Rodzinny ogródeczek :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rodzinny ogródeczek :)

Post »

Ja lubię maluszki..ale nie jestem za rozmnażaniem psiaków,kotów. Za duzo ich jest.
Jestem jednak za sterylką.

Jedyne dobre co rząd zrobił to wprowadził ustawę która mówi,że nie można sprzedawać psów bez rodowodu. Lepiej żeby tych duszyczek mniej było bo teraz i tak już tyle biedul...jako,że pomagam fundacją to wiem jak dużo psów jest namnożonych. A co ludzie z niektóryi robią...w pseudohodowlach trzyma się je w klatkach pojedyńczo,psy dopuszcza do suk jedynie na krycie i z powrotem do klatek. Albo podcina się im struny głosowe zeby nie szczekały.

Wybacz mi bo nie chcę się czepiać czy coś ale po prostu nie jestem za tym,żeby rozmnażać. Mimo to życzę maluchom wspaniałych domów i zdrówka. Tego potrzebują. Zwłaszcza dobrych domów, uwazajcie komu oddajecie psiaki bo ktoś może robić dobrą minę ,a pies trafi do mnożarki...chodzi zwłaszcza o psy z typu york itp.

Chetnie podpatruje sobie twój zielony wątek :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Martusiu to jedyne u mnie oznaki wiosny ,nic jeszcze z wiosennych kwiatów nie pokazuje pąków. ;:138

Zenia tez zamierzam podpatrzeć co tam się chowa , wysypałam delikatnie wejście pisakiem zobaczę czyje stopki dokładnie się odznaczą .To jedyne kwiatki jakie się pokazały w moim ogródku , ziemie mam nadal zmarzniętą , jak bedzie cieplej to pewnie wszystko sie obudzi ..

Saro ;:196 mamy wolność słowa i każdy może mówić- prawie wszystko co chce . :wink: :wink:

Też nie popieram masowych hodowli bo większość piesków ląduje w schroniskach , a nie ma nic gorszego jak pieski błąkające się po ulicach .Prawda jest taka ,że co osoba to inny pogląd i polemizować można by było bardzo długo .Zawsze będą osoby za i przeciw ;:108

Na szczęście moja sunia jest u nas szczęśliwa i dzięki niej będę miała jeszcze jedną kochaną pieseczkę. :heja

Ciesze się ,że do mnie zaglądasz . :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Cześć Tereniu ;:7
Zachwycona jestem Twoim zwierzyńcem. ;:224
Z przyjemnością się przespacerowałam po Twoim ogródku.
Spróbuję przy okazji skorzystać z Twoich rad o rozmnżaniu róż.
Jak na razie jeszcze to mi się nie udało. :lol:
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Krysiu ,dziękuje bardzo , ja również jestem zachwycona Twoim ogródkiem . :tan

Z różą warto eksperymentować i cieszę sie ,że i Ty spróbujesz . ;:108
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też będę rozmnażać róże ale nie swoje tylko będę kupowala takie które mi sie podobają i popróbuję.Właśnie wczoraj kupilam sobie cudne róże do wazonu i pytałam pani czy mogę je sama rozmnożyć a pani powiedziała ,że się nie uda i co teraz?
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko nie wiem ja jest z tymi kupionymi w kwiaciarni ,ale takie co się kupi do sadzenia to nie ma problemu , ja wszystkie tak je porozmnażałam i zamiast jednej mam teraz dwa krzaki takiej samej . :heja
Teraz wymieniam się patykami ze znajomymi , jak nie spróbujesz to się nie przekonasz ,ani my więc do dzieła . :uszy
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Witaj Tereniu!
Tak jak myślałam, rośnie konkurencja dla chryzantem :;230

Bardzo brakuje mi słońca, jestem z zasady ciepło i - słońcolubna :? Bardzo źle znoszę, takie ponure dni bez słońca, najchętniej bym się schowała w tej dziurce w Twojej czereśni :?
_________
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko widzę ,że nawet bardzo rośnie .
U mnie nadal brak oznak wiosny , dzisiaj szaro , buro i padało .
Pod wieczór miałam gości ,dwa piękne bażanty .

Obrazek
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Tereniu!
Skoro odwiedziły Cię te piękne ptaki, jest to niewątpliwie symptomem nadchodzącej wiosny.Twój region jest cieplejszy od naszego,dlatego wcześniej będziesz mogła rozpocząć działania.Ja raczej będę traktował pobyt na działce relaksowo bo to najwyższy czas na to.
Pozdrowienia Edward ;:3
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ksiegowa pisze: pytałam pani czy mogę je sama rozmnożyć a pani powiedziała ,że się nie uda i co teraz?
Grażynko, ty tej pani nie słuchaj, tylko próbuj. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz!
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Edwardzie mam rejon cieplejszy ale na mapie :;230 , tak na prawdę to dopiero ziemia u mnie puszcza , wszystko jeszcze zamarznięte , wczoraj chciałam trochę trawy wyrwać i się nie dało korzenie zamrożone . ;:108
Mam nadzieję ,ze prognoza się sprawdzi będzie ciepło i zaczne pracę w ogrodzie , jeszcze u mnie jest glina więc za nim wejdę musi trochę wyschnąć grunt, bo wpadnę w błoto po pas . :;230 :;230

Małgosiu ja też mówię ta pani po prostu się nie zna i nie zna naszych możliwości i kominacji , a my wiemy swoje i patyczki dalej tniemy . :;230 :;230
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie Tereniu już pierwsze oznaki wiosny widać .U mnie jeszcze wszystko śpi.
No i jacy mili goście do Ciebie zawitali :) .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś , jak miło ,że gościsz u mnie . :tan

Zaczyna się u mnie już praca w polu i w ogrodzie , więc czasu będę miała znacznie mniej , więc nie gniewajcie się na mnie ,że nie będę tak często pisała w swoim i w Waszych wątkach ,ale podglądała z wielka przyjemnością . :D ;:108

zrobiłam przegląd moich roślin , jedne zaczynają budzić się do życia drugie jeszcze nie , a trzecie pewnie w ogóle się nie obudzą , ciepła zima , a potem silny mróz zrobiły swoje . :(

Te chryzantemy w styczniu miały pełno młodych sadzonek , po mrozie w lutym wszystkie wymarzły , teraz trzeba będzie poczekać aż od nowa wypuszczą .

Obrazek

Ta żyje , ale jeszcze nic nie wypuszcza , nie matrwie sie tym ,bo w tamtym roku jedne wypusciły mi pod koniec kwietnia i to obficie .

Obrazek

A tutaj takie maleństwo zrobiło niespodziankę , nawet nie wiedziałam ,że rośnie w tym miejscu jakaś chryzantema .Jesienia okaże się co to za odmiana :;230

Obrazek

Astry też jeszcze u mnie nie wypuszczają

Obrazek

No i reszta wygląda jak wygląda nieciekawie . mam nadzieje ,że odżyje wszystko .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za dwa tygodnie będe mogła jeść swój szczypiorek .

Obrazek

Obrazek

Kurki dzisiaj były przeszczęśliwe

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie za wiele tej wiosny ale zawsze coś.. :tan . Najważniejsze że mamy piękną pogodę, ;:3 i można już coś działać. Wczoraj dopiero udało mi się przyciąć chryzantemy. Dzisiaj dalsza część prac. Przyjemnej pracy w ogródku. :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tereniu 3 chryzantemy bankowo się przyjęły, czekam aż pokaże ślady zycia reszta .Miłej soboty kochana ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”