Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Post »

:wit
U mnie także mróz nie wielki i biało za oknem.Musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze troszkę na wiosnę.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

edulkot pisze: ....... Każdy chabaź tyle kosztuje że staram się samodzielnie jakoś je rozmnażać.
Majeczko metoda nie tylko pozwala zwiększyć ilość roślin w ogrodzie.....ale jaka radość z każdego własnoręcznie wyhodowanego krzaczka 8-) Ja chyba najbardziej lubię w swoim ogródku te ,, moje najmojsze,, 8-) :lol:
A jak pięknie wyglądają takie wspaniałe np. tawuły pojawiające się tu i ówdzie :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Odpowiem - Agnes mam 4 lata - nie ma rozłogów więc nie wędruje po ogrodzie. Niestety - jak masz w pobliżu maliny to przygotuj się na to że stracisz kwiaty - atakuje je kwieciak malinowiec. Ja w zeszłym roku straciłam połowę kwiatów na krzewie w ciągu 2 dni.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Maja cóż za plan ;:63
Ja nie wiem czy mam większy problem z tym, żeby z niczego zrobić coś( w sensie ogrodu), czy miałabym większy gdybym miał tyle roślin co Ty i kombinowała gdzie co przesadzić, co wywalić a co dołożyć :;230 Bo przecież jest pięknie u Ciebie, ale wiadomo, że każdy zawsze coś chce jeszcze poprawić.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich bardzo miłych gości. :wit
Ja śpię a rano obżerałam się galaretą a tu tylu gości. :oops:
Znowu kurzy tym białym i końca nie widać. :twisted:

Jadzia bo wiosenne kwitnienie drzew owocowych jest takie cudne i nastraja optymizmem na wspaniałe owoce, wcale się nie dziwię że w Japonii zrobili z takiej okazji wielkie święto. To co pokazałam to tylko kwietniowe kwitnienie, w maju kwitnie reszta drzewek. Może i trzeba Venę ale i potrzeba takiego planu też jest bardzo potrzebna i widocznie jeszcze Cię nie przypiliło skoro i Veny nie masz. :;230

Ania już Julcia napisała że to nie po drodze a nawet w drugą stronę więc sama musisz dojechać tylko się uwiń bo pewnie do wieczora wszystko pożrą te moje łakomczuchy, teraz ich nie ma i siedzę sama. :lol:

Ewunia-Taczunia nawet w lesie zakwitają drzewka owocowe więc coś tam powinno zakwitnąć. Ja mam posadzone za stodołą wiśnie przywiezione od mojego dziadka zza Buga, mają tam dużo cienia od stodoły i jeszcze więcej od dębów i lip które rosną w granicy ale kwitną wspaniale a owoców mają więcej niż te małe rosnące w słońcu. ;:108

Jula tylko nie za szybko bo pogoda paskudna łatwo w poślizg wpaść. Do Ani to trzeba jechać dalej w stronę Krakowa. :uszy

Tosia masz jabłoneczkę i wiem że kwitła a miała jabłuszka :?: i czy były smaczne :?:

Ewa majowa no mam wątpliwości czy do weekendu troszkę odpuści ta zima, nic tylko mrozi i kurzy. :twisted:

Marzena cała Polska jest chyba jeszcze w objęciach zimowych, do prawdziwej wiosenki jeszcze troszkę czasu upłynie. ;:108

Agnes radości z takich najmojszych jest bardzo dużo a jaka duma rozpiera jak się nimi chwalimy. ;:170 A nawet nie pomyślałam żeby właśnie tę Tawułę rozmnożyć, od kilku lat jej prawie nie przycinam żeby zrobił się z niej wielki krzaczor ale może warto ją rozmnożyć. :roll:

Gosia Agnes się nie rozłazi i bardzo dobrze, jeszcze muszę dowiedzieć się o innych rugosach. A o tych kwieciakach to zjadają kwiaty na róży bo chyba dobrze zrozumiałam. Mnie w zeszłym roku wyżerał pąki i kwiaty róż Zmiennik lucernowiec taki wredny pluskwiak z tej samej rodziny co Kwieciak malinowiec

Obrazek

chyba będę musiała wydać im walkę, malin mam tylko kilka krzaczków Polany i to pewnie dlatego ten mój zmiennik pojawił się dopiero we wrześniu albo ja dopiero wtedy go zauważyłam.

Agata ogród ma to do siebie że dopóki się w nim coś zmienia i dosadza to dotąd żyje więc nie dziw się jak czytasz że ciągle coś zmieniamy i szukamy cudnych nowości. Też dojdziesz do takiego etapu ogrodniczego. ;:108
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Maja masz rację ciągle coś zmieniamy, nawet drzewa się wycina i nasadza nowe.
Piękna ta Tawuła, mnie też się bardzo podoba. No i sposób prezentacji super ;:63 ;:63 ;:63
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak wiem ze po Anule trzeba bylo by dalej, dlatego napisalam ze w drodze sie spotkamy :wink:
Tawula jest faktycznie zjawiskowa jak kwitnie, gorzej wyglada jak przekwitnie. Do tego nie wiem dlaczego ale jej zapach jest dla mnie nie za przyjemny :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Zosiu tawuła śliczna szkoda tylko że tak krótko kwitnie ale najważniejsze że kwitnie w takim czasie kiedy jeszcze nie ma za dużo kwiecia. :uszy

Julcia mnie ten zapach nie przeszkadza bo ona rośnie daleko a najładniej wygląda jak się na nią patrzy z daleka. Jak przekwitnie to jej już tak nie widać bo się gubi w tłumie. U Ciebie to zawsze byś na nią wpadała a to mogłoby być drażniące. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Nie, nie - ten chabaz za wielki rosnie zebym ja zaprosila do siebie. Wiesz, ja takie karakany potrzebuje. Ale mam 2 tawuly miniaturowe 'Little Princess' ;:108 Mialam cztery ale po majowym sniegu dwie mi padly tak, ze juz nie odbily :roll:
Ten kwieciak mnie zmartwil, bo przy ogrodzeniu sasiedzi maja caly rzad malin :roll:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Majuś fajny plan nasadzeń-zdolna dziewczynka no ale jak piszesz dla Ciebie to pestka bo musiałaś to umieć.
Drzewka-ach-tylko wzdycham.
Trochę zmartwilam się kwieciakiem malinowcem bo wiesz,że mam róże w malinach.Poki co było w porządku.
A tawuła to moje marzenie-niespełnione bo brak miejsca.
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Majka, jak wkleiłam fotkę z albumu w Picasa, to kilka osób ich nie widziało, poza tym fotki tam mam bardzo duże i przenieść nie umiem. :roll:
Mam tawułę, ale musiałam ją mocno skrócić - zabierała całą rabatkę. Pigwowiec połamany przez śniegi, a migdałek nigdy nie zakwitł. Zniechęciłam się do krzewów - tylko stare rododendrony i azalie mają się dobrze. Zastanawiam się nad przesadzeniem tawuły, ma chyba 10 lat - myślicie, że przeżyje?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - niestety Agnes nie powtarza kwitnienia i pewnie dlatego nie było zmiennika. Też mam maliny ale taka sytuacja mnie trochę zdziwiła. Wcześniej Agnes nie kwitła obficie dopiero w zeszłym roku miałam około 40 kwiatów, zakwitła połowa a ona kwiaty ma wyjątkowe - piękne, duże i bursztynowe. Gdyby nie problem ze szkodnikiem zdecydowałabym się jeszcze dosadzić 3 krzaki.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Gosia a na przykład Confidor na to nie pomoże?

Majka, ja mam do Katowic 30 min. drogi, więc nie aż tak daleko nie po drodze do Ciebie ;:224 :;230
To co, jechać? 8-)
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam w mokry wieczór, zima nie daje za wygraną. Wysiałam nasionka do skrzynek i nie moge się doczekać kiedy wzejdą. Ciekawa jestem jakie będą róże ,które mi zamówiłaś .Widze że ja dostaje choroby różanej, tylko gdzie to posadze.Jak się trzymają heliotropki i hortensja . ;:65
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Majeczko :wit
znów nadrobiłam moje zaległości w twoim ogródku :)
Jesteś geodetą ;:136 wiesz, też kiedyś zaczęłam uczyć się geodezji ale ostatecznie skonczyłam na geografii :lol:
i bardzo lubię rysować plany i ciągle teraz siedzę, planuję, zmieniam... aby zacząć wiosną z planem w ręku.
Masz piękny duży teren do dyspozycji! :shock: na zdjęciach nie było widać, że aż tak duży!
Ostróżki urokliwe! ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”