Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Stróż jak widzę wiosnę już czuje.
U mnie 2 tylko czarne aż pod kopczyk.
Reszta jest OK.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Anulko ;:196
Ale z Ciebie ryzykantka! Większość róż wielkokwiatowych jednak potrzebuje kopczyka, a Ty i takie masz. A oglądałaś Chartreuse de Parme? ...
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu,kociak cudny,troszke słoneczko zaświeciło i już się wygrzewa :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ania , piękna fota Dextera!!!! Niemożliwe, żeby u Ciebie róże zmarzły. Ryzakantka z Ciebie!!! Wszystko będzie dobrze!!! ;:196 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kot jak to kot zawsze wystawi futro do słonka bo to najprzyjemniejsze zajęcie na świecie. ;:3
Ania wychodzi z założenia że ogród jest dla niej a nie ona dla ogrodu więc niech sam sobie radzi w zimowy czas. Podejście godne naśladowania tylko czasami nie można patrzeć spokojnie jak różyczki marzną w zimowym wietrze. :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale cacany siersciuch ;:167
Maja, bo Ty dobra kobieta jestes i serce masz mietkie ;:108
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu koty uwielbiają ciepełko szkoda że do moich okien nie zagląda słońce by Dakot bógł się wygrzewać bo bardzo lubi siedzieć na oknie.Muszę Ci powiedzieć że otrzymana różyczka od Ciebie jest w domku na działce zieleniutka, zresztą wszystkie róże które tam są w donicach są zielone, chociaż od listopada ich nie podlewałam.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu. Z zapachem Artemisa masz rację, to ja pomyliłem, ale proszę potwierdż to organoleptycznie :lol: .
Z pracami w ogrodzie musimy jeszcze jednak poczekać te dwa tygodnie, bo temperatury spowodują, że zmarzlina będzie się dalej utrzymywać. A już na pewno należy wstrzymać się na ten okres z usuwaniem zabezpieczeń róż, cieniowanie jak najbardziej wskazane (duże różnice temperatur miedzy nocą i dniem).
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawdziwy pan i władca :D Zakopcowałam w grudniu wszystkie róże, ponad setkę. W styczniu się zorientowałam, że jedna z kupionych jesienią została bez zabezpieczenia. Przyszły mrozy i śniegi, a ja straciłam nadzieję, że maluch przeżyje. Wczoraj zrobiłam szybki przegląd-tylko ta mała róża bez kopca ma czerwone pąki :shock: I całkiem zielone pędy :shock: Kupowana bez nazwy z podejrzeniem Marselisborg.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ewa no i masz-tyle się napracowałas a zapomniana jest w najlepszym stanie.Taki psikus.

Jarku obiecuję,że będzie wywąchana o różnych porach dnia.W końcu może uchwycę jej zapach.
A zpracami ogrodowymi koniecznie trzeba poczekać bo nawet zbyt grząsko jest by szaleć z grabiami.

Danusiu
moje w piwnicy(datura,oleander,pelargonie i fuksje) podlałam tylko 2 razy i też nie wiem czy nie zasuszyłam biedactwa.Kicia uwielbia się wygrzewać to fakt.Mam nadzieję,że różyczka zakwitnie-dana z serca.

Julcia kicia dziękuje za komplement.Ja w każdym razie mam na jego punkcie fioła.

Edulkotku no jestem ciekawa czy wszystkie róże w przyszłym sezonie opatulisz,przecież będziesz ich miała bardzo dużo.
No ale Ty jeszcze młoducha to możesz szaleć. :lol:

Reniu prawda,że przystojniak?Kotek z odzysku-ktoś go nie chciał albo się zgubił.

Chatte no teraz to mnie dobiłaś-nie oglądałam i z rana zaraz pójdę zobaczyć jak się miewa.Zupełnie o Chartreuse zapomniałam.

http://www.youtube.com/watch?v=Dkkg4pQh ... re=related
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,ja sie zastanawiam kiedy z garaż przytaszczyć do domu własnie fuksje i oleandra?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powyżej piękne fotki i muzyka na dobranoc.

Kogro bardzo mnie cieszy informacja,że tylko 2 wyglądają na zmarznięte.Jak twoje zwierzaki?

Aniu-Taro ,och wiem, ile Was czeka pracy.Może wiaterek pomoże i słoneczko.Jestem ciekawa jak u Ciebie przetrwaly roślinki.Już niedługo wszystko się wyjaśni.

Tosiu- masz rację -u mnie musi być wszystko dobrze :lol:

Małgosiu ja myślę,że po niedzieli już można je przynieść(musimy sprawdzić prognozę pogody)bo jeśli nie bedzie mrozow to spokojnie mogą już zdobić tarasy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

URL=http://www.pl.image-share.com/ijpg-100-70.html]Obrazek[/URL]
Obrazek
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu oj pomyliłaś się, chochoły dostały staruszki czyli wiekowy Westerland i troszkę młodsza Sympathie oraz bardzo wiekowa White New Dawn. Reszta maluchów maila kopczyki z kompostu, na wierzch liście i gałązki a jak przyszły wielkie mrozy to jeszcze słoma na to, i większość żyje. A teraz zapowiadają przymrozki a te wielgaśne stoją golutkie i chyba pójdę okryć je aby włókniną.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju jesteś dobra dla swoich różyczek ja to taka macocha :;230
Dzisiajbyło bardzo słonecznie ale w ogrodzie jeszcze mokro i grząsko.Pooglądałam bardziej wnikliwie róże,okazuje się ,że Chartreuse de Parme ma się nieżle.(wiadomość dla Chatte) reszta też żyje.Wiadomo,że cięcia będą i to dość ostre.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANUŚ czy u Ciebie jest tez Barock ,bo tak mnie jakoś naszło i za nim złoży sie zamówienie . MIałabym okazję zmienić co nieco :;230 Różyczki fajnie ,że zywe ,ale krótkie cięcie będzie na mus . Dobrze ,że jeszcze nic nie odkrywałam ,bo byłaby to syzyfowa robota . Miłej i ;:3 niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”