Dom w odcieniach zieleni (2)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dom w odcieniach zieleni (2)

Post »

Wiktorio, nie będę oryginalna, pięknie wyglądają twoje storczyki i tworzą ciekawą przestrzenną kompozycję. ;:63
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ooo to te nowe falki co przyniosłaś przed zimą? tak w kupce to super się prezentują ;:108 bardzo im u Ciebie pasuje, że postanowiły tak szybko zakwitnąć - masz zielone łapki ;:108 ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Wiktorio ależ u Ciebie prawdziwa wiosna w pełni a żadna sztucznie pędzona. ;:14
Tyle nasionek wysianych, paczki wymiankowe, listeczki pięknie posadzone. ;:138 ;:138
Storczyki też pięknie zakwitły czego chcieć więcej? :roll:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niuniu, Aloesiku, Fiskomp - dziękuję ;:196 .
Mmarylo - ;:196 Tak się właśnie zastanawiam, jak bardzo ten najwyższy jeszcze jest w stanie się rozgałęzić, bo widzę, że chyba ma ochotę jeszcze coś wykombinować na tym pędzie ;:108 . No, chyba że mu ta ochota minie, bo przecież zabrałam go z parapetu do dość ciemnego pokoju, żeby móc go podziwiać.
Kociaro - ;:196 Ja też z niecierpliwością podglądam moje miniaturki, bo przynajmniej w tych dwóch przypadkach mam pewność, że kolor będzie inny. Niestety, nigdzie im się nie spieszy :wink: .
Rapunzel - dziękuję ;:196 . Kompozycja nieco wymuszona - po prostu to jedyne w miarę wolne miejsce (mam nadzieję, że paprotki się na mnie nie pogniewają do końca :wink: ).
Mniodkowa - ;:196 Dwa z nich to te nowe (ten po lewej i ten wysoki w środku). Ten najbliżej telewizora kwitnie u mnie już trzeci raz i bardzo mnie cieszy, że tyle czasu chce mu się żyć. Z tych nowych jeszcze tylko jeden puścił pęd kwiatowy; trzy pozostałe odpoczywają ;:108 . A co do pory, to po prostu one chyba preferują zimę - widzę to właśnie po tym moim "staruszku".
Arleto - dziękuję ;:196 . Nasion to chyba jeszcze nawet połowy nie wysiałam, bo nie mam gdzie stawiać pojemników (a termin ważności się kończy), ale jakoś dam radę ;:108 . Masz rację: prawdziwa wiosna już się zaczęła, ale to widać głównie dzięki temu, co za oknem :) .

Dziś tylko jedna fotka i sama nie wiem, czy mam być dumna (bo tyle roślin mi wykiełkowało), czy przerażona (bo tyle roślin mi wykiełkowało) :wink: . Moje dalie - dokładnie 93 sztuki :shock: . Do tego należy dodać te, które się jeszcze gramolą z ziemi (przynajmniej dziesięć), dziesięć karp świeżo kupionych i kilka, które zupełnie nieoczekiwanie obudziły się ze snu zimowego.
Teraz pozostaje mi chyba do kompletu dokupić im jakiś ogródek :wink: .
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio, moje miniaturki też białe, ale co mi z tego, że wiem skoro żadna nie wybiera się kwitnąć.
Nie kwitły latem i teraz też im nie spieszno. ;:108 ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Nie miała baba kłopotu, zorganizowała sobie niemal setkę dalii. :;230 Wiktorio, teraz to chuchać i dmuchać, i nic tylko na targ z nimi, jak podrosną albo przez internet sprzedawać. Jeszcze na ładny nowy kwiatuszek zarobisz. ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda trafiła w samo sedno :;230
no to Wiktoria skoro dnie masz na odsypianie i pracujesz nocami to chyba tylko sprzedaż wysyłkowa będzie wchodziła w grę ;:224

tak czy siak jestem z Ciebie dumna ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Widzę, że tutaj hurtowe sadzenie roślin jest...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

rapunzel pisze:Nie miała baba kłopotu, zorganizowała sobie niemal setkę dalii. :;230
Obrazek dobre Obrazek Obrazek

Widzisz Wiktorio już masz pomysł co z nimi zrobić. :D
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Brawa dla Ciebie za doprowadzenie storczyków, do ponownego kwitnienia. ;:138
Uuu.. ale pięknie Ci dalie powschodziły. :;230
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ślicznie poschodziły Ci siewki ;:63 ,masz tego sporo i co dalej......... ;:109
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

U wszystkich widzę lasy siewek - aż miło. Twoje też są imponujące. Sama posiałam trochę ziółek i chili, ale póki co, takie mizeroty mi powschodziły :lol:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Strasznie długo mnie tu nie było :shock: (w Waszych wątkach, niestety, również :oops: ) i teraz nawet nie wiem, jak się zabrać za nadrabianie zaległości :roll: . Muszę się Wam jednak pochwalić, że przynajmniej prawie zakończyłam walkę na balkonie. Ziemia w dwóch olbrzymich skrzyniach wymieniona, maliny wykąpane w chemii, keramzyt wyprażony, nawóz nawieziony, a na podłogę wylałam litr wybielacza (no, może trochę mniej, bo część wylałam sobie na spodnie :wink: ). Zostało mi tylko pomalować kratki do pnączy i mogę witać wiosnę.
Kociaro - pozostaje jedynie mieć nadzieję, że w końcu im się zachce ;:108 . Na moje też nie mogę się doczekać, bo jakieś takie niezdecydowane.
Rapunzel - po ostatnim pikowaniu wiem, że przekroczyły setkę, ale pewnie dopiero teraz zacznie się odsiew, bo będą się wyciągać (cóż, nie każda może stać tuż przy oknie, a na balkonie też już miejsca brak). Sprzedawać nie będę, bo jakoś tak nie wierzę w to, żeby takie maluchy przetrwały podróż w dobrym stanie - załatwiam im rodziców adopcyjnych (a raczej ogródki adopcyjne) na miejscu :) .
Mniodkowa - dziękuję bardzo. Kurczę, chyba też będę z siebie dumna, a co? :wink:
Justus - hurtowo w wielodoniczkach to nic trudnego, ale widzę, że już te wielodoniczki stają się za małe :shock: . Dopiero co przytargaliśmy z Lidla 12 worków ziemi, a tu wygląda na to, że już trzeba zasuwać po kolejne. Chyba po tym wszystkim zgłoszę się do jakichś zawodów typu strongwoman :wink: .
Arlet - pomysłów mam wiele, ale nie wszystkie możliwe do zrealizowania :wink: .
Stokrotkaniu - dziękuję bardzo ;:196 .
Mmarylo - co dalej? Nie wiem - może chcesz trochę? :)
Mroofko - dziękuję bardzo ;:196 . U mnie też nie wszystko wyszło tak, jakbym chciała. Na przykład lwich paszczy wykiełkowało "aż" dziewięć z całej paczki nasion.

Ostatnio walczyłam na balkonie i jakoś zapomniałam o robieniu zdjęć, więc tylko to, co "złapałam" tak na szybko. W domu niewiele zmian, ale bardzo zaskoczył mnie skrzydłokwiat, który jest u mnie raptem coś koło miesiąca i nie dość, że się zdążył zaaklimatyzować, to jeszcze będzie kwitł:
Obrazek
Natomiast pod blokiem dzieje się - faktycznie jest wiosna :heja :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Niezła produkcja dalii:) . A skrzydłuś to odmianka może gemini? Jak tak to się ustawiam w kolejce po szczepkę:)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

no właśnie tez miałam zapytać czy skrzydłokwiat to odmianowy? ;:224 spisał się rewelacyjnie, widać on nie z tych co to boją się przeprowadzek :tan
ale tymi pracami balkonowymi to mnie zaskoczyłaś ;:196 i Ty mi tu mówisz, że jesteś "w lesie" z pracami ogrodniczymi ;:14 ja za balkon zbarać się nie umiem, najpierw pomalować trzeba a gdzie cała reszta ;:oj

a spodnie to tak na nową modę chciałaś sobie strzelić czy cu? ;:224 :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”