Początki małego ogródka
- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Początki małego ogródka
Kamilko już od jutra podobno słonko na dłużej zagości na niebie- wiec czekamy 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Usa właśnie o taką chodzi, ciekawe czy u mnie w ogrodniczym mają taką robinię muszę zadzwonić. A kiedy w Modliszewicach sa te dni otwarte?, może bym pojechała bo to wsumie nie tak daleko ode mnie.
Zdjęć nie kasuj, może jeszcze komuś sie przydadzą i tak przy okazji ładny masz ogród
Napisz mi proszę co to za drugie drzewko tez na pniu? na drugim zdjęciu?
Agatko, oby już tego słonka jak najwięcej było
Zdjęć nie kasuj, może jeszcze komuś sie przydadzą i tak przy okazji ładny masz ogród

Agatko, oby już tego słonka jak najwięcej było

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kamciu,przyszłam dopytac o te mięsa z zupą cebukowa?
- usa1276
- 1000p
Kamcia dni otwarte w Modliszewicach są pod koniec maja lub początek czerwca, coś jak festyn gorąco polecam jak będe wiedziec kiedy dokładnie to dam znać drugie drzewko to wierzba pendula płacząca moja ma cztery lata co rok po przekwitnięciu (kotki)podcinam ją celem większego rozkrzewienia się korony ,szczepiona czasem na podkładzie wypuści pęd to należy go oberwać by nie zagłuszało roślinki bezproglemowa łatwa w pielęgnacji.
- kamcia
- 500p
Małgosiu to proste i szybkie danie
Kupuję różne mięsa np karczek, żeberka, boczek kroje już na kawałki pojedyncze porcje, dzień wcześniej wszystko przyprawiam wszystkimi przyprawami jakie mam sól czosnkowa, ziołowa, majeranek, vegeta pieprz itp. kroję trochę cebuli daje trochę oleju, wszystko mieszam i odstawiam na noc do lodówki.
Ze dwie godziny przed podaniem:
Biorę brytfannę z piekarnika wykładam mięso i piekę ok. 1 h w piekarniku temp. 180-190 stopni, po godzinie mięsa posypuję francuską zupą cebulową w proszku, taka gotowa do kupienia w sklepie, dokładam jeszcze cebulę i piekę jeszcze ok. pół godziny (ewentualnie krócej lub dłużej wszystko zależy od mięsa trzeba sprawdzać) i gotowe .
Usa jak będziesz wiedziała coś o tych dniach otwartych daj znać, może się wybiorę, a tą wierzbę też sobie zapiszę
Kupuję różne mięsa np karczek, żeberka, boczek kroje już na kawałki pojedyncze porcje, dzień wcześniej wszystko przyprawiam wszystkimi przyprawami jakie mam sól czosnkowa, ziołowa, majeranek, vegeta pieprz itp. kroję trochę cebuli daje trochę oleju, wszystko mieszam i odstawiam na noc do lodówki.
Ze dwie godziny przed podaniem:
Biorę brytfannę z piekarnika wykładam mięso i piekę ok. 1 h w piekarniku temp. 180-190 stopni, po godzinie mięsa posypuję francuską zupą cebulową w proszku, taka gotowa do kupienia w sklepie, dokładam jeszcze cebulę i piekę jeszcze ok. pół godziny (ewentualnie krócej lub dłużej wszystko zależy od mięsa trzeba sprawdzać) i gotowe .
Usa jak będziesz wiedziała coś o tych dniach otwartych daj znać, może się wybiorę, a tą wierzbę też sobie zapiszę

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wierzbę Ci polecałam ze względu na wiosenne bazie
Latem robinia będzie kwitła, cały czas coś będzie się działo. Teraz tylko odłóż pieniądze na zakupy 

- kamcia
- 500p
Ewo te pieniądze
, zbieram cały czas odkładam wszystkie 5 zł jakie mam, wrzucam do słoika, który trzymam w pracy, ponad 200 zł na pewno już jest, ale jeszcze sporo mi pewnie brakuje. Ale mam plan, na dzień kobiet powiem M, żeby mi kupił tą robinię albo wierzbę
Dzisiaj dzwoniłam do szkółki niedaleko mojej miejscowości i Pan powiedział, że będzie miał robinię w cenie od 30-60 zł

Dzisiaj dzwoniłam do szkółki niedaleko mojej miejscowości i Pan powiedział, że będzie miał robinię w cenie od 30-60 zł

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To jest całkiem przyzwoita cena
Można poszaleć.

- kamcia
- 500p
Dziewczyny powiedzcie mi bo pewnie wiecie, jest ta robinia co kwitnie na różowo, ale ja trzeba formować na kulkę tak?, bo ten pan coś mi mówił o robinii jakieś umbrel... coś tam, która od razu rośnie taka parasolowata, ale ona nie kwitnie
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
Wiosna się zaczęła i wędruję po ogródkach. Twój suchy murek mnie zachwyca, jest piękny.
pozdrawiam

pozdrawiam

- usa1276
- 1000p
Znalazłam zapiski i moja jest ROBINIA HISPIDIA "MACROPHYLLA" akacja szczeciniasta,a zastanawiałaś się nad głogiem dwuszyjkowym pauls scarlet tesz kwitnie i jest naprawdę ładny a może magnolie cieszą oko na wiosnę 

- kamcia
- 500p

Renim dziękuję bardzo

Usa zapisałam odmianę

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- ewarb
- 500p
- Od: 9 lut 2012, o 14:20
kamcia robinia Umbraculifiera sama się formuje w ładną kulę. Mam taką robinię i szybko rośnie.
- kamcia
- 500p
Ewo a czy ona kwitnie na różowo jak ta macrophylla ?
Dzisiaj przyszedł kompostownik, będę miała gdzie skoszona trawkę wrzucać

Zapytałam tez M czy ma już dla mnie prezent na dzień kobiet, bo jeśli nie to bym chciała głóg dwuszyjkowy, lub robinię
bo po co mi kwiatki cięte z kwiaciarni za 50 zł, jak za te pieniądze będzie ładnie drzewko 
Dzisiaj przyszedł kompostownik, będę miała gdzie skoszona trawkę wrzucać

Zapytałam tez M czy ma już dla mnie prezent na dzień kobiet, bo jeśli nie to bym chciała głóg dwuszyjkowy, lub robinię

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla