Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Post »

Renatko dziękuję :)
Co do siania to faktycznie sieję, ale co z tego będzie to zobaczymy-mam nadzieję,że chociaż część wyrośnie :) Co do warzywniaka to faktycznie to moje marzenie. na razie mój ogród przypomina wielkie pobojowisko. Ale mam nadzieję, że jak tylko zrobi się ciut cieplej to ogarniemy tam, uprzątniemy i przygotujemy warzywniaczek i inne rabatki bo na razie nie ma nic oprócz starej, zniszczonej trawy, lipy, orzecha i tuii szt 2 :)
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

adamiec pisze:Agatko moge Ci podarować gałązke heliotropu mam w wodzie do ukorzenienia.odezwij się na PW ;:108
Kochana jeśli nic z moich nie wyrośnie to się odezwę :)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Będziecie mieć po łokcie roboty.....ale potem ile radości ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Agato, witała Ciebie jak zakładałaś wątek a tu już tyle przybyło 8-) Chciałam zobaczyć też Twojego zwierzaka ale albo go przeoczyłam albo Ty? :wink:
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ja przeoczyłam :) tylko jaszczurki pokazywałam w odpowiednim dziale. O psiaku zapomniałam zupełnie. Muszę wygrzebać jakieś zdjęcia :)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

:wit Aguś rodaczko !!!
Wpadłam...po uszy na Twoim blogu ;:167 cudenka .Myślę ,że ogród tez bedzie taki właśnie dopieszczony i cudowny.Pozdrawiam i będę zaglądała podziwiajac postępy prac :tan
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Agata, ja wysiałam i zaczyna wschodzić...I ogarnia mnie lekka panika! :;230 Co ja z tym zrobię, to pikowanie, rozstawianie po parapetach...Po co, po co...mi to było? :wink: Tak więc nie martw się za bardzo, że nie wschodzą, może zaoszczędzą Ci innych zmartwień? :wink:
Ja już dawno nie siałam, jakąś taką moc :wink: tej zimy poczułam...Bo generalnie sianie jest fajne, sprawdzanie codzienne postępów w kiełkowaniu i rośnięciu też...Do momentu pikowania jest ok :lol:
Zajrzałam do Twego bloga, śliczne rzeczy robisz! To i z pikowaniem dasz sobie radę! :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko...już za momencik wszyscy wylegniemy do naszych ogródków, oj będzie się działo. :heja . Może u ciebie w szczególności bo ty wszystko od początku, choć czasem myślę czy tak właśnie nie lepiej. ;:224 . Ja stale coś przesadzam, zmieniam a nie wszystko się już da. :;230 . Wysiewy u ciebie na dużą skalę.. ;:63 będzie wiosną jak znalazł, a ogródeczek piękny i kolorowy. ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agatko ja też trochę sieję, ale głównie kwiaty, bo z warzywami coś mi nie wychodzi :oops:
U mnie na targu można kupić wszelakie rozsady i nawet skusiłam się, ale efekt był marny...chyba traktowałam je trochę po macoszemu :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Agatko, tylko 24 dni do wiosny. Tej pięknej, słonecznej i wreszcie ciepłej!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Renatko chęci do pracy mamy i ciężkiej roboty się nie boimy :) Jestem przekonana, że z Waszą pomocą dam sobie radę ze wszystkim :)

Danusiu dziękuję za wizytę i za miłe słowa na temat mojego bloga. Szycie i tworzenie biżuterii sprawia mi wiele przyjemności. Teraz muszę mój wolny czas podzielić między te pasje, a ogród :)
Serdecznie zapraszam do odwiedzania.

Marta nie strasz mnie z tym pikowaniem ;:14 Podobno najtrudniej dotrwać do momentu jak siewki są już na tyle duże,że już je trzeba pikować. Podobno straty największe są zawsze na pierwszym etapie rośnięcia siewek. Więc mam nadzieję, że jak już podrosną to będzie tylko z górki :lol: Damy radę- z pikowaniem też ;:138

Zeniu ja nadal myślę co z tym ogródkiem na wiosnę zrobić ;:224 A im więcej odwiedzam waszych ogrodów, tym więcej mam pomysłów. Mam nadzieję, że coś się z tego "urodzi: pozytywnego.

Iwonko kwiatki jako tako na razie posiane rosną. Co do warzywek jeszcze nigdy nie siałam i czytając opinie to chyba część posieję, a część kupię z gotowych rozsad. Zobaczymy co z tego wyniknie :)

Tosiu niecierpliwie czekam, choć już tą wiosnę w powietrzu wyczuwam ;:138
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

No kochana widzę,że nie będzie nudno u Was w ogródku, bo pracy szykujesz sobie sporo :) Mam nadzieję,że wszystkie wysiane kwiatuszki powschodzą i będą cieszyć oko. Z pewnością ogród zmieni się nie do poznania. ruszycie z kopyta, to w wakacje cieszyć się będziecie zupełnie nowym ogrodem !
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Simbi mam nadzieję,że choć część urośnie :) A co do pracy w ogródku to już z tyłkiem nie mogę usiedzieć na miejscu :;230 Już bym coś w ziemi pogrzebała :tan
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga to tylko tak na początku strasznie wygląda. Rok temu jak wysiewałam Złocienia marunę to myślałam że zgłupieję jak przyjdzie mi to pikować bo zareneczka malusieńkie jak marchewki chyba. Trudno było jakoś racjonalnie wysiać, jak zaczęły kiełkować to zbladłam bo normalnie las. Ale sadziłam do każdej doniczuni po kępce siewek i nie patrzyłam ile ich tam jest. Tak ładnie mi rosły i kwitły że byłam bardzo z nich zadowolona. :)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Agatko, u Ewy Rozanki Bocian już wylądował!!!! U mnie w wątku też jest wklejony!!! WIOSNA!!!! :heja
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”