Kiedy można posadzić do gruntu tuberozę,a jeśli będę chciała ją mieć w donicy to czy mogę już posadzić ją czy poczekać jeszcze

Ja też mam piach i bardzo się dziwię że tak w zeszłym roku cebulowe mi gniły, oczywiście większość kupnych, tylko jedyne tulipany które zaprawiłam nie miały oznak zgnicia. Prawie wszystkie lilie, tulipany, irysy i inne drobiazgi wykopywałam i przed sadzeniem zaprawiałam w Kaptanie. Zobaczymy jaki to przyniesie efekt.Majeczko, w tym roku będzie lepiej. Ubiegły rok był mokry i dlatego lilie gorzej rosły, czego nie mogę powiedzieć o moich, bo akurat z tym deszczem na piachu to była rewelacja.Tylko Bacardi chorowała i trochę za szybko przekwitła Extravaganza. Reszta miała się wspaniale do końca września.
Scheherazade musi się dobrze ukorzenić, no i nie wiem jaką dużą cebulę miałaś, bo to nie bez znaczenia dla ilości kwiecia.Też mi się bardzo podobają te orienpety. Bo to orienpet jest! Z tego typu to jeszcze Speciosum Album i Rubrum, Lesley Woodrjif`s, Miss Feya, Ushida. Mam po kilka cebul, to zobaczymy latem, która najpiękniejsza.![]()