Różanka w Sudetach

Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różanka w Sudetach

Post »

Wszystkie najfajniejsze wakacje przeleciały mi przed oczami w jednej chwili :;230 No cóż.....piękne mają rózanki, piękne warunki :) ;:3
Heniu! A ja z pytaniem o Morgengruss :wink:
Jak dużego krzewu można się po niej spodziewać? Jakie rozmiary osiągnął u Ciebie?
Normalnie mnie na nią wzięło..... ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

justi, niestety nie mam tej róży.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Przepraszam, ;:103 pomylilam widocznie, a tak się ucieszyłam, ze u Ciebie rośnie.... ;:108
Nie wiem gdzie, u kogo ją wyśledziłam, skleroza nie boli.... ;:223
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p
Od: 2 maja 2011, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe róże,innych słów nie potrzeba bo to widać ;:167 Ja w końcu zdecydowałam się na Edenka,przyjdzie do mnie w donicy.Ze STARKLA chciałam właśnie klasztorną i Nahemę,macie dobre zdanie o sklepie i o samej róży od nich,więc na pewno się zdecyduję.Podoba mi się jeszcze Heritage i Piruette,ale to może poczekać,bo i tak na wiosnę zamówiłam ponad 30 róż z różnych szkółek i roboty będzie dosyć ;:108 ,
Moje watki, do których zapraszam
Róże Ewy - zochy i Ogród-Raj zochy-Ewy
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Zosiu pierwszy raz w moim ogródku, byłam też u Ciebie i widzę, że też zapadłaś na chorobę różaną.
Myślę, że w nowym sezonie też będziemy u Ciebie podziwiać piękne królewny.
Teraz pokażę dość ciekawą przykładową ruską różankę http://www.rosebook.ru/users/gardens/Legenda/ , mogłaby być jakąś inspiracją bo klimat podobny do naszego.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Heniu jestem naprawdę pod wrażeniem tej różanki z linku (i Twojej też, bardzo ;:108 ), klimat pewnie bardziej surowy ale ogród jest porządnie osłonięty ze wszystkich stron, takie zaciszne miejsce.
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p
Od: 2 maja 2011, o 18:09

Post »

Biorąc pod uwagę te wszystkie różanki,nie sposób nie zachorować ;:224 ,ja tylko boję się strat,bo wszystkie róże które mam i które będę mieć są dla mnie bardzo ważne i nawet nie potrafię myśleć o tym,że mi się jakby co,miejsce zwolni na inną,ale różnie bywa.Warto zaglądać na różanki naszych wschodnich sąsiadów,bo faktycznie mogą być inspiracją,ja zajrzałam kiedyś na blog australijski,no szok po prostu.Z przyjemnością będę zaglądać,podziwiać i też zapraszam do siebie :wit
Moje watki, do których zapraszam
Róże Ewy - zochy i Ogród-Raj zochy-Ewy
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Camelio, Zosiu :wit :wit , u mnie jeszcze głęboka zima, próbowałam zaglądać do okrytych róż i na razie widzę, że jest średnio, trochę trzeba będzie ciąć a dokładnie ile okaże się wiosną.
Zosiu - w mojej kilkuletniej różance nie miałam dotąd wielu całkowitych strat po zimie, może kilka sztuk, czasem wiosną trzeba było ciąć przy gruncie ale to tylko zagęszczało krzew. Róże są dość trwałymi roślinami i nie tak łatwo się poddają. Jest kilka zasad by im nie zaszkodzić, jak się do nich zastosujemy będzie ok.
Tymczasem zaśnieżona okolica

Obrazek
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rety...Heniu, to u Ciebie faktycznie jeszcze prawdziwa zima. U nas dzisiaj rano padał śnieg, nawet zrobiło się na chwile całkiem bialutko ;) Ale do tej pory już prawie wszystko znikło. Niestety spod śniegu wyłania się nieciekawy widok...kopce kretów...mnóstwo :roll:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Heniu, jak rano wstałam to też zobaczyła zimę.
Nawet sporo śniegu napadało nocą, ale temperatura tylko - 4 C.
Byłam wczoraj na działeczce, bo już nie mogłam wytrzymać. Po śniegu nie ma śladu, ale ziemia jest zmarznięta do samej powierzchni.
Wystające spod kopczyków patyczki wyglądają dobrze są zielone. Jak wszystko dobrze odmarznie dopiero będzie można powiedzieć jak przetrwały zimę. Na pewno Doktorek ma łodygi brązowe.
Nie znam jego upodobań, może tak ma być, a może trzeba będzie ciąć .
Czekamy na wiosnę. ;:65 ;:65 Cieszę się, że możesz wklejać fotki. ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Heniu :wit Ależ u Ciebie jeszcze zima... Niech czym prędzej (ale stopniowo) znika ten śnieg i przychodzi wiosna... u nas też sypie...
Czy poradziłaś sobie z Imageshackiem?
Pozdrowienia, A.
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich gości :wit :wit
Zazdroszczę wszystkim, którzy już nie mają śniegu, u mnie zima może jeszcze długo potrzymać, dlatego róże zamawiałam dopiero na maj.
Aguniu, jeżeli chodzi o przesyłanie zdjęć do forum to wystarczyło na razie ponownie się zalogować i Imageshack mnie wpuścił.
Ja nie mam jeszcze tak dużo zdjęć w swoim wątku aby mnie już zablokować, liczę się jednak z opłatami w przyszłości.
Byłam dzisiaj u Ciebie /po cichu/ i oglądałam Twoje superskrzynie, już nie mogę się doczekać widoku pięknie kwitnących w nich róż, ciekawa jestem jak dobierzesz odmiany i jak je będziesz zabezpieczać na zimę, bo raczej ich nie schowasz do garażu.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit :wit
Hurra!!!!. nareszcie i u mnie puszczają śniegi, jeszcze leżą spore łaty ale i w dzień i w nocy temperatura dodatnia więc jeszcze kilka dni i będzie po zimie. Oby wiosna nie zrobiła nam niemiłych niespodzianek z mrozem.
Oglądałam dziś moje róże, nie jest źle, np. Duett który nie był okrywany miał tylko kopczyk - calutki zielony, ale był cały pod śniegiem. Do Edena nie zaglądałam, jeszcze opatulony.
Wydaje się, że jedna sadzona jesienią wielkokwiatowa padła, jest całkowicie czarna, ale biorąc pod uwagę, że posadziłam ich 10, to i tak byłaby nieduża strata.
Już moje myśli krążą przy cięciu, każdy oglądany krzew podlega poszukiwaniu oczek, gdzie przyjdzie go ciachnąć.
Na to jeszcze sporo czasu ale jest to ważna sprawa i nie da się o tym nie myśleć.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Heniu ,gdyby tak zostalo to i tak byłoby super 1 różyczka do wybraku . U mnie jak na razie 2 ,które wypuściły jesienią listki ,ale nic nie wyrokuję . ;:63 ;:63 dla Duetu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Heniu jak tylko jedna będzie na stracie to bardzo dobrze, u mnie nie wyglądają wesoło ale będę się martwić dopiero przy cięciu lub wykopywaniu, w razie czego mam co sadzić bo mam do posadzenia aż 49 róż. :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”