Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

MONISIU ;:196 śnieg nas nie chce opuścić . U mnie znów trochę dosypuje ,ale z przerwami . Miejmy nadzieję ,ze to już ostatnie tegoroczne zapędy zimy . Coraz ładniej ogrzewa nas ;:3 ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, ja tak nie cierpię zimy, że chociaz nasz las ciągle wygląda urokliwie, to Pawcio ciągle pyta, kiedy znowu pojedziemy do ciepłych krajów :lol: Wiadomo, że do Wielkanocy jest to niemożliwe, więc ciężko Mu wytrzymać w szkole :lol: Dla mnie totalnym szokiem jest niewiedza wychowawczyni... Po feriach każde dziecko musiało opowiadać, gdzie było na feriach zimowych... a pani stwierdziła, że takiego miejsca na świecie, gdzie był Pawcio, nie ma :roll: :shock: :shock: Wkurzyłam się oczywiście na maxa, zaniosłam film z wyjazdu, a pani po prostu stwierdziała, że lepiej powiedzieć dzieciom, że takie miejsce nie istnieje, niż miałyby poczucie, że są gorsze i nigdy tam nie pojadą :shock: :shock: :shock:
Nie komentuję tego, życzę Wam miłego popołudnia :) ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cóż za ignorancja, szkoda słów :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, ja się tym w ogóle nie przejmuję- ale co ma powiedzieć mój 8- latek?? On jest w szoku!! Matki więc gadanie, że nie można kłamać, ma się nijak do rzeczywistości... Ja ciągle walczę, ale jaką młodzież wychowamy????? Koszmar...

Idę po dziecię... Do zobaczenia :wit ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia ta nauczycielka tak powiedziała,bo chyba wam zazdrości małpa jedna,ale kij jej w oko kochana :) ;:196
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Monia68 pisze:Jadziu, ja tak nie cierpię zimy, że chociaz nasz las ciągle wygląda urokliwie, to Pawcio ciągle pyta, kiedy znowu pojedziemy do ciepłych krajów :lol: Wiadomo, że do Wielkanocy jest to niemożliwe, więc ciężko Mu wytrzymać w szkole :lol: Dla mnie totalnym szokiem jest niewiedza wychowawczyni... Po feriach każde dziecko musiało opowiadać, gdzie było na feriach zimowych... a pani stwierdziła, że takiego miejsca na świecie, gdzie był Pawcio, nie ma :roll: :shock: :shock: Wkurzyłam się oczywiście na maxa, zaniosłam film z wyjazdu, a pani po prostu stwierdziała, że lepiej powiedzieć dzieciom, że takie miejsce nie istnieje, niż miałyby poczucie, że są gorsze i nigdy tam nie pojadą :shock: :shock: :shock:
szkoda słów , nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniu, przede wszystkim dom wychowuje, więc się nie martw. Pięknie wygląda Twój las w zimie. Dobra strona jest zawsze. Prawie. :D Na Mazowszu też.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moniko nie będę komentowała głupoty/zazdrości nauczycielki, bo to dla mnie jest jakieś chore.
Skupię się na niebieskim samochodziku, bo u nas na ulicach nie ma takich stylowych aut :D
Życzę nam rychłej wiosny ;:196 ...też nie cierpię zimy.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Monia,same mamy rózne wspomnienia z okrsu szkolnego,Jednych nauczycieli pamięta się jak zapyziałych belfrów,innych z sentymentem i usmiechem na twarzy.Ta nauczycielka bedzie w tej pierwszej grupie.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy ;:167 Zaczyna się przejaśniać i może choć na chwilę wyjrzy słońce... Wieje dzisiaj okropnie, odnosi się więc wrażenie, że jest dużo chłodniej niż wskazuje termometr (całe +2 :lol: ).
Od kilku dni myślę nad wymianą roślin na całym skalniaku, ale pewnie, jak co roku, pozostanie to w sferze planów. Sporządziłam już dość pokaźną listę roślin skalniakowych, które lubią kwaśne podłoże. Zdecydowana większość z nich jest do nabycia tylko zagranicą, a ja na razie w tym roku nie połknęłam bakcyla zakupów internetowych :lol: Na coś się chyba jednak muszę zdecydować, bo nie da rady wszystkiego wymienić w jednym sezonie i trzeba byłoby się do tego zabrać systematycznie.

Na dobry początek dnia zostawiam wiosenne zdjęcia :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego dnia :wit ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Monia68 pisze:Jadziu, ja tak nie cierpię zimy, że chociaz nasz las ciągle wygląda urokliwie, to Pawcio ciągle pyta, kiedy znowu pojedziemy do ciepłych krajów :lol: Wiadomo, że do Wielkanocy jest to niemożliwe, więc ciężko Mu wytrzymać w szkole :lol: Dla mnie totalnym szokiem jest niewiedza wychowawczyni... Po feriach każde dziecko musiało opowiadać, gdzie było na feriach zimowych... a pani stwierdziła, że takiego miejsca na świecie, gdzie był Pawcio, nie ma :roll: :shock: :shock: Wkurzyłam się oczywiście na maxa, zaniosłam film z wyjazdu, a pani po prostu stwierdziała, że lepiej powiedzieć dzieciom, że takie miejsce nie istnieje, niż miałyby poczucie, że są gorsze i nigdy tam nie pojadą :shock: :shock: :shock:
Po prostu nie wierzę :shock: Zazdrosne babsko :!: :!: :!:

Rh piękne, na moich dużo ogromnych pączków ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, miło, że zajrzałaś :D
Nie chce mi się już pisać o naszej oświacie, bo ręce po prostu opadają... O ile jestem w stanie pojąć, chociaż z wielkim trudem, że pomija się istotne fakty ze świata, o tyle nie jestem w stanie zrozumieć, czego uczą na codzień moje dziecię :( Codziennie przeglądam wszystkie zeszyty i książki i wczoraj znalazłam taki kwiatek: " Zdanie złożone to takie, w którym występuje spójnik a"... Całe szczęście, że jestem tłumaczem i gramatyka zawsze była moim konikiem- co zrobią rodzice, którzy nie są w stanie wyjaśnić dzieciom jej zawiłości? Korepetycje w 2 klasie szkoły podstawowej?????
U mnie też wszystkie rh obsypane pąkami :lol: Za wcześnie jednak oceniać ich kondycję po zimie. Warto w kwietniu zrobić profilaktyczny oprysk Mospilanem, żeby skoczek różanecznikowy nie pożarł pąków :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dobrze wiedzieć, bo to dopiero pierwsza wiosna po zimie u mnie w ogródku będzie. Już notuję w kajecie nazwę. Dzięki za podpowiedź ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Cudne , wspaniałe wiosenne wspomnienia :) oj niedługo już będzie wiosenka :) Moniko a u nas dziś cudnie słonecznie przesyłam Ci promyki na ocieplenie dnia ;:3
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, polecam się na przyszłość :lol:

Celinko, jak dobrze, że zajrzałaś :D Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku ;:167 ;:196

Kochani, często pytacie o moją miechunkę. Wczoraj oglądałam stare zdjęcia- dla porównania na jej tle 2-letni Pawcio, zdjęcie z 2005 r. Miechunka rośnie jak chwast i co roku wygląda imponująco :lol: Muszę ją bardzo ograniczać. To miejsce od dawna wygląda inaczej, między innymi mamy tam ładną trawkę :)

Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”