Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Ja należę do szczęśliwych, bo mam szczęślina od Jagódki :tan
Ja dziś też pikowałam. Sadząc kaktusa myślami byłam z Tobą :lol: stoi na parapecie, teraz będę z niecierpliowścią czekała na kwiaty.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę , że u Ciebie wszyscy szczęśliwi dzięki szczęślinowi :wink: .
Wcale sie nie dziwię , bo jest piękny .
Co nowego na włościach ? Pokaż jakieś zwiastuny wiosny , bo u mnie nic nie widać :?
Buziaczki !!!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorociu ...i ja o Tobie myślałam oglądając kobeę , koleuski i siewki maleństw od Ciebie ;:167 ;:180 . Ty masz ugandyjskiego ..to ta sama rodzina ...motylki są zachwycające .

Aguś ...no , szczęśliwi , bo są posiadaczami tychże roślin . Ale szczęście , to pojęcie względne - wszak nie tak wiele trzeba , by szczęśliwym być ; promyk słońca i ciepełko ....nasze rośliny i nic więcej :tan .
Byłam teraz w ogrodzie i ...nic :( . Ziemia znów zmarznięta , mży , jest do niczego ten czas , kolorki jedynie krokusa Firefly z lekka zaczynają pokazywać się w środku szczypioru .
Nawet nie mo co pokazywać ...do wiosny daleko , oj , daleko ....trzeba ciepła i słoneczka ;:108 . W końcu mamy marzec dopiero .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie niestety tak samo z pogodą mży i co chwilkę wychodzi ;:3 ,ale poczułam w powietrzu WIOSNĘ :heja :heja tak,tak WIOSNĘ tę ,którą i świergocące ptaszki czują. Kiełek dalej w takiej samej fazie i dalej nie wiem czyj ON ;:224 ;:224 Najważniejsze ,że różyczki zyją ,bo obcięłam kawałek z takiej najbardziej brzydkiej i jest zielona w środku :heja Wyszedł już też na powierzchnię pomidorek a reszta wysianych pomidorków też już kiełkuje. Nic tylko sie cieszyć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U mnie tez nic nie widać,krokusy są tak mikroskopijnymi kiełkami.Nie mogę się doczekac,bo we wrzesniu sadziłam trochę nowości i nie wiem czy cos ich nie pożarło.Mży od rana cały czas,nawet z grabiami nie mogę polatac i jarząbka przypalic. ;:223
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakiego jarząbka przypalić :roll: :shock: - jest coś takiego , o czym nie wiem - czy to jakiś zwyczaj u Ciebie ?

Gosiu...chol...na pogoda , mglisto , szaro ...jednym słowem do ....niczego . Nie specjalnie mi się marzy grzebanie w zimnej ziemi , co podglądanie wczesnowiosennych roślin , a tu ...ledwo się przebijają . Rano znów był przymrozek ...krokusy wychyliły łebki sponad szczypiorków ...reszta ...nawet i tego nie pokazuje . Hiacyntów nie widzę ...tulipany ledwo wyłażą ...a kokoryczy nie widzę . Podobnie i przylaszczki , urdzik karpacki i spółka .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, to inaczej przypalić głupa.
Miałam wkoło koniki snieżniki i wcale ich nie widać,nie wiem czy one pózniej wychodzą?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na śnieżniki jeszcze czas - one dopiero w kwietniu wychodzą , mam trzy odmiany i dwa gatunki ; Chionodoxa liuciliae i Chionodoxa forbesii .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Moich śnieżników też jeszcze nie widać ;:14 Ale poprawił mi się trochę humor bo dostałam dzisiaj nasionka z wymiany forumowej , między innymi załapałam się tym razem na pomidorki : bycze rogi :heja . Czytałam , że do Ciebie jutro wyjeżdżają , więc pewnie w środę będa na miejscu i będziesz mogła przystąpić do zasiewów .
Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szczęślin Thomsona bardzo ładny.
Wrzuciłam w google 'szczęślin' i oprócz ugandyjskiego znalazł jeszcze szczęślin późny i trójdzielny, też ciekawie wyglądają.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Clerodendrum Thomsoniae-bomba :uszy
U mnie święto ;:224 Wzeszła po 2 tygodniach 1 mina :shock: :;230 :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagódko od szczęślina i uszczęśliwiania :D
Zawsze jakieś cudeńka u ciebie :shock: Piękne.
Czy kokorycz ginie jesienią i pojawia się wiosną? Mam żółtawą od Oliwki i boję się, że ją uśmierciłam :(
Buziole ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś...miło mi ,że załapałaś się na Bycze Rogi ...ja swoje już muszę pikować , a brakło mi ziemi :( . Czytałam , że do mnie dzisiaj będą wysłane ;:196 ...dziękuję za info .

Gosiu ...czyż nie są piękne ;:167 - wszystkie gatunki szczęślinów ? Mnie najbardziej urzekł ugandyjski , ale Thomsoniae też ma ciekawe kwiaty .

Ewuniu...Ty się nie śmiej , bo dzisiaj u mnie w doniczce zauważyłam kiełkujące " coś " . Obok rośnie duża sadzonka miny ...a to ' coś' , co jest też miną , - a upłynął miesiąc od siewu - dopiero teraz wylazło . No , ale bądź cierpliwa i ...rzadko podlewaj ....za miesiąc pewnie cosik znów wylezie ;:224 .

Justynko...mogę być od szczęślinu , ale czy ja wiem ....czy jestem tą od uszczęśliwiania :roll: . Może gdybym taką moc miała , to uszczęśliwiła bym wszystkie dzieci na świecie ...by były zdrowe , syte i radosne ;:108 .
Corydalis , ma to do siebie , że po przekwitnięciu , ginie jej część naziemna . Ona jest jedynie widoczna wiosną , gdy pokażą się liście , kwiaty ...a potem znika :( ...często na próżno jej szukamy ...bo wiemy ,że była . A ona z wiosną wychodzi :) ..., jakby nigdy nic i ...znów cieszy nasze oczy ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko,chciałam ci powiedzieć,że ta moja nowa kalina chyba żyje,bo w jednym miejscu coś zaczyna się różowieć.
Czy już czas ciąć wierzbę hakuro?
Mam niespodzianke dla ciebie,ale nie wiem czy udaną - mam jednego pikusia miny,które ma 4 mikroskopije listki.Chucham,dmucham,ale nie wiem czy z takiego jedneo maleństwa coś się zagęści?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko ...nawet nie masz pojęcia , jak się ucieszyłam z tej info ... ;:196 :tan . kalina żyje ..to ważna i radosna nowina ...a miny nawet teraz mogą wyłazić ...podlewaj ostrożnie - dosłownie - kapkę . I nie martw się , bo ona na siatce , płocie , czy innym rusztowaniu pokaże na co ją stać .
Wierzbę tnij dopiero w kwietniu - pamiętam Twój zeszłoroczny problem , gdy ją drastycznie ogoliłaś ;:108 . Długo zbierała się w sobie .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”