Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to teraz już wiem wszystko. 80 róż :shock: :shock: :shock: Już prawie czuję ten zapach. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu :) , bardzo się cieszę, że wróciłaś do zdrowia. Masz przepiękny ogród, chyba się powtarzam ;) ... zwiedzam tu na forum, wiele pięknych ogrodów i czerpię z nich inspirację, inaczej nie miałabym pojęcia które rośliny brać pod uwagę. Ja też byłam mieszczuch blokowiec, 7 piętro, nad skrzyżowaniem, w samym centrum Warszawy - groza !!!!! - nie przebijesz mnie ;:33 Nie przepracowuj się zbytnio :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Alutka, ja bardzo liczę na twoje relacje odnosnie zapachu każdej zakwitającej u Ciebie różyczki ;) Wierzę, że wystarczy Ci inwencji, zeby "zobrazować" każdy, nawet najbardziej niesamowity zapach ;:33
Annapurna ma też piękne kwiaty, snieżnobiałe! ;:111
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Piękny nowy nabytek Alunia :lol: :lol: :lol:

Ae co to jest gospodyni winko postawiła i uciekła :shock: :!: :!: :!: :!: :!:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:shock: Ooooo ... przy sobocie, po robocie , Alunia zorganizowała imprezkę ! Winko pychotka , dzięki ;:8
Do winka dobry torcik ... proszę się częstować Obrazek

Wychodzi na to, Alu, że francuski deszcz przyniósł nam Ciebie na forum - miły ten deszczyk ;:50
Na deszczowe dni, trzeba też coś mieć ...
http://dano2005.wrzuta.pl/audio/l5oCQrY ... zczowe_dni

I jeszcze pytanko, całkiem serio - czy ta himalajska róża pienna, to taka wisząco-parasolowata, jaka mi się marzy ?
Niecierpliwie czekam na pokaz kwitnących Twoich róż ;:65 . To będzie uczta ! :shock:

Po deszczowym dniu, życzę duuużo ;:3 . Uściski ;:168
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Alu różany Becaud to estetyczna uczta. I jak zwykle wizyta w twoim ogrodzie okazuje się ogromną przyjemnością.
Nowa róża?? :wink: a już miałam napisać, że zmartwiona jestem brakiem zakupów. Ja wczoraj zamierzałam kupić Louis Odier, ale kolejka fascynatów cyprysów w promocji, odsunęła zakupu róży do zakończenia wspomnianej.
Edyta
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, 80 róż!!!! :roll: :roll: :roll: To już chyba różane zauroczenie :lol:
Już się nie mogę doczekać na zdjęcia, ale będzie frajda dla oczu.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie! :D
Grażynko, i właśnie o to chodzi... :D Usiąść na huśtawce, słuchać śpiewu ptaków, podziwiać piękno kwiatów i upajać się ich zapachem... I to jest właśnie magia natury... ;:15

Cynamonku
, ja, z niewiedzy popełniłam sporo błędów, ale wszystkie dało się jakoś naprawić... :D Natomiast z drugiej strony, ta niewiedza miała pewne zalety: wszystko robiłam po swojemu, nikim się nie inspirowałam i dzięki temu, mój ogród jest naprawdę mój... Nawet jeśli inne są piękniejsze, lepiej pomyślane czy mądrzej zaplanowane, mój jest tylko moim dziełem i z tego jestem dumna. :)
A co do tego 7 piętra itd. ... to rzeczywiście Ciebie nie przebiję... ;:112 Ale i rekompensata teraz jaka?!!! 8000 m kw. !!!

Izuniu
, postaram się z całych sił... ;:122 zobrazować każdy zapach, ale na ile mi się to uda, to nie wiem... :roll: :?:
Bardzo mi się podobają białe róże. Miałam już wcześniej 2 inne: jedną angielską: "Glamis Castle", a drugą anonimową, bo kupiłam "Thalassa" (kwiaty liliowe), a okazała się biała... :? :wink: piękna, ale nie wiem nawet jak się nazywa... :?: :?: :?: Dopiero raz mi się taka pomyłka zdarzyła...

Ewuniu, bo ja tak sobie na dwóch imprezkach równolegle balowałam... na jednej wirtualnej, z Wami a na drugiej realnej, z "Tubylcami" :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aneczko, torcik, palce lizać! Dziękuję! ;:180 Jeszcze bardziej dziękuję za piosenkę! Jak miło posłuchać... ! Sośnicka miała piękny, głęboki głos!
Niestety deszczyk zamienił się w...

Obrazek

(zdjęcie zrobione dosłownie przed chwilą! )

Nie, Aniu, to nie jest róża "płacząca"... :? To jest tak: szczepi się na pniu różę krzaczastą lub pnącą. Annapurna, to krzak, więc da kwiaty "sterczące do góry". Ale mam już 3 płaczące (czyli pnące, zaszczepione na pniu), tylko nie zwróciłam na to Waszej uwagi (chociaż zdjęcia zakupionych róż zamieszczałam). Są to: "Papi Delbard" i "Fuschia Meillandécor" (na pierwszym zdjęciu) , oraz "Dorothy Perkins", na drugim. (Te dwie pierwsze, to prezent od Świętego Mikołaja... ;:198 )

Obrazek Obrazek

Edytko
, bardzo mi miło, że dobrze się czujesz w moim ogródku! A różyczkę jeszcze kupisz... Wierzę w Ciebie... :lol: :lol: :lol: My tu wszyscy jesteśmy siebie warci... :;230 :;230 :;230 (Chociaż ja bym chyba bez róży nie wyszła... nawet gdyby mnie wołami ciągnęli... :;230 :;230 :;230 )

Guciu, "zauroczenie" ? Delikatna jesteś... I niestety nie zanosi się na poprawę,... powiedziałabym, że jest coraz gorzej... :wink: :? :wink:

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam! Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Fleur 78 pisze:... Miałam już wcześniej 2 inne: jedną angielską: "Glamis Castle", a drugą anonimową, bo kupiłam "Thalassa" (kwiaty liliowe), a okazała się biała... :? :wink: piękna, ale nie wiem nawet jak się nazywa... :?: :?: :?: Dopiero raz mi się taka pomyłka zdarzyła...

Co to znaczy "miałam"? Czy już ich nie masz? :shock:
Zastanawiam się Kwiatuszku, od kogo ja tego różanego wirusa złapałam, od Hanki, czy od Ciebie? ;) Znów kolejne piekności ...

Pomiziaj Bobiczka!
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu, źle się wyraziłam. Miałam dwie, zanim kupiłam trzecią... teraz mam trzy... :D
Bobik pomiziany! ;:168

Kwiecień- plecień, bo przeplata...
trochę zimy, trochę lata...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

A co to pod przykryciem w ciepłym kraju?
Czyżby jakaś roślina nie z tego klimatu Alu?
To niewiarygodne wręcz,że i Ty masz coś okryte...a może ja niedowidzę może to
zapraszasz nas już na piknik na zielonej trawce :D :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No właśnie... jeszcze ta pierwsza część przysłowia... 8) ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

...i z ostatniej chwili...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Ups tego bym się u Ciebie nie spodziewała :cry:
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo, ta roślinka pod przykryciem, (na szczęście! :lol: :lol: :lol: ) jest Ci dobrze znana... Ty też ją masz w ogródku... To agawa. :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dynka pisze:Ups tego bym się u Ciebie nie spodziewała :cry:

Dynko
Droga,, "Kwiecień- plecień..." We Francji też... :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”