Początki małego ogródka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Początki małego ogródka

Post »

Kamilko już od jutra podobno słonko na dłużej zagości na niebie- wiec czekamy ;:65
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek
Obrazek
kurs komputerowy na coś się przydał
zdjęcie pierwsze to robinia nad hortensją ,a drugie to ta obok niebieskich ostróżek przepraszam że wstawiłam napisz tylko to je usunę,mam nadzieję ze będe pomocna
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Usa właśnie o taką chodzi, ciekawe czy u mnie w ogrodniczym mają taką robinię muszę zadzwonić. A kiedy w Modliszewicach sa te dni otwarte?, może bym pojechała bo to wsumie nie tak daleko ode mnie.
Zdjęć nie kasuj, może jeszcze komuś sie przydadzą i tak przy okazji ładny masz ogród ;:108 Napisz mi proszę co to za drugie drzewko tez na pniu? na drugim zdjęciu?

Agatko, oby już tego słonka jak najwięcej było :)
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kamciu,przyszłam dopytac o te mięsa z zupą cebukowa?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Kamcia dni otwarte w Modliszewicach są pod koniec maja lub początek czerwca, coś jak festyn gorąco polecam jak będe wiedziec kiedy dokładnie to dam znać drugie drzewko to wierzba pendula płacząca moja ma cztery lata co rok po przekwitnięciu (kotki)podcinam ją celem większego rozkrzewienia się korony ,szczepiona czasem na podkładzie wypuści pęd to należy go oberwać by nie zagłuszało roślinki bezproglemowa łatwa w pielęgnacji.
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Małgosiu to proste i szybkie danie
Kupuję różne mięsa np karczek, żeberka, boczek kroje już na kawałki pojedyncze porcje, dzień wcześniej wszystko przyprawiam wszystkimi przyprawami jakie mam sól czosnkowa, ziołowa, majeranek, vegeta pieprz itp. kroję trochę cebuli daje trochę oleju, wszystko mieszam i odstawiam na noc do lodówki.
Ze dwie godziny przed podaniem:
Biorę brytfannę z piekarnika wykładam mięso i piekę ok. 1 h w piekarniku temp. 180-190 stopni, po godzinie mięsa posypuję francuską zupą cebulową w proszku, taka gotowa do kupienia w sklepie, dokładam jeszcze cebulę i piekę jeszcze ok. pół godziny (ewentualnie krócej lub dłużej wszystko zależy od mięsa trzeba sprawdzać) i gotowe .

Usa jak będziesz wiedziała coś o tych dniach otwartych daj znać, może się wybiorę, a tą wierzbę też sobie zapiszę ;:108
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wierzbę Ci polecałam ze względu na wiosenne bazie :D Latem robinia będzie kwitła, cały czas coś będzie się działo. Teraz tylko odłóż pieniądze na zakupy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Ewo te pieniądze ;:223 , zbieram cały czas odkładam wszystkie 5 zł jakie mam, wrzucam do słoika, który trzymam w pracy, ponad 200 zł na pewno już jest, ale jeszcze sporo mi pewnie brakuje. Ale mam plan, na dzień kobiet powiem M, żeby mi kupił tą robinię albo wierzbę :;230
Dzisiaj dzwoniłam do szkółki niedaleko mojej miejscowości i Pan powiedział, że będzie miał robinię w cenie od 30-60 zł ;:108
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To jest całkiem przyzwoita cena :D Można poszaleć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Dziewczyny powiedzcie mi bo pewnie wiecie, jest ta robinia co kwitnie na różowo, ale ja trzeba formować na kulkę tak?, bo ten pan coś mi mówił o robinii jakieś umbrel... coś tam, która od razu rośnie taka parasolowata, ale ona nie kwitnie
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Wiosna się zaczęła i wędruję po ogródkach. Twój suchy murek mnie zachwyca, jest piękny. ;:138

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Znalazłam zapiski i moja jest ROBINIA HISPIDIA "MACROPHYLLA" akacja szczeciniasta,a zastanawiałaś się nad głogiem dwuszyjkowym pauls scarlet tesz kwitnie i jest naprawdę ładny a może magnolie cieszą oko na wiosnę ;:108
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

:wit

Renim dziękuję bardzo :oops: w planie mam zrobienie kolejnego murku już zapowiedziałam M, że jak się tylko ociepli musi mi naznosić kamieni ;:108 , i będę działać

Usa zapisałam odmianę ;:108 i jak ona Ci rośnie, od razu w kulkę, czy przycinasz? Na głóg trafiłam szukając tej robini w necie i też mi się spodobał, tam gdzie myślę te drzewka dosadzić jest 30 m więc trochę wejdzie :). Magnolia zawsze mi się podobała, ale czytałam gdzieś, że ona jest wymagająca, musi mieć żyzną glebę, być osłonięta itp, a u mnie niestety ił i piach :?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

kamcia robinia Umbraculifiera sama się formuje w ładną kulę. Mam taką robinię i szybko rośnie.
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Ewo a czy ona kwitnie na różowo jak ta macrophylla ?

Dzisiaj przyszedł kompostownik, będę miała gdzie skoszona trawkę wrzucać :wink:

Obrazek

Zapytałam tez M czy ma już dla mnie prezent na dzień kobiet, bo jeśli nie to bym chciała głóg dwuszyjkowy, lub robinię :) bo po co mi kwiatki cięte z kwiaciarni za 50 zł, jak za te pieniądze będzie ładnie drzewko ;:224
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”