Mój fijoł - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł - cz.3

Post »

Ewa wszystkie forumki szukają oznak wiosny, jak u ciebie? Mam nadzieję że sniegu już nie ma , prawda?
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

Umnie dzisiaj temperatura 11,5 stopnia, to chyba wiosna??? ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Dali śnieżyczki u Jacka oczar a co u Ciebie ? ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jula, ale dałaś po oczach tymi drzewami. Jak napisałas drzewa, to się zastanawiałam, o co chodzi, gdzie Ty chcesz drzewo zmieścić.
Teraz rozumiem :D
Z tym sianiem jest radocha tylko wtedy jak wschodzi, ale jak wschodzi i ginie to dopiero frustracja. :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewcia lata po forum a tu goście się dobijają z drzewami, co prawda cudne te drzewa i też bym mogła mieć takie. :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, cieszę się, że coś Ci wyłazi :D
Małgocha, swoje begonie jeszcze suszę :D
Jule, drzewo niesamowite :D Muszę wprowadzić w czyn swoje marzenia :D Z sąsiadami to bajka, nie życie i oby tak zostało.
Agata, mam fajnych sąsiadów, ale Jule trafiła do jakiejś bajki :D
Kasia, prawie nie ma śniegu :tan Zostały pojedyncze placki, ale pewnie niedługo całkiem znikną.
Ewa, koleusów jeszcze nie siałam, ale kup nasiona teraz, jeszcze powinny wzejść. Mnie się zawsze udają niecierpki-teraz siej w domu. Lobelia jest piękna, choć to drobne siewki, można jeszcze siać. Onętki do gruntu, gazania w marcu w domu, groszek pachnący na początku kwietnia do gruntu, podobnie wilec. Nie wiem, co chcesz mieć :D
Kamila, na pewno zioła można tak sadzić, ale pietruszkę naciową, kędzierzawą można spokojnie posiać między bylinami, podobnie koperek.
Magda, śnieg znika, ale jeszcze nie byłam w ogrodzie-wiatr głowę urywa :evil:
Grażyna, u mnie na razie coś pokazuje się w pojemnikach z wysiewami :D
Gosia, na ogół wschodzi :D
Majka, jakoś nie zdążyłam wcześniej zajrzeć do siebie :oops: Spróbuję sie poprawić :D A drzewo posadzę, tylko nie wiem, co znajdę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

O, takie drzewo, jakie pokazała Jule, to też mogłabym mieć Nie wiem, które tak ładnie urośnie i gdzie nby miałabym je posadzić, ale cudne jest! ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No nie, już sobie kiedyś wybiłam z głowy róże pienne i wszystko na nic - od wczoraj myślę o tym drzewku, które pokazała Julka... Czy przeniesienie takiej róży do domku narzędziowego na zimę plus opatulenie daje jej szansę na przeżycie? Chyba zmodyfikuję zamówienie z R. :roll:
Ewa, jaka u Ciebie pogoda? U mnie urywa głowę i pewnie w dzień będzie około 10 stopni... Nie wiem czy wyjdę na ogród - strasznie wieje...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata, takie drzewo pasuje wszędzie :D
Aga, takie zimowanie może mieć szansę, znajoma przenosiła różę do przemarzającego pomieszczenia i sama się dziwiła, że róża dała sobie radę. Ja będę chować drzewko w piwnicy.
Pogoda przygnębiająca, wiatr urywa głowę. Nigdzie się nie wybieram, a miałam zamiar pójść wreszcie do ogrodu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te róże, ale ja się nawet nie przymierzam do róż piennych. Koleżanka miała, pieściła się z nimi, okrywała, a w ciągu 2 lat i tak wszystkie poszły...
Ja chyba mimo wszystko na chwilę odważę się do ogrodu. Gdybym miała już skopane w szklarni to bym nawet cebulki posadziła, ale to już kwestia dni.
Chcę sprawdzić jak się mają róże w doniczkach, sadzonki. Jeśli wyglądają dobrze, to dam je do szklarni. Szybciej wystartują, będą dorodniejsze :heja
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

To życzę takiej pogody jak u nas: co prawda duje mocno, ale piękne słońce i ten wiatr też jakiś wiosenny :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie juz jest 12 stopni, slonce pieknie sieci ale jak mowicie... wieje okropnie. W nocy to tak roletami naparzalo, ze ciagle sie budzilam.
Dziewuszki z tymi piennymi rozami, to moze wyprobujcie naj-sam-wprzod ;:108 Nie kupujcie niczego super-duper, tylko kupcie najtaniej jak sie da - zeby kasy w bloto nie wywalac.
Ja juz pisalam, moja mam z Auchana - przeceniona byla na 15 zl i mysle sobie, ok sprobuje. Jak padnie przez zime, to trudno, jak nie to git. Moja sie dobrze przechowala, jedno co, to zimniej powinna miec.... nie wiem czy to ciagle wypuszczanie lisci nie wplynie na sezonowe kwitnienie.
Ale z drugiej strony mysle sobie, ze w Hiszpani maja roze w ogrodkach a tam w niektorych regionach temperatura zima, tez nie spada ponizej plus 10 stopni.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguśka, już sprawdzone, że okrywanie (przynajmniej w moim regionie) nic nie daje. Jedyne wyjście to przenoszenie róży piennej do jakiegoś pomieszczenia. Z domu nie wyjdę na pewno :evil:
Pat, słońca żadnego nie widać :( Spędzę dzień na forum :D
Jule, za taką cenę kupiłabym dwie :D Nie mam tak dobrze, żeby trafić na okazję, do marketów daleko.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dwoch nie moglam kupic, bo byla tylko jedna rozowa... reszta w zolciach i czerwieniach :wink:
Ewcia daj znac kiedy Ci te rozyce ukopac? W pierwszej kolejnosci pojdzie Pernille i Dorotka Perkins. Pozniej sprawdze Camelota jaki ten jego roz jest - jak bedzie taki cukierkowy jak Pernille, to tez Ci wysle na jesieni... no i zobaczymy z tych pieciu zadolowanych w donicach, co one zas - jak sa faktycznie zolte pnace, to tez bedziesz je przygarniac :twisted:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, niech trochę ziemia rozmarznie :D W połowie marca może być w sam raz. Do tej pory nie obejrzałam nic w ogrodzie, bo nie sposób wyjść.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”