Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
Agus, bo halo jest jak sie rozsiewa wiosne przy zamieciach i zawiejach snieznych ... jak wiosna tuz, tuz i każdy ja w kosciach czuje, to mozna na chwile sobie na laurach przysiasc i odetchnac 

Julka, no dobrze gadasz... Porto Ci (i mnie ;)) wlac...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
E tam-taka wiosna. Dziś była regularna zamieć śnieżna
Dobrze, że tylko przez kilka godzin, ok. 13 się uspokoiło i pokazało się słońce. Za to koty jeszcze nie dostrzegły, że w doniczkach z zasiewami można psocić, wszystko stoi jak stało, trwa. Jest nieźle
Tawułki rosną całkiem chętnie i bardzo je lubię. Potrzebują trochę czasu, bo, niestety, kupuje się na ogół chude kłączka, muszą się rozrosnąć. Jednak im starsze, tym ładniejsze
Zapamiętuję nazwę Vision in Red-będę się rozglądać 

Tawułki rosną całkiem chętnie i bardzo je lubię. Potrzebują trochę czasu, bo, niestety, kupuje się na ogół chude kłączka, muszą się rozrosnąć. Jednak im starsze, tym ładniejsze

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Śnieżyca
u mnie tylko drobniutki, niewidoczny prawie śnieżek dwuktotnie poprószył
A, że wiosna za drzwiami .... postanwiłam dokonać przeglądu karp i daliowych kulek
Wszystko chyba ok, skoro kły już nad ziemią, agaphanty ruszyły delikatnie, jakaś cebula wyrosła do góry, już kwitnąć prawie zaczyna, ale co to
nie wiem
Datury i fuksje podlane, choć po tych drugich wiele się nie spodziewam
I co najważniejsze kolejne wysiewy i przesadzanie domowych rozpoczęłam, ale mnie Puya berteroniana ponakłuwała
a ja tylko dobrze chciałam, wyższa większa doniczka
Ale satisfaction
Ręce brudne od ziemi, żadnych rękawic, ten dotyk i zapach ..... co ja się będę rozpisywała - idzie wiosna
tylko kiedy przyjdzie
Ptaki coś chyba wiedzą
bo śpiewają już inaczej :P

A, że wiosna za drzwiami .... postanwiłam dokonać przeglądu karp i daliowych kulek

Datury i fuksje podlane, choć po tych drugich wiele się nie spodziewam

I co najważniejsze kolejne wysiewy i przesadzanie domowych rozpoczęłam, ale mnie Puya berteroniana ponakłuwała

Ale satisfaction

Ręce brudne od ziemi, żadnych rękawic, ten dotyk i zapach ..... co ja się będę rozpisywała - idzie wiosna

Ptaki coś chyba wiedzą

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja znalazłam tę śliczną Tawułka Astilbe Chinensis Vision in Red jest w http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/taw ... ion_in_red nie wiem czy ktoś tam kupował i jak wyglądają sadzonki ale ślicznotka jest.
Co do wiosny to raczej jeszcze przyjdzie nam poczekać może do marca ale że słonko przygrzewa to śniegu ubywa.
Co do wiosny to raczej jeszcze przyjdzie nam poczekać może do marca ale że słonko przygrzewa to śniegu ubywa.

- Sabcia
- 200p
- Od: 17 kwie 2011, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Zostawiam ślad i idę czytać i zwiedzać bo przegapiłam już całe dwie części
W życiu tego nie nadrobię
Zostawiam ślad i idę czytać i zwiedzać bo przegapiłam już całe dwie części

W życiu tego nie nadrobię

pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Pamiętam te tawułki z poprzedniego sezonu
. Niestety tam gdzie zamawiałam nie było takich ciemnych, zamówiłam jedną leciuteńko różową
.
.

Majko, możesz spokojnie zamawiać, to jest sklep tzw. u Adriana, o ile spotkałaś się z tym terminem na Forum ;). Polecała mi go też w czasach przedforumowych koleżanka, ona tam fuksje kupowałaedulkot pisze:Ja znalazłam tę śliczną Tawułka Astilbe Chinensis Vision in Red jest w http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/taw ... ion_in_red nie wiem czy ktoś tam kupował i jak wyglądają sadzonki ale ślicznotka

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,dobrze,że podałaś nazwy swoich tawułek.Spisałam sobie,bo u nas w ogrodniczym dostali juz kilka sztuk,będę szykała. 

Pozdrowienia dla wszystkich z pociągu do Krakowa
Małgosiu, fajnie, że ogrodnicze oferują coraz szerszy wybór tawułek... widziałam kiedyś na all, że jest ich całe mnóstwo... Mnie brakuje białej
Agata, te leciutko różowe też są urocze, chociaż purpurowy fiolet w lekkim cieniu potrafi dawać po oczach
Swoją drogą, przejrzę ofertę Adriana...
Sabciu, bardzo się cieszę że wracasz do nas
Maju, u nas wciąż do wiosny kawałek, ale symptomy są - w głowie coś się przestawiło i czlowiek energii na przemian z sennością dostaje ;)
Pam, u mnie też drobny śnieżek wczoraj popadywał... Ale to już pewnie ostatnie podryg zimy, wszyscy nie możemy się doczekać wiosny i reazlizacji przeróżnych planów... Podobnie jak Ty, doglądam kwiatow domowych oraz nasionek (kurczę, kiedy one wzejdą? ;)), a w międzyczasie słucham z przyjemnością jak zmienia się świergot ptaków - jest znacznie weselszy ;)
Ewa, zamieć może i była - muszą tam na górze posprzątać przed nadejściem wiosny ;)

Małgosiu, fajnie, że ogrodnicze oferują coraz szerszy wybór tawułek... widziałam kiedyś na all, że jest ich całe mnóstwo... Mnie brakuje białej

Agata, te leciutko różowe też są urocze, chociaż purpurowy fiolet w lekkim cieniu potrafi dawać po oczach

Sabciu, bardzo się cieszę że wracasz do nas

Maju, u nas wciąż do wiosny kawałek, ale symptomy są - w głowie coś się przestawiło i czlowiek energii na przemian z sennością dostaje ;)
Pam, u mnie też drobny śnieżek wczoraj popadywał... Ale to już pewnie ostatnie podryg zimy, wszyscy nie możemy się doczekać wiosny i reazlizacji przeróżnych planów... Podobnie jak Ty, doglądam kwiatow domowych oraz nasionek (kurczę, kiedy one wzejdą? ;)), a w międzyczasie słucham z przyjemnością jak zmienia się świergot ptaków - jest znacznie weselszy ;)
Ewa, zamieć może i była - muszą tam na górze posprzątać przed nadejściem wiosny ;)
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aga, wracając do kobei pnącej, to nie są nasionka jak u aksamitki, ale pojedyńcze płatki... Zresztą teraz już nieistotne - posadziłam
Jak nie wzejdzie to kupię jeszcze raz i zrobię to inaczej.
Chyba i tak kupię bo kwiat ładny a w opakowaniu tylko kilka sztuk a ja wzięłam jedno na próbę więc i tak niewiele z tego
Głupi i początkujący ma szczęście więc może się uda

Jak nie wzejdzie to kupię jeszcze raz i zrobię to inaczej.
Chyba i tak kupię bo kwiat ładny a w opakowaniu tylko kilka sztuk a ja wzięłam jedno na próbę więc i tak niewiele z tego

Głupi i początkujący ma szczęście więc może się uda

Gdybyś nie pokazała archiwalnych zdjęć, to tez bym nie uwierzyła że twój ogród jest taki młody. Masz już gigantyczne rośliny. Moje nasadzenia, przynajmniej w niektórych miejscach w ogrodzie, są w podobnym wieku. Ale u mnie te krzewy i bylinki to mizerotki marniutkie.
Fakt, że u mnie kiepska jest bardzo ziemia, a i słońca nie mam dużo. Co roku podsypuję troszkę kompostem, ściółkuję skoszoną trawą i w zeszłym roku azofoską troszkę podsypałam, ale efekty marne - no przynajmniej w porównaniu do twoich efektów. W tym roku zainwestuję w lepszy nawóz. No i nie mam automatycznego nawodnienia, a ręczne podlewanie przy tych moich piaskach to niewiele daje.
Masz wiele planów na nowy sezon: palenisko, ławka, tabliczka... no super! Chętnie będę śledzić zmiany w twoim ogrodzie.
Koty masz przepiękne.
Czy wolą przebywać w domu, czy w ogrodzie też chętnie przebywają?

Masz wiele planów na nowy sezon: palenisko, ławka, tabliczka... no super! Chętnie będę śledzić zmiany w twoim ogrodzie.
Koty masz przepiękne.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,mam biała,różową,kilka czerwonych,ale powiem ci,że biała jest największa,najobficiej i najdłużej kwitnie u mnie.
W marcu pilnuj w biedronce,bo ja tak ją kupowałam.Na pewno maja co roku i za grosze.
W marcu pilnuj w biedronce,bo ja tak ją kupowałam.Na pewno maja co roku i za grosze.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kurcze co chwila inne ujęcia, roślin też masz tyle, że codziennie coś innego pokazujesz. Super
U mnie jednym ujęciem można wszystko pokazać 

Magda, Gosia, Iza, April - Dzięki za odwiedziny... właśnie wysmarowałam długiego posta w odpowiedzi na Wasze wpisy, chwaląc przy okazji, że w pociagu internet hula jak dziki i... wszystko trafił szlag... wrrr!
Wybaczcie kochane, ale pewnie odpowiem Wam szerzej wieczorem... ech, mechanizacja...
Wybaczcie kochane, ale pewnie odpowiem Wam szerzej wieczorem... ech, mechanizacja...
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Czyżbyś wynajęła pociąg po rośliny