Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

;:196 i moje parapety kurczą się...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Jak dobrze, że tu trafiłam. Twoje oba ogródki są mocno klimatyczne, nie mogłam się oderwać od lektury. Filiżanka i kotka nie do podrobienia. Przeszłam podobną drogę, z miasta na wieś, ale w latach osiemdziesiątych i "dokumentacji" na zmagania brak. To był trudny, ale piękny czas. Wszystkie wątki tematopodobne śledzę więc z ciekawością i kibicuję tym, którzy mają odwagę na realizację marzeń. Iwonko, pozwolisz, że będę wpadać? :)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Irminko (jakie rzadko spotykane ostatnio imię), zapraszam kiedy tylko przyjdzie Ci ochota, zawsze to dobrze poznać kogoś komu się udało, a nie tylko czytać o tym w czasopismach, od razu raźniej człowiekowi na duszy :D
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

jedno z powiedzeń mówi :lepiej późno niż wcale!
a więc melduję sie i proszę o wybaczenie ze tak późno...
do miasta w którym mieszkam obecnie przeprowadziłam sie z rodzicami dwadzieścia pare lat wczesniej. tak naprawdę to mieszkałam na obrzezach gdzie latem było bardziej słychać cykanie koników polnych niz przejerzdzajacy w oddali samochód, a zima przedzierałam się przez śnieg po ciemku bo ktos w elektrowni myslał że swiatła na ulicach potrzebne sa tylko tam gdzie mieszka wiecej ludzi czyli na osiedlach. teraz wychodząc z posesji wchodzę na wylewkę asfaltową która zapewnic ma mi maksimum szczęścia, a ulicą którą pamietam jeszcze jako kocie łby pedzą tiry i osobówki tak że ciężko przejść czasami ma druga stronę...
osobiscie nie jestem pewna czy te wszystkie "udogodnienia" tak naprawde daja mi szczescie ? czy tylko moje zycie zaczyna pedzić w jaki zawrotnym tepie? myśląc o tym jak sie tutaj sprowadziła zawsze myslę o takim spokoju, ciszy i wolno toczacym się życiu...
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Jolu :wit , przez śnieg nie będę się przedzierać bo naszą drogę odśnieżają, widocznie zalicza się do tych uprzywilejowanych, ale świerszcze słychać i różne inne stworki też i spokój ogólny i błogość tam panuje. Osobiście mam już dość miasta i jego nieustannego pośpiechu, ale ja tu jestem od urodzenia więc zdążyło mi zbrzydnąć. Teraz tylko przeżyć zimę, a wiosną zabieram zabawki i już mnie nie ma, niech inni korzystają z tych dobrodziejstw, na zdrowie.

Kupiłam sobie grudniczek jasno różowy :tan , malutki jest więc upchnęłam go jakoś na parapecie :twisted:, i od razu humorek lepszy.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

ja też chciałabym tak powiedzieć ale niestety... nic z tego. przypisane jest mi to własnie miejsce na ziemi ... tak przynajmniej na razie mi sie wydaje... dobrze że jest ogródek to chociaz w okresie wiosenno -letnio- jesiennym mogę się wyciszyć, uspokoić i odpocząć...
niestey kwiatów kupować juz nie mogę :twisted: dopóki nie wysadzę wszystkich datur. jakoś w tym roku tak mnie wzieło ;:108 na jesieni wsadziłam badylo-patyki do wody i staoją tam już ... o rany ... od połowy października. ( a wyczytałam że tylko miesiąc się ukorzeniają). teraz zaczynaja puszczac korzonki... i trochę szkoda mi ich wyrzucić więc sama wiesz...
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit w Nowym Roku ...jakie zmiany planujesz w ogródku... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Witam wszystkich w Nowym Roku, ponieważ dopadł mnie jakiś paskudny wirus dopiero dziś składam życzenia. Żeby Wam wszystko pięknie rosło, hej :D

Misiu, nie planuję jeszcze, to znaczy chodzi mi po głowie wiele zmian, ale na razie bardziej zajmuje mnie organizacja życia na wsi, a raczej jej brak :? Mało casu krucabomba
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

organizuj się, organizuj ... bo czasu zostało ciut ciut i chcemy oglagac te wszystkie sliczności ;:79
W rodzinnym ogrodzie
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Witaj Iwonko w Nowym Roczku , :wit
Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka,potem szczęścia i miłości a resztę sobie kupisz ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ;:65 jestem a tu żadnej fotki ...
powiedz co już kupiłaś do siewu...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko gdzie przepadłaś....pokaż wiosenkę...u Ciebie musi być cudnie ;:196
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Jadę na wieś, pogoda piękna wiec będą zdjęcia :heja . Trochę się dzieje ostatnio w moim życiu, nie zawsze tak jakbym chciała, więc nie za często tu zaglądam ale to się zmieni niebawem.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to trzymam kciuki aby dobrze sie działo i przywiez fotki koniecznie ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...ja też trzymam kciuki za Ciebie...wiem jak to jest gdy los nam płata figle...
...czekam na fotki...a nawet ja dziś byłam w ogródku ale tylko zobaczyłam same kretowiska....
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”