Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Agus, bo halo jest jak sie rozsiewa wiosne przy zamieciach i zawiejach snieznych ... jak wiosna tuz, tuz i każdy ja w kosciach czuje, to mozna na chwile sobie na laurach przysiasc i odetchnac :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julka, no dobrze gadasz... Porto Ci (i mnie ;)) wlac...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

E tam-taka wiosna. Dziś była regularna zamieć śnieżna :evil: Dobrze, że tylko przez kilka godzin, ok. 13 się uspokoiło i pokazało się słońce. Za to koty jeszcze nie dostrzegły, że w doniczkach z zasiewami można psocić, wszystko stoi jak stało, trwa. Jest nieźle :D
Tawułki rosną całkiem chętnie i bardzo je lubię. Potrzebują trochę czasu, bo, niestety, kupuje się na ogół chude kłączka, muszą się rozrosnąć. Jednak im starsze, tym ładniejsze :D Zapamiętuję nazwę Vision in Red-będę się rozglądać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Śnieżyca :shock: u mnie tylko drobniutki, niewidoczny prawie śnieżek dwuktotnie poprószył ;:108
A, że wiosna za drzwiami .... postanwiłam dokonać przeglądu karp i daliowych kulek :D Wszystko chyba ok, skoro kły już nad ziemią, agaphanty ruszyły delikatnie, jakaś cebula wyrosła do góry, już kwitnąć prawie zaczyna, ale co to :roll: nie wiem :;230
Datury i fuksje podlane, choć po tych drugich wiele się nie spodziewam ;:224
I co najważniejsze kolejne wysiewy i przesadzanie domowych rozpoczęłam, ale mnie Puya berteroniana ponakłuwała ;:14 a ja tylko dobrze chciałam, wyższa większa doniczka :wink:
Ale satisfaction :uszy
Ręce brudne od ziemi, żadnych rękawic, ten dotyk i zapach ..... co ja się będę rozpisywała - idzie wiosna :D tylko kiedy przyjdzie :wink:
Ptaki coś chyba wiedzą :roll: bo śpiewają już inaczej :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja znalazłam tę śliczną Tawułka Astilbe Chinensis Vision in Red jest w http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/taw ... ion_in_red nie wiem czy ktoś tam kupował i jak wyglądają sadzonki ale ślicznotka jest.
Co do wiosny to raczej jeszcze przyjdzie nam poczekać może do marca ale że słonko przygrzewa to śniegu ubywa. ;:3
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam
Zostawiam ślad i idę czytać i zwiedzać bo przegapiłam już całe dwie części ;:223
W życiu tego nie nadrobię ;:223
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Pamiętam te tawułki z poprzedniego sezonu ;:167 . Niestety tam gdzie zamawiałam nie było takich ciemnych, zamówiłam jedną leciuteńko różową :wink: .
edulkot pisze:Ja znalazłam tę śliczną Tawułka Astilbe Chinensis Vision in Red jest w http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/taw ... ion_in_red nie wiem czy ktoś tam kupował i jak wyglądają sadzonki ale ślicznotka
Majko, możesz spokojnie zamawiać, to jest sklep tzw. u Adriana, o ile spotkałaś się z tym terminem na Forum ;). Polecała mi go też w czasach przedforumowych koleżanka, ona tam fuksje kupowała :).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,dobrze,że podałaś nazwy swoich tawułek.Spisałam sobie,bo u nas w ogrodniczym dostali juz kilka sztuk,będę szykała. ;:196
x-ag-a
---

Post »

Pozdrowienia dla wszystkich z pociągu do Krakowa :wit

Małgosiu, fajnie, że ogrodnicze oferują coraz szerszy wybór tawułek... widziałam kiedyś na all, że jest ich całe mnóstwo... Mnie brakuje białej :)
Agata, te leciutko różowe też są urocze, chociaż purpurowy fiolet w lekkim cieniu potrafi dawać po oczach :) Swoją drogą, przejrzę ofertę Adriana...
Sabciu, bardzo się cieszę że wracasz do nas :wit
Maju, u nas wciąż do wiosny kawałek, ale symptomy są - w głowie coś się przestawiło i czlowiek energii na przemian z sennością dostaje ;)
Pam, u mnie też drobny śnieżek wczoraj popadywał... Ale to już pewnie ostatnie podryg zimy, wszyscy nie możemy się doczekać wiosny i reazlizacji przeróżnych planów... Podobnie jak Ty, doglądam kwiatow domowych oraz nasionek (kurczę, kiedy one wzejdą? ;)), a w międzyczasie słucham z przyjemnością jak zmienia się świergot ptaków - jest znacznie weselszy ;)
Ewa, zamieć może i była - muszą tam na górze posprzątać przed nadejściem wiosny ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, wracając do kobei pnącej, to nie są nasionka jak u aksamitki, ale pojedyńcze płatki... Zresztą teraz już nieistotne - posadziłam ;:224
Jak nie wzejdzie to kupię jeszcze raz i zrobię to inaczej.
Chyba i tak kupię bo kwiat ładny a w opakowaniu tylko kilka sztuk a ja wzięłam jedno na próbę więc i tak niewiele z tego ;:14
Głupi i początkujący ma szczęście więc może się uda ;:170
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Gdybyś nie pokazała archiwalnych zdjęć, to tez bym nie uwierzyła że twój ogród jest taki młody. Masz już gigantyczne rośliny. Moje nasadzenia, przynajmniej w niektórych miejscach w ogrodzie, są w podobnym wieku. Ale u mnie te krzewy i bylinki to mizerotki marniutkie. :( Fakt, że u mnie kiepska jest bardzo ziemia, a i słońca nie mam dużo. Co roku podsypuję troszkę kompostem, ściółkuję skoszoną trawą i w zeszłym roku azofoską troszkę podsypałam, ale efekty marne - no przynajmniej w porównaniu do twoich efektów. W tym roku zainwestuję w lepszy nawóz. No i nie mam automatycznego nawodnienia, a ręczne podlewanie przy tych moich piaskach to niewiele daje.

Masz wiele planów na nowy sezon: palenisko, ławka, tabliczka... no super! Chętnie będę śledzić zmiany w twoim ogrodzie.

Koty masz przepiękne. :) Czy wolą przebywać w domu, czy w ogrodzie też chętnie przebywają?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,mam biała,różową,kilka czerwonych,ale powiem ci,że biała jest największa,najobficiej i najdłużej kwitnie u mnie.
W marcu pilnuj w biedronce,bo ja tak ją kupowałam.Na pewno maja co roku i za grosze.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kurcze co chwila inne ujęcia, roślin też masz tyle, że codziennie coś innego pokazujesz. Super ;:180 U mnie jednym ujęciem można wszystko pokazać :;230
x-ag-a
---

Post »

Magda, Gosia, Iza, April - Dzięki za odwiedziny... właśnie wysmarowałam długiego posta w odpowiedzi na Wasze wpisy, chwaląc przy okazji, że w pociagu internet hula jak dziki i... wszystko trafił szlag... wrrr!
Wybaczcie kochane, ale pewnie odpowiem Wam szerzej wieczorem... ech, mechanizacja...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Czyżbyś wynajęła pociąg po rośliny :shock: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”