
Witajcie Kochane
Jadziu ,dziękuję za wizytę i miłe słowa,ja u Ciebie jestem codziennie ale wiesz....ja z tych małomównych raczej jestem
Masz rację Jadziu, muszę zacząć dbać o zdrowie,bo nic nie jest nam dane na zawsze. Kolana powolutku wracają do normy - mam jeszcze tydzień zabiegów ,może po tym czasie będzie jeszcze lepiej
Małgosiu,miło mi ,że mnie odwiedziłaś.Często chadzam Twoimi śladami i nie raz spotkałam Cię w zaprzyjaźnionych wątkach ,znam też Twój ogród ale nie pamiętam, czy kiedykolwiek się odezwałam- na pewno się poprawię
Trawa o którą pytasz to najzwyklejsza kostrzewa sina - dzisiaj właśnie musiałam ją wywalić, bo wstrętne nornice zrobiły sobie pod nią autostradę
A zastanawiałam się dlaczego jeszcze nie odbija po zimie!
Na szczęście w innych miejscach jest sporo siewek,więc będzie czym uzupełniać.
Halinko dziękuję za odwiedziny
Link,który podałaś przyprawił mnie o szybsze bicie serca-takich cudeniek jeszcze nie widziałam
Ceny niektórych ,co prawda, zaporowe ale takie rarytasy chyba warte są takiej ceny!
Wiesz,Halinko mój problem z kolanami pojawił się po wychłodzeniu ich (oczywiście w ogrodzie). Też próbowałam różnych sposobów ale skoro nie było poprawy musiałam udać się do lekarza.
Właśnie wczoraj moja koleżanka mi powiedziała ,że to dobrze,że czuję ból,bo to oznacza że jeszcze żyję!
Jednak Ty nie bagatelizuj tego bólu ,bo pośmiać się można ,ale o zdrowie trzeba dbać
Po dzisiejszym spacerku w ogrodzie stwierdziłam sporo strat (a zima podobno łagodna była)
Nie ma to, jak wszystko jest w swoim czasie. Ta nienaturalnie długa jesień spowodowała ,że rośliny zupełnie zgłupiały i zamiast zasypiać -budziły się do życia,później kilka dni z niewielkim mrozem i...kicha

Jadziu ,dziękuję za wizytę i miłe słowa,ja u Ciebie jestem codziennie ale wiesz....ja z tych małomównych raczej jestem

Małgosiu,miło mi ,że mnie odwiedziłaś.Często chadzam Twoimi śladami i nie raz spotkałam Cię w zaprzyjaźnionych wątkach ,znam też Twój ogród ale nie pamiętam, czy kiedykolwiek się odezwałam- na pewno się poprawię

Trawa o którą pytasz to najzwyklejsza kostrzewa sina - dzisiaj właśnie musiałam ją wywalić, bo wstrętne nornice zrobiły sobie pod nią autostradę

Na szczęście w innych miejscach jest sporo siewek,więc będzie czym uzupełniać.
Halinko dziękuję za odwiedziny

Wiesz,Halinko mój problem z kolanami pojawił się po wychłodzeniu ich (oczywiście w ogrodzie). Też próbowałam różnych sposobów ale skoro nie było poprawy musiałam udać się do lekarza.
Właśnie wczoraj moja koleżanka mi powiedziała ,że to dobrze,że czuję ból,bo to oznacza że jeszcze żyję!

Po dzisiejszym spacerku w ogrodzie stwierdziłam sporo strat (a zima podobno łagodna była)
Nie ma to, jak wszystko jest w swoim czasie. Ta nienaturalnie długa jesień spowodowała ,że rośliny zupełnie zgłupiały i zamiast zasypiać -budziły się do życia,później kilka dni z niewielkim mrozem i...kicha

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Mam posadzoną Ewelinę i Buckey Bell,na jesieni dokupię Miss America.Cena tych nowości raczej przesadzona,poczekamy na nie jak spadnie cena. 

- dwostr
Alu,czy te posadzone już kwitły u Ciebie,czy to jesienny zakup?
Mnie rzuciła na kolana Szalona Daisy
Mnie rzuciła na kolana Szalona Daisy

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
O tak o zdrowie trzeba dbać zwłaszcza, ze sezon się zbliża wielkimi krokami.
Ta jesień była długa i w dodatku sucha.... Aż sie boję jakie straty w roslinach mogę mieć na działce.

Ta jesień była długa i w dodatku sucha.... Aż sie boję jakie straty w roslinach mogę mieć na działce.

Pozdrawiam Ida
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu
ja, bardzo dużo chodzę, bo uwielbiam spacery. Jak tylko czas pozwala, to wolę na nóżkach zamiast samochodem lub autobusem, nooo ... i to chyba robi swoje.
Mój, problem też pojawił się po wychłodzeniu nóg, w tamtym roku ... czyli teraz musimy rozgrzewać swoje nóżki.
Jak tylko słoneczko zaświeci mocniej, to ja wystawiam swoje nóżki i wygrzewam
Miss America też mnie zachwyca, uwielbiam połączenie bieli i żółci.
Crazy Daisy jest niesamowita, a cena jej kosmiczna
Ma ją Iza - izabella1004 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910
Zresztą Izunia ma wszystkie piwonie cudne. Często spaceruje po jej ogrodzie, żeby nacieszyć oczy tymi piwoniami i wiedzieć czego szukać.

Mój, problem też pojawił się po wychłodzeniu nóg, w tamtym roku ... czyli teraz musimy rozgrzewać swoje nóżki.
Jak tylko słoneczko zaświeci mocniej, to ja wystawiam swoje nóżki i wygrzewam

Miss America też mnie zachwyca, uwielbiam połączenie bieli i żółci.
Crazy Daisy jest niesamowita, a cena jej kosmiczna

Ma ją Iza - izabella1004 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910
Zresztą Izunia ma wszystkie piwonie cudne. Często spaceruje po jej ogrodzie, żeby nacieszyć oczy tymi piwoniami i wiedzieć czego szukać.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,myślę,że straty wyjaśnią się w najbliższym czasie.Na razie wszystko jest takie mokre,zgniłe,trzeba nam trochę dni słonecznych,żeby przyroda odżyłą.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja sobie zamówiłam 10 nowości piwoniowych . Tylko czekam na dostawę . Ciekawe czy zaraz zakwitna ,albo dopiero w przyszłym roku . Niestety wiek robi swoje