Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Co za imponująca ilość :) Moja papryka czerwona też jeszcze nie wzeszła a pomarańczowa już nad ziemią :)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Ło matko! A mi się wydawało, że ja mam sporo siewek. Bijesz wszelkie rekordy w wysiewach parapetowych. Chylę czoła ;:180
Pozdrawiam Hala
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Comcia Miło Cie widzieć u mnie :D
To jeszcze nie wszystko co pokazałam w sumie mam 18 palet a i będą jeszcze następne, bo nie wszystko zdążyłam wysiać ;:224 na szczęście parapetów jeszcze jest trochę wolych, przed wysianiem myślałam że nie pomieszczę wszystkiego ale jednak nie jest źle :;230

robaczek_Poznan :oops: ojj a ja myślałam że to takie normalne, nie tylko ja mam tyle siewek ;:224

MaGorzatka dziękuję :oops:

amatorka015 no troszku tego będzie o ile wszystko ładnie się poprzyjmuje. U mnie na razie 5 parapetów jest zajętych ale 4 jeszcze są wolne i jeszcze na stół można przy oknie położyć :tan

moniczek tylko jednego dziwaczka wysiałaś??? mnie sie jakoś wydawało że więcej posiałaś roślinek... Noo właśnie jak urośnie :;230 ale mam nadzieje że będzie dobrze, astry raczej mnie nie zawiodą ale boję się o warzywa bo z tymi mam pierwszy raz w życiu doczyniania, jak na razie ładnie wykiełkowały, zobaczymy co będzie dalej :D

justyna_gl w tym roku zaszalałam bardziej :lol: ale u siebie widziałam że czerwona będzie kiełkować na dniach bo podkopałam ją delikatnie i widać białe łebki :tan noo a pomarańczowa u mnie i u Ciebie widać że się pośpieszyły ;:224

hala67 noo Ty też masz przedszkole ładne :tan ale rekordów to jeszcze nie bije :;230 ale dziękuję za miłe słowa ;:196
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziś dosiałam kolejne 6 palet astrów ;:224 mamuśka prosiła bym dla niej też zasiała z 2 palety by miała na działkę.
Wysiałam też nasionka swoje które zebrałam jesienią ze swoich astrów, jestem ciekawa czy zakwitną takie same jak miałam w zeszłym roku :idea:

Dziś widziałam 2 pąki kwiatowe krokusów :heja jutro zrobie zdjęcia, szkoda że słońca nie ma bo pewnie by już się otworzyły a takto nie mają jak :(
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No już teraz to się zacznie u Ciebie. Nie mogę się doczekać zdjęć :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejne sześć palet... :shock: . Podziwiam.. ;:63 . Czy wszystkie parapety już zajęte, a może jakiś został.. :;230
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ło rety... ale się napracowałaś a jaki efekt ;:138 już nie mogę się doczekać kiedy powędrują do ogrodu :D
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kupiłam sobie podobne wielodoniczki, ale będę do nich pikować to, co wzeszło. Szałwia błyszcząca wzeszła po ok. 2 tygodniach od wysiewu, nadaje się już do pikowania. Najmarniejsza jest lobelia, bo spacerowały po niej koty :evil: Dzisiaj planuję upojne chwile :D Szałwia ma już liście właściwe, ale to duża roślina, szybko popikuję, podobnie niecierpek.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

MaGorzatka zacznie się zacznie, ale dupa blada będzie z widoków jak będą pojedynczo kwitnąć a nie jednocześnie :;230

Zenia hehe jeszcze nie wszystkie zajęte są jeszcze wolne... dodatkowo 2 stoły jeszcze mogę wykorzystać przystawiając do okna :tan dziękuję ;:196

Marta_S a tam napracowałam, w sumie żaden wysiłek... dopiero dziś dałam sobie w kość, ale to zaraz wszystkim napisze co zrobiłam :heja

Ewo a nie chciałaś sobie życia ułatwić i od razu po jednym, dwa nasionka wrzucać do takiej wielodoniczki by nie pikować?
ooo mi też właśnie szałwia błyszcząca po około 2 tygodniach wzeszła, właściwie do dalej wschodzi bo jeszcze nie we wszystkich oczkach się pokazała :D

A lobelia... i u mnie marna pomimo tego ze 3 razy ją dosiewałam, z tego co widzę to jest zatapiana i gnije dlatego mtak mało mi jej wzeszło :( ale zrobiłam zapas ziemi i posieję u siebie w domu do jakiegoś pojemniczka i będę się osobiście nią opiekować az do wschodów a potem dopiero jak ładnie wzejdzie to będę musiała popikować ( a tak się tego wzbraniałam) ale cóż trzeba się poświęcić.
A jakie to upojne chwile planowałaś na dziś :lol:

Moi drodzy oficjalnie otwieram u siebie sezon wiosenny ;:1

Pierwsze krokusiki :tan :tan :tan niestety tylko 5 w sumie ich zakwitło i to w różnych miejscach, więc zdjęcia nie powalają na kolana :lol:
Zanaczyłam je sobie już sznurkami bym mogła przy wykopywaniu je posortować odmianowo :D

Obrazek Obrazek Obrazek

A dziś od 9 rano do 16 spędziłam czas pod moim foliakiem, przekopywałam ziemię by wybrać perz który został jeszcze po potraktowaniu w zeszłym roku randapem, a potem posiałam sobie cebulki przybyszowe mieczyków. Miałam jeszcze posiać aksamitki i posadzić sadzonki kopru który mi rośnie na parapecie (mamuśka mnie prosiła by posiać go) ale już nie miałam sił, bo to pierwsza dziś taka ciężka praca więc kark, kręgosłup, ręce wołają o masaż :;230

Obrazek Obrazek

a po prawej stronie gdzie ziemia pograbiona będą pomidorki, papryka, koper i aksamitki ;:108
Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No ja tu widzę zaczątki wielkiego biznesu! Ten porządek, konsekwencja i organizacja - to się nie może zmarnować :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Elizko , to i ja przybiegłem do Ciebie wiosny oczekiwać. ;:65 ;:3
Skromnie zakwitły krokusy , jeszcze kilka dni , w pierwszy jej dzień będzie już kolorowo. :tan :tan
Czy Twoja Szanowna Teściowa ma dużo hektarów :?: :?: To wszystko co posiałaś , na kilku arach nie zmieści się . ;:191 A przede wszystkim muszę pochwalić Cię za bardzo ładne sadzonki, działasz jak profesjonalistka. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ale duży tunel, ale chyba akuratny na Twój Elizo rozmach :D Nie przesadzaj z ciężką pracą gdyż przestanie ona być przyjemnością.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Gosiu póki co to się bawię nie licząc na wiele, i cieszę że mogę je w troszke większej ilości oglądać u siebie i je pielęgnować :heja w każdym razie dziękuję za te komplemety ;:196

Tadku no skromnie skromnie, ale mnie nawet cieszy najmniejszy kwiat po tej zimie, także jak mówisz jeszcze pare dni i miejmy nadzieję że będzie bardziej kolorowo :tan

Teściowa już nie ma tylko mój Luby :;230 noo a z tego co wiem to pare ma, ale nie wnikałam w szczegóły :D, ale Tadku ja nie mam zamiaru tych wszystkich małych cebulek które posiałam trzymać aż będą duże, posiałam wszystkie ale potem wybiorę te największe bo w wielu przypadkach tak mam że posiadam tylko te przybyszowe, więc w razie czego posiałam wszystkie (zawsze to większe prawdopodobieństwo że coś przetrwa i wyrośnie) a potem będzie juz selekcja i w kolejnym roku tyle siać już nie będę :D

Dziękuję za pochwały ;:196 sadzoneczki na razie duże nie są ale już pojawiają się liście właściwe :tan

Bufo-bufo ja wiem czy taki duży? może się wydaje długi a ma 13 m :D
Noo powiem Ci że dziś nie mogę chodzić, siedzieć, schylać się - jest masakra wszystkie mięśnie mnie bolą :| ale będzie dobrze, dziś jeszcze troszkę porobię i rozruszam zakwasy :tan
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i udało mi się 2 sikoreczki uchwycić :D

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Sikoreczki śliczne i widzę u Ciebie pierwsze pszczoły. Wiosna na całego. Ciekawe kiedy u nie tak będzie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”