Różane impresje

Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różane impresje

Post »

Ok, czyli żadnej "inwencji twórczej" i dywersji :lol:
Tak zrobię.
Jeszcze sobie cos przypomnialam.Będę wyprowadzać jakaś dziwolągową czerwoną rabatówkę. Ona jak na złość całkiem dobrze przezimowała, bez kopczyka nawet..... :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie wszystkie dobrze przezimowaly, te w donicach tez i te okopcowane i zolte nieokopcowane tez :twisted: To znaczy maja wole zycia, będę wyprowadzac je do sasiadki ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziewczyny, moja FL też wygląda ok, ale zgodnie z sugestią będę ciąć..nad 3 pąkiem? Elmshorn miała być bardziej wytrzymała, ale wygląda kiepsko.. :( Friendship też marniutka, ale co ciekawe, Heidi Klum zniosł pierwszą zimę najlepiej :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Właśnie z rabatówek całkiem nieźle u mnie też wygląda Heidi Klum i oczywiście Kosmos - cała zieloniutka. Akurat rabatówkami i wielkokwiatowymi nie ma się co przejmować, bo one lubią być nisko cięte. Gorzej z parkowymi i pnącymi, ale ogólnie nie jest tak źle, jak na -29 stopniowe mrozy, które mnie nawiedzały.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Są juz moje niemieckie róże.....gdy wychodzilam, właśńie wpadł kurier, jestem juz spozńiona, ale przeszczęsliwa.
Pięknie zapakowane ;:108
dziękuje serdecznie Gosiu, są ślicznie, juz sie moczą.
Wiecej potem
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Justynko kiedy będziesz sadzić swoje niemki? ;:65
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyna nie ma sprawy, sadzonki były bardzo piękne.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, powodzenia w sadzeniu, oby się pięknie przyjęły i rosły jak na drożdżach :uszy Już się nie mogę doczekać podziwiania Twoich nowych nabytków latem... ;:224
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,
Nie wiem, kiedy będę sadzić, ziemia zmarznięta, muszę je przechować w wiaderkach, może weekend pozwoli szybciej rozmarzać ziemi, podobno ma być około 20 stopni w niektórych rejonach, u mnie raczej nie.....i tak mnie nie będzie w domu przez weekend :roll:

Gosia,
Nie wiem, czy sadzonki piękne w porównaniu z naszymi, nie mam doświadczenia (tylko marketowe wcześniej kupowane)
.....ale czuję, że piękne, po 4 - 5 silnych pędów i korzenie mocarne,
widać wizualnie zróżnicowanie odmian, Cornelia i Bouquet Parfait delikatniejsze, a tak z innej beczki: Laguna najbardziej uśpiona jeszcze, reszta z pięknymi pąkami...
....to mój debiut, niezły sobie standard narzuciłam :wink: czekam jeszcze tylko na jedną, z innej szkółki :tan

Robaczku,
nie zamawiałam odmian rzadkich, raczej polecane, znane i częściej występujące, pewnie też je dobrze znasz, może wcale nie będzie tyle do podziwiania :;230 ale jedno wiem: moje i tak będą najpiękniejsze :wink: oczywiście dla mnie najpiękniejsze :wink:

Dziewuszki, mój mąż przechodzi metamorfozę :shock: :;230
w niedzielę stwierdził, ze trzeba jakieś pnącze posadzić na kratach :;230 odpowiedziałam krótko, że "załatwione"
.....wyjdzie na to, że ja tylko realizuję jego pomysły ;:224
nawet mi się podoba ta opcja :;230 luzik.... ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wazne jak sie do celu dochodzi, najwazniejsze ze na kratkach pnacza beda :wink:
Moj M znowu, nie ma za duzo wspolnego z ogrodkiem - czasowo nie wyrabia ale ma to dobre strony, bo wcale sie nie miesza 8-) A to jest bardzo dobre rozwiazanie, bo on jest "nierozwaznym" osobnikiem, kiedy chodzi o moje chciejstwa i nie dosc ze siebie musze krotko nieraz trzymac, to jeszcze i jego :twisted:
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula,
Moja połowa też sie nie miesza, nie dotyka do łopaty, ale i dotąd nie miała potrzeby, zeby cos innego, jak trawnik istniało na ogródku :;230
Dlatego wszystkie oznaki zainteresowania upiększaniem ;:224 trzeba podtrzymywać :wink:
Niedawno przytargał 'Capistrano' z marketu...... wprawdzie nie wiem, co teraz z nią zrobić, gdzie posadzić, bo doczytalam, ze choruje.....przecież nie wyrzucę, ani ńie oddam...... ;:224.....ale i tak sie cieszę z tej inwencji.... :wink:
czy o takiej "nierozważnej" inwencji mówimy?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cos podobnego, tylko ze u mnie M. ma calkowity zakaz kupowania czegos na wlasna reke :wink: I tego nie robi, bo wie ze koncept moze mi takim pociagnieciem "zwalic" ale jak np idziemy na zakupy i mowie, wiesz chciala bym to i to ale nie koniecznie - to tak chodzi i szuka, ze pozniej mam caly koszyk zaladowany i musze zdrowo-rozsadkowo odlozyc z powrotem.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże są juz w tymczasowym mieszkanku. :tan
Jeszcze sprawdzałam grunt, nawet ich nie można było zadołować....
I kolejne pytanie....mam nadzieję, ze nie głupie.... ;:224 ale jeśli, to wybaczcie...będę mieć trochę zawirowań w marcu i kwietniu....
Ile czasu mogą maksymalnie byc przechowywane w donicach? ....zeby czasem nie uznały, ze to ich dom? I nie potraktowały sadzenia do,gruntu, jako przesadzenia?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie doniczkowe sa tez wykopywane, sadzone w doniczki i nieraz pare miesiecy w sklepie stoja az ktos je kupi w wysadzi do ziemi :wink: tak ze spoko, bez stresu. Ja w zeszlym roku pod koniec marca kupilam nagokorzenne ktore wsadzilam do donicy i posadzilam w polowie maja do gruntu, bo dopiero miejsce dla nich przygotowalam w tym czasie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justi177 pisze:
Robaczku,
nie zamawiałam odmian rzadkich, raczej polecane, znane i częściej występujące, pewnie też je dobrze znasz, może wcale nie będzie tyle do podziwiania :;230 ale jedno wiem: moje i tak będą najpiękniejsze :wink: oczywiście dla mnie najpiękniejsze :wink:

Dziewuszki, mój mąż przechodzi metamorfozę :shock: :;230
w niedzielę stwierdził, ze trzeba jakieś pnącze posadzić na kratach :;230 odpowiedziałam krótko, że "załatwione"
.....wyjdzie na to, że ja tylko realizuję jego pomysły ;:224
nawet mi się podoba ta opcja :;230 luzik.... ;:224
Justynko, ja tam niewiele wiem o różach, dopiero raczkuje w temacie, a że Twoje będą najpiękniejsze, to nie mam wątpliwości :uszy
Niezły numer z pomysłem M - to się chyba fachowo nazywa incepcja :;230 Stosuję to nieustannie :P Mojemu M tak długo opowiadam o powojnikach, że zaczął do mnie wołać: " dobrze Mój Ty Powojniczku, zrobimy jak zechcesz" :;230
Ma "wgrany film", że powojniki są ok i teraz wszędzie będą clemki :tan Zamówiłam już 20... :heja
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”