Róże Georginii (Alicji) cz. II

Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji) cz. II

Post »

Ala gratulacje za śliczne serduszko. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Alicjo, gratuluję serduszka ;:196 .
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyłączam się do gratulacji ;:167 i do zachwytów nad Pilgrimem - skroro wytrzymuje -29 to ja muszę go mieć. Nie choruje? I cieszę się, że już szykuje się wiosna...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Aniu Mój też posadzony wiosną,nawet widać na zdjęciu że świeżo posadzony.Kwitł bardzo ładnie i tak mi te przywrotniki do niego pasowały.Z tyłu ma liliowce pomarańczowe/jeszcze nie kwitły/z prawej druga żółta róża kupiona w OBI Yellow Romantica z boku ma irysy bródkowe /żółte/a przed tym wszystkim,na obrzeżu rabatki liliowce niskie w różnych odcieniach żółci.Kolory więc monochromatyczne.To nasadzanie z ubiegłego roku,w tym już powinny być jakieś efekt ,jak nie to do poprawki. ;:14

Ewuś dokładnie tak jak mówisz,to pierwsze zdjęcie to jak go posadziłam,drugie za jakiś czas.Kwitnie i wypuszcza nowe pędy.Przy tym jeszcze całe pęki wielkich ciężkich kwiatów .Pędy młode i wiotkie,więc nie ma bata , wszystko musi leżeć na ziemi,zwłaszcza po deszczu.Nie miałam wyjścia,musiałam pożyczyć podpórkę od piwonii i ratować.Mam dla niego inną propozycję,chciałabym mu dać taką wysoką w formie kolumny.Muszę się uśmiechnąć do M może mi coś takiego zrobi.

Monisiu to taki okrąg z drutu ,kupiony specjalnie do piwonii.Kupiłam w ogrodniczym w Płońsku.Ale po deszczu piwonie i tak się wyłamują,trzeba jeszcze przyspawać na wierzch taką kratkę,dla każdego pędu oddzielnie.Dopiero wtedy będzie dobrze.

Majka tak jak widzisz na ostatnim zdjęciu,nawet nie miałam po co obrywać liści.Ostatnie to zdjęcie jesienne.

Majeczko,Aniu,Asiu bardzo dziękuję i muszę przyznać że to prawdziwa niespodzianka.Swoją drogą awatarek dużo lepiej teraz wygląda. :lol:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róża Golden Celebration, angielka.Dorasta 1,5-2 m .Kwiat duży ok.15 cm pachnie i powtarza.Wytrzymuje - 29 C.Posadzona jesienią 2010 ,pierwszy sezon.

Golden Celebration

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Piękne te angieleczki, z początku byłam im niechętna ale widzę, że niesłusznie. Alicjo jak zimują u Ciebie? Ja byłam bardzo zaskoczona jak u mojej Crocus Rose zobaczyłam zielone pędy, niczym nie okryte. Golden Celebration nie miałam w planach, ale tak ładnie się u Ciebie prezentuje, więc kto wie... Jak mocno dopada ją plamistość? Niewielkie plamki zauważyłam :(
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Alu,
czyli nasze Goldenki równolatki ;:136
tez posadziłam ją jesienią 2010. Ciepły kolor i duże, pachnące kwiaty! rasowa angieleczka! ;:167
Jeszcze jest w donicy i rozważam jak ją posadzić czy na pnącą czy jako krzew bez podpory.
Widzę, że podpierasz swoją bambusami, będzie miała coś jeszcze do oparcia?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dwie kolejne róże A Shropshire Lad.i Colette rosną obok siebie i trochę pomieszały mi się zdjęcia.Postaram się wkleić prawidłowo ale głowy nie daję. ;:14

Colette ,posadzona latem ,kupiona w OBI,natomiast A.Shropshire Lad kupiona w Rosarium posadzona jesienią 2010.Więc obie pierwszy sezon.

Colette

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Shropshire Lad

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Alu ,Colette piękna! Już od dawna na nią choruję, piszesz,że kupiłaś ją w Obi? Oj, muszę się dokładniej za nią rozejrzeć.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu pierwszą zimę przezimowały pod kopczykami więc nie było problemu.Teraz też mają kopczyki ,gałęzie sosnowe i maty słomiane.Więc podejrzewam że będzie dobrze,teraz trudno powiedzieć,czekam do ocieplenia.Wtedy będzie widać jak wszystko przezimowało.Jeszcze przykrytych nie sprawdzałam.Podejrzewam że Westerland podmarzł i Falstaf, inne trudno powiedzieć ,nawet jak mają zmieniony kolor to jeszcze nic nie znaczy.Goldenek pod koniec złapał plamistości na dolnych liściach.Górę miał w miarę zdrową.

Ewcia byłam zaskoczona urodą jego kwiatów.Masz rację, wielkie ciężkie kwiaty.Przy młodych pędach wszytko leżało na ziemi.Więc podpórka obowiązkowa.Właśnie miałam Cię Ewciu prosić,czy wiesz lub gdzieś widziałaś takie podpory zrobione z pali i grubych sznurów.A na nich rozpięte pędy róż.Takie wiszące girlandy.Gdzieś takie widziałam ale nie wiem jak to trzeba zrobić.Na tej rabacie rosną same wysokie angielki.Może w takiej formie by dobrze wyglądały.
W kolejności.A Shropshire Lad, A Darby,A .Shropshire Lad.Colette ,Czarles A,Golden Celebration i Westerland.Jeżeli nie to będą kulkowane.Wyczytałam u Ciebie. :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu o Colette się nie martw wiem że na nią chorujesz.Jak spotkam to na pewno Ci kupię.Przypominam sobie że kiedyś wstawiałaś zdjęcia w swoim wątku.To jednak nie była Colette :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

La Shropshire Laad też mam od ubiegłego roku . Teraz będzie u mnie 2 sezon i pięknie się rozrosła . Zmienna ta królowa od różu po oranż . Colett również śliczna jakoś ostatnio już kilka osób sie nią zachwycało ,ale widzę ,że tego warta . OBI mam niedaleko siebie więc trzeba bedzie w sezonie częściej tam zaglądać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu mam jeszcze takie zdjęcie ale nie jestem pewna czy to Colette czy Shropshire.Właśnie takie kolory jak mówisz.

Róża

Obrazek

Prawda że dziwne kolory.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ALU one są zmienne zaraz wstawię u mnie jej fotki będziesz mogła porównać . U niektórych jest w różu ,a gdzie indziej w oranżu tak jakby to były 2 inne róże . Ta druga jakby nie ona ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Alu,
będzie romantyczna rabatka z tych róż :D
W sprzedaży nigdzie nie widziałam kolumn ze sznurami. Myślę, że można łatwo zrobić coś takiego.
W Obi są takie drewniane pale-kolumny chyba po 10zł, między nimi przeciągać grubą linę i zaczepiać na wkręcane haki, jak do hustawki dla dzieci. Coś podobnego jak na tym zdjęciu, tylko zamiast poprzeczek, grube liny.
http://lh5.ggpht.com/_t8-Y4w1UKrc/TSE7z ... 5B1%5D.png
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”