Kuchenne inspiracje AGNESS

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

A ja do barszczu daje solidną łychę chrzanu :D
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja barszcz biały także robię z chrzanem i kwaskiem cytrynowym bądź odrobiną soku z cytryny.
Ciasto wyszło lepiej niż mogła bym się tego spodziewać. Krem się nie zważył. Pycha.
Dzięki ;:196 ;:196
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06

Post »

:wit
Ja żurek robię na zakwasie sama kiszę wolę jak z butelki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś, Kasiu, Gosiu, Milenko, Juda, jak się okazuje to każdy ma jakąś swoją wypróbowaną metodę, która najbardziej mu smakuje :D Ja kiedyś też inaczej robiłam żurek, właśnie na zakwasie, ale zachwyciłam się u bratowej właśnie tym smakiem i tak zaczęłam robić.....ale oczywiście, jak to ja...też go zmodyfikowałam :lol: , ona robi bardzo łagodny i delikatny, ja dodałam czosnek i mocno zwiększyłam ilość chrzanu i odrobinę go zagęszczam....więc niby przepis wzięty, ale zaadaptowany do mojego gustu i pewnie tak robi każdy z nas :D

Alu bardzo proszę o Twój przepis na zakwas ;:196

Milenko bardzo cię cieszę, ze ciacho smakuje ;:196 Wiedziałam, ze krem nie zważy Ci sie ;:138

Ja wczoraj padłam na nos :roll: dziś córy 18nastka i od rana w garach, trzeba było przygotować wszystko na prawie 50 osób :roll: - 30 osób dziś młodzieżowa imprezka, jutro 18 osób z rodzinki w domu.
Robiłam 4 ciacha, później jak mi się uda to cyknę fotki i w poniedziałek wrzucę przepisy. Robiłam murzynko-sernik, kokosową szarlotkę, cynamonowe z jabłkami( przepis był wcześniej) i sernik z brzoskwiniami. Tort na szczęście zrobi chrzestna, bo nie wiem jak bym czasowo podołała. Gary żurku i barszczu czerwonego ugotowane. Ślimaki drożdżowe do barszczu zrobione. Wczoraj część sałatek pokrojona. Dziś reszta krojenia i mieszanie- będzie: jajkowo -pieczarkowa, jarzynowa, makaronowa z piersią kurczaka obsmażaną w przyprawie do gyrosa i ostatnia z pierożków tortellini. Skrzydełka w miodzie macerują się od wczoraj , dziś tylko w piekarnik. Mięska upieczone. Córa nie chce wędlin na półmiskach, na młodzieżową imprezkę woli kanapki, dziś przychodzą 2 koleżanki, będą działać kanapki :D Jeszcze czekają w kolejce jajka do faszerowania z łososiem i szynką.
Tak, że jeszcze chwila relaksu i do garów 8-) :lol:
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19

Post »

Woooow Ja Cię podziwiam. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

O matuchno, wyżerka dla 50 osób? :shock:
Ja robiłam ostatnio 40 męża i sie narobiłam po pachy, a gości było zaledwie 20. Pewnie dziś cię na forum nie będzie. :wink:
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

AGNESS pisze:Alu bardzo proszę o Twój przepis na zakwas ;:196
Proszę uprzejmie - idę do piekarni i kupuję za 2 zł :;230 :;230
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

No to wszystkiego naj i 100 lat dla córki.
Wydaje mi się, że niedawno moja mama mi szykowała 18 urodziny....Jak ten czas leci.

Po lekturze żurkowej :D kupiłam zakwas i będę żurek warzyć :D
Zakwas udało mi się w zeszłym roku wyhodować, ba nawet chleb z tego zakwasy wyszedł.Tylko ksiądz kolędował, więc w biegu chleb wyjęłam z pieca i niestety trochę za krótko się piekł. :D
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj zapracowana kobieto! Tyle gości :shock: ,tyle pracy, ale czego się nie robi dla swoich dzieci ;:196 Aguś,same pysznaści szykujesz ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko dzięki, ale jak must to mus i trzeba się sprężyć 8-) :lol: Ale powiem szczerze, że padam na nos :roll: A jeszcze jutro w domu dla rodzinki ...

Jagódko będę, będę i to całą noc :roll: :lol: Lokal udostępniła mi moja firma, ale niestety jest warunek, jak wynajmują salę na młodzieżowe imprezy, to musi być opieka osoby dorosłej i padło na mnie, bo to i podgrzać trzeba i podpiec, podać, a M został w domku z Gabrysią :D Więc żeby sie nie nudziło na czuwaniu, to wzięłam laptopa i sobie siedzę w kuchence :D

Alu Ty spryciaro :;230

Gosiu bardzo dziękuję za życzenia ;:196 Żurek rozgrzewająca pyszna zupka, idealna akurat na chłodne miesiące w roku :D
Ja chlebek na razie piekłam tylko na drożdżach, ale jak już u mnie troszkę się wyhamuje tempo to wezmę się za zakwas :D

Reniu dzięki ;:196 Faktycznie dla dzieci wszystko :D
x-k-k

Post »

Aguś - przypomniał mi się przepis na szyką i efektowną przystawkę.

Surowego selera zetrzeć na tarce do buraków. Dodać drugie tyle płatków migdałów, 1 - 2 łyżki majonezu i wszystko wymieszać.
Plastry szynki konserwowej zwijać "w tutkę", faszerować tym powyżej i układać na półmisku.
Udekorować natką pietruszki i paskami papryki kolorowej.
Bardzo ciekawy smak, polecam. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu bardzo dziękuję za pomysł na ciekawą przekąske, na pewno musi być pyszna. Ja w ogóle bardzo lubię smak selera z majonezem i często robię taką pastę do kanapek :D Więc i w takiej postaci z migdałami i szyneczką musi być rewelacja , na pewno wypróbuję :D
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

kokolidek pisze:
AGNESS pisze:Alu bardzo proszę o Twój przepis na zakwas ;:196
Proszę uprzejmie - idę do piekarni i kupuję za 2 zł :;230 :;230
To ja dla Ali już awansem za zakwas buziaki wysłałam , a ona chichy-śmichy??? :;230 :cry:
x-k-k

Post »

Tylko nie awansem :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=49366
nie będę powtarzać, skoro tutaj jest super opisane.
Ja wstawię tylko przepis na chleb, ale muszę trochę podgonić pracę.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Agness, w sumie to całe szczęście, że impreza była poza domem, bo przynajmniej w domu porządek. :uszy
Zrobiłam wczoraj muffinki czekoladowo-kokosowe, pychotka. ;:63 Oczywiście musiałam coś pokręcić i jak to zwykle robię w muffinkach cukier wsypałam do składników sypkich, ;:14 ale choć trochę udało mi się odsypać do tych jajek. Tak czy owak wyszły pyszne. Przy okazji dodam, że część cukru zastąpiłam brązowym. ;:137
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”