Mój wiejski bałagan.
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
Ogórki to najwdzięczniejsze warzywka jakie znam
I polecam je osobom o dużej powierzchni działki!

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ateno40
Piękną alejkę utworzyłaś z kwiatów
Kochasz kanny a ja się zniechęciłam
Nie zdążyły mi nigdy zakwitnąć,sadziłam wcześniej do doniczek ale nie tak wcześnie,jak Ty
Więc to już trzeba 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ateno jestem zachwycona-uwielbiam wiejskie klimaty.Duże uznanie za uratowanie przesłodkich kocich urwisów
Marzenka79 ,dziękuję. Nie wyobrażam sobie, że można było postąpić inaczej. Mieliśmy już suczkę i kocicę, więc stwierdziliśmy, że dla maluchów miejsce też się znajdzie 
-- 20 lut 2012, o 11:02 --
Miriam wysadź teraz do donic, na pewno zakwitną i będą zdobić Twój ogród

-- 20 lut 2012, o 11:02 --
Miriam wysadź teraz do donic, na pewno zakwitną i będą zdobić Twój ogród

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Witaj Ateno
Widzę ze masz bardzo ładną działkę, znam ból jak działka jest oddalona od miejsca zamieszkania - mam to samo - w moim przypadku pozostają weekendy i wakacje - ale i to dobre
Powiedz czy działkę nabyłaś już z roślinkami ,bo hosty to dość spore kępy.Mosiek z hortensją nad głową cudnie wygląda, studnia po obudowaniu kamieniem -super - ja też oklejałam studnie ale małymi kamykami i efekt jest dużo gorszy , ale cieszy. Cieszę się ,że kanny zostaną u Ciebie to piękne kwiaty.A jak zakwitną te od Janusza to będziesz nimi oczarowana.Będe śledzić Twoje postępy w uzupełnianiu roślinek 
Ps Napisz dokładnie które to Zagórze?
Widzę ze masz bardzo ładną działkę, znam ból jak działka jest oddalona od miejsca zamieszkania - mam to samo - w moim przypadku pozostają weekendy i wakacje - ale i to dobre

Ps Napisz dokładnie które to Zagórze?
Pozdrawiam. Ewa
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Witaj Ateno
Ja dziś wracając raniutko od lekarza znalazłam szczeniaka...Wzięłam go z myślą,że uda mi się znależć dom-sama mam już zwierzaki.Niestety-nie udało sie i z bólem odwiozłam maluszka do schroniska,co uważałam za ostateczność...Czasami się zastanawiam czy ludzie(?) mają Boga w sercu wyrzucając takie maluchy na ulicę...

- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
wow to będzie warzywniak 
a co do psiaka to się nie wypowiem, bo cisną mi się niecenzuralne słowa do ust!! Jak tak można

a co do psiaka to się nie wypowiem, bo cisną mi się niecenzuralne słowa do ust!! Jak tak można
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

Zagórze obok Pławna w woj. łódzkim. Nieopodal płynie Warta. Po poprzedniej właścicielce zostało parę karp dalii NN, 2 szt. host NN i trochę cebulowych i 1 róża NN. Większość trawka
. Tak więc jak wcześniej pisałam skoro podłapałam na forum bakcyla ukwiecania działki, to dokupowałam. A tej wiosny zdecydowanie więcej pojawi się roślinek na działce. Wszystko uwiecznię i pokażę na fotkach.
Co do szczeniaczka to serducho płacze. Skąd w niektórych tyle obojętności.....nie pojmuję

Co do szczeniaczka to serducho płacze. Skąd w niektórych tyle obojętności.....nie pojmuję

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kupowałaś już jednoroczne? Długość kwitnienia wynagradza konieczność siania co roku 

Tak, Ewuniu. Też uwielbiam jednoroczne. Zwłaszcza cynie i aksamitki
Kupiłam też astry, porcelankę, nasturcję no i oczywiście maciejkę. Cynie, lwie paszczki i astry wysieję w marcu na parapetach, a reszta wprost do gruntu. Czekam i wypatruje wiosny. W weekend jadę na działkę, może pierwsze zwiastuny już się pojawią, to zrobię zdjęcia i zaprezentuję. Będę czarować wiosnę 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Czaruj Atenko ,gdyż wszyscy na nią czekają ja też jadę zobaczyć co tam ciekawego słychać 

Pozdrawiam. Ewa
-
- 100p
- Od: 25 sie 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ateno, dzień dobry
Piękna działka
Silesko bardzo 

Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
bianka1977 dziękuję. Właśnie ten sielski klimat zdecydował o kupnie tej działki.
Wróciłam właśnie z zakupów. W carrefour kupiłam 30 cebulek mieczyków
czerwone, białe i ciemnoróżowe. Dokupiłam też nasionka warzyw, których mi brakowało i nasturcję pnącą. Przebieram nogami, żeby już można było siać 
Wróciłam właśnie z zakupów. W carrefour kupiłam 30 cebulek mieczyków

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan