Aniu Mój też posadzony wiosną,nawet widać na zdjęciu że świeżo posadzony.Kwitł bardzo ładnie i tak mi te przywrotniki do niego pasowały.Z tyłu ma liliowce pomarańczowe/jeszcze nie kwitły/z prawej druga żółta róża kupiona w OBI Yellow Romantica z boku ma irysy bródkowe /żółte/a przed tym wszystkim,na obrzeżu rabatki liliowce niskie w różnych odcieniach żółci.Kolory więc monochromatyczne.To nasadzanie z ubiegłego roku,w tym już powinny być jakieś efekt ,jak nie to do poprawki.
Ewuś dokładnie tak jak mówisz,to pierwsze zdjęcie to jak go posadziłam,drugie za jakiś czas.Kwitnie i wypuszcza nowe pędy.Przy tym jeszcze całe pęki wielkich ciężkich kwiatów .Pędy młode i wiotkie,więc nie ma bata , wszystko musi leżeć na ziemi,zwłaszcza po deszczu.Nie miałam wyjścia,musiałam pożyczyć podpórkę od piwonii i ratować.Mam dla niego inną propozycję,chciałabym mu dać taką wysoką w formie kolumny.Muszę się uśmiechnąć do M może mi coś takiego zrobi.
Monisiu to taki okrąg z drutu ,kupiony specjalnie do piwonii.Kupiłam w ogrodniczym w Płońsku.Ale po deszczu piwonie i tak się wyłamują,trzeba jeszcze przyspawać na wierzch taką kratkę,dla każdego pędu oddzielnie.Dopiero wtedy będzie dobrze.
Majka tak jak widzisz na ostatnim zdjęciu,nawet nie miałam po co obrywać liści.Ostatnie to zdjęcie jesienne.
Majeczko,Aniu,Asiu bardzo dziękuję i muszę przyznać że to prawdziwa niespodzianka.Swoją drogą awatarek dużo lepiej teraz wygląda.