Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Ewciu bo ciągle ziemia zmarznięta. U mnie to było słychać przy chodzeniu takie dziwne chlupanie ale woda na trawniku nie stoi. Najgorzej wygląda nieutwardzony plac porozjeżdżany traktorami, koszmar. :twisted: Też nie lubię wiatru. :twisted:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Podobno jutro ma dosyc zdrowo wiac :roll: tez nie lubie wiatru :evil: Ale, ale, nie mozna sie tak dolowac, dobrze bedzie ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie chyba ten wiatr jest najgorszy. Gdyby było 6 stopni jak zapowiadają i bezwietrznie jestem gotowa rozpocząc prace
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Małgoś jeszcze się wstrzymaj bo zima wraca, brrr :twisted:
Julcia będzie dobrze a przynajmniej mam taką nadzieję. :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć dziewuszki... Nie macie pojęcia jak o tej porze u mnie śpiewają ptaki - jestem w szoku, gwar jak w maju, a odgłosy jakby brały prysznic w letniej wodzie - pełen szał :) Nie wieje, ale w nocy trochę popadało... Zobaczymy czy to będzie dobry dzień, ale liczę, że po powrocie z pracy i w weekend coś zdziałam, czego i Wam życzę wiedząc jak wszyscy przebieramy nogami do naszych ogrodów...
Miłego :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie wieje :( Może głowy nie urywa,ale wiatr jest silny. Do ogrodu nie wyjdę, bo pada.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewcia, może do popołudnia się wypogodzi, oby jutro było ładnie... pracujesz dziś?
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj, Aginadka,widzę,że też jesteś rannym ptaszkiem :D Ja dzisiaj wyjeżdżam na działeczkę na weekend. Oglądałam pogodę, ma być słonecznie, więc mam nadzieję, że coś się uda zrobić. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu w ogrodzie :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, o której Ty wstajesz? Otwierasz oczka i pierwsza rzecz kompik na kolanka?
Ja też już w pracy. :roll:

Właśnie posypały się moje plany weekendowe ;:223 Szanowny doktor stwierdził zapalenie oskrzeli. Pochwalił że jestem silna skoro cały czas chodziłam do pracy, dał antybiotyk i kazał na wieczór wypić drinka ;:136 Zrobiłam oczy jak 5 złotych. Powiedział że antybiotyk wchłania się powoli i dopiero po 12 godzinach zacznie działać a alkohol rozkłada się szybciej i jest szansa że prześpię spokojnie noc (do tej pory dusiłam się od kaszlu) I wiesz co?! On miał rację! ;:63 to pierwsza noc od tygodnia którą całą przespałam.
Nie wiem czy choroba jest w stanie mnie jutro zatrzymać w domu ;:65 raczej nie. Jeżeli cały czas chodziłam do pracy to do ogrodu wyjdę z pewnością. Może tylko ma rekonesans i notatki z planami nasadzeń - ale koniecznie.
Ciepłe ciuszki, czapeczki na główki i miłej pracy w ogródku ;:108
x-ag-a
---

Post »

April, normalnie wstaję o 6ej, ale dzisiaj nie mogłam spać... Dobrze, że poszłaś do lekarza i chociaż zdziwiło mnie zalecenie popijania alko antybiotyku, to mam nadzieję, że innych zaleceń doktora posłuchasz i nie weźmiesz się za żadną pracę w ogrodzie... Możesz wyjść na spacer :)
EDIT: April, jak to, jesteś w pracy z zapaleniem oskrzeli???
Ateno, witaj :) Przyjemnej pogody na działce Ci życzę, ja też zamierzam się wziąć dzisiaj za robotę :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tu mialo wiac ale jakos szczegolnie nie zawiewa i dobrze, bo jak pisalam nie lubie wiatru. Pogoda iscie lozkowa ale spac tez nie moglam - cos wisi w powietrzu - oby to wiosna 8-) :wink:
x-ag-a
---

Post »

Ja też nie znoszę wiatru - mam jakiś niepokój wówczas... Dobrze, że wietrzne zapowiedzi się u Ciebie nie sprawdziły...
Montują mi trejaż, może wstawię jakąś fotkę pod wieczór...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Witaj Aguś, pogoda, jak napisała Julka łożkowa ;:224 ale do pracy trzeba.
U nas mży, ale nie wieje na szczęście ;:108
Znów mokro, więc nie wiem, czy jutro da się coś w orgódku uporządkować :roll:
Wczoraj przycięłam wierzby, wygladają, jakby już ruszyły, a tu nadają nocne przymrozki do -9 :?
Ptaki wyśpiewuja, a mnie wczoraj krzykiem straszył bażant przechadzajacy sie po sąsiedniej działce :lol: Jak krzyknał pierwszy raz aż podskoczyłam :;230
W zasadzie, jak praca rozpoczęta, to można .... by .... ogródek potworzyć :wink:
Oj mam dylemat nielada ;:108
Czekam na fotki trejażu :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Foty koniecznie, och jak jestem jego ciekawa ;:65 Jestem tez ciekawa jakie pedy beda mialy Twoje rozyce, bo New Dawn ma podobno dosc sztywne i nie bardzo wiem czy zdolam ja na gorze przygiac na tyle zeby lezala na gorze konstrukcji z maty.... no nic zobaczymy i bedziemy probowac jak do tego dojdzie.
x-ag-a
---

Post »

Joluś, pogoda łóżkowa i barowa, ale pracować trzeba... Dobrze, że to jeszcze kilka godzin i finito...
Widzę, że wciąż u Ciebie nadają przymrozki - życzę by prognozy się nie sprawdziły, a weekend pozwolił na kolejne ogrodowe prace... Kiedy nowy wątek otworzysz? Przebieram nogami :) Bażanty zaczynają się drzeć, a ptaki z samego rana dają już koncerty na całego... Wiosna :)
Julka, jak zamontują, to zdjęcie balustrady z trejażem będzie (co za nazwa skomplikowana)... Z różycami nie jest źle, kochana, robiłam już wstępny rekonesans... New Dawn nie mam, ale pędy ma sztywne, więc trochę się trzeba nagimnastykować, żeby przygiąć jej pędy tak, jak się chce... Dasz radę :)

Czyż nie wspaniale kwitną żylistki? (sorry za kiepskie zdjęcia)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O, to zdjęcie też jest fajne:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”