Co z 25 letnimi świerkami?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co z 25 letnimi świerkami?
Powyższe ceny na pewno nie dotyczą wycięcia drzew na terenach nie będących przeznaczonych na zadrzewianie. Moja rodzina ostatnio wycięła kilkanaście 30-letnich drzew (świerków i innych) - pozwolenie dostała bez problemu i nie płaciła takich pieniędzy. Nie wiem ile zapłaciła, przy najbliższej okazji zapytam, ale nie byłoby ja stać na takie opłaty
. Powód wycięcia - stawianie ogrodzenia (gdyby były problemy po prosty przesunęliby planowane ogrodzenie w inne miejsce).

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Jak się cuś wlepia, to warto by doczytać...
Powyższe stawki są owszem... przy wycince pod inwestycje lub działalność gospodarczą.
Nie dotyczy to wycinki drzew na działce, polu czy łące.

Powyższe stawki są owszem... przy wycince pod inwestycje lub działalność gospodarczą.
Nie dotyczy to wycinki drzew na działce, polu czy łące.
Oczywiście nie zapłacić... płaciło się całe 40 PLN, opłatę zniesiono.aniaop pisze: Należy złożyć wniosek (gmina starostwo - nie pamiętam) umotywować nooo i zapłacić oczywiście.
.
Ja przycinam pod koniec października, a gałęzie wykorzystuje do stroików i okrywania.Szkoda mi wiosną bo gałęzie musiałabym wtedy wyrzucić.
- galaxy
- 500p
- Od: 6 maja 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
chciałam Wam tylko powiedzieć że w Gdańsku za pielęgnacyjne przycięcie ( za mocne) 13 klonów spółdzielnia dostała karę 1 700 000 zł!
1,7 mln zł kary za przycięcie drzew

Spontanicznie, nieco od rzeczy, kompletnie bez kontroli - mój chaos
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
To co teraz się wprawia to nie jest żadne cięcie pielęgnacyjne.Również bezmyślne podkrzesanie do maxa drzew, obcinanie przewodnika w efekcie czego drzewa zostają oszpecone, pozbawione naturalnego kształtu korony.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 wrz 2011, o 06:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W moim przypadku to lepiej chyba przeciąć niż całkiem usunąć,na dole świerk jest bardzo szeroki i wchodzi aż do sąsiada a on na to nie pozwoli .