Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

...coś pieknego ;:108 Uwielbiam takie gadżety,tylko jak to przerobić :?: Będę podglądała bardzo jestem ciekawa efektu :uszy
Miłego wieczoru ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu magielek super, a mój M jest jeszcze bardziej zachwycony niż ja, gdyż wprost uwielbia takie gadżety.
Wstawiłam dla Ciebie w moim wątku ten tył grillowędzarni po której ma lecieć woda i powstać taka niby kaskada.

pozdrawiam
Ilona
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu , do tej pory jakoś nie zauważałam jego piękna, bo wylądował u mnie nie z pożądania tylko jest "pewną" pozostałością i musieliśmy go gdzieś wstawić. M nie pozwolił sprzedać, bo tak właściwie to jego gadżet. Sama jestem ciekawa co z tego będzie :lol:
Ilona lecę w takim razie do ciebie zobaczyć ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Magielek naprawdę ładny :D Nie mam pojęcia, jak go przystosować do Twojego pomysłu, ale jak się nie uda, to może inne zastosowanie wynajdziecie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, Twój magiel ma naprawdę duszę - gdy o nim rozmawiałyśmy, to zgoła inaczej go sobie wyobrażałam... Jest piękny!
Widzę go w roli cieku wodnego, chociaż nie do końca wiem jak go przystosować... Myślę, by go postawić przylegającego do szyby (bądź lustra), z której spływała by woda, mieląc się później na maglu... Wiesz o co mi chodzi? Pytanie, jak skierować tę wodę, żeby jest strumień tak płynął jak podpowiada wyobraźnia, a druga sprawa, jak przetrwa magiel i czy nie zeżre go rdza po jednym sezonie? Wrzucam do przemyślenia... :)
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Zapisuje wątek żeby mi nie uciekł :) i czekam na dalsze relacje :D
My name is Daniel
Zielona02
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 sty 2012, o 21:23

Post »

Ja też tu zajrzałam i pilnie poczytałam, :wit bo dopiero walczę z ugorem. :evil: Jeżówki są fantastyczne. Kiedyś przez kilka lat nawet rosły mi na balkonie i zimowały bez problemu. Zginęły, bo mrówki zrobiły sobie korytarze podziemne i wszystko zniszczyły. :wit
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Twoje miskanty są niesamowite...I podziwiałam idealne wykończenie przy bukszpanowym żywopłociku.
Podoba mi się plan z pergolą. Zaczęłam się zastanawiać, gdzie by tu coś takiego u mnie zrobić...
Ciekawa jestem, jak sobie poradzisz z tym magielkiem... A w którym miejscu ogrodu planujesz umieścić fontannę?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Onętek to jest kosmos? Tez w tym roku poeksperymentuję z białym, może skiełkuje? A jeżówki też zamówiłam, bardzo mi się spodobały... ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tez jestem ciekawa jak macie w zamierzeniu wykorzystac ten magiel ;:108
Masz juz plan nasadzen? :wink:
Su, tak - onetek to kosmos. Tez mam bialego od Ewci ale uwazaj na niego, bo podobno szalony jest i trzeba go pilnowac strasznie..... ja swojego w doniczce posadzilam.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, dzisiaj mam głowę kołowatą ze względu na aurę, zmiana ciśnień nie wpływa na mnie dobrze :?
Ewcia to prawda magiel jest uroczy ale jak na razie dla mnie i M pomysł karkołomny :|
Agu właśnie moje myśli biegną koło praktycznej strony przedsięwzięcia. Czy nie zardzewieje, którędy puścić wodę itp. Na pewno musi być pojemnik zbierający wodę, może jakiś wmurowany? Podesłałam fotę fachowcowi, może jemu wyobraźni starczy :lol:
Daniel dzięki za odwiedziny, podglądam również twoje poczynania, oj będzie siania u ciebie, będzie!
Zielona witam i zapraszam częściej :) Fotografuj ugór i postępy, będziesz miała się czym chwalić ;:108 Jeżówki to jedne z najulubieńszych moich bylin. Ciekawa jestem jak przezimowały moje nowości zakupione w zeszłym roku :shock:
Izo dziękuję za pochwały. Żywopłocik bukszpanowy sama pielęgnuję i strzygę, na nowej rabacie też będzie. Tylko trochę mniejszy chcę zrobić. Mój tata specjalnie przygotowuje dla mnie sadzonki, które sam ukorzenia. Ten który już jest, to też z jego sadzonek. Co do magielka czekam, aż koncepcja się urodzi w mojej głowie :D Ciek-fontanna-magielek ma mieć miejsce pod pergolą z glicynią, w takim narożnym zakątku ogrodowym.
Agato onętek to kosmos ;:108 Ja też jeszcze nie zakończyłam polowania, muszę dopaść irresistible i strawberry short cake ;:65
Julka M podchodzi do magla jak pies do jeża :lol: Mieliśmy pomysł by nasz przyjaciel nam zrobił taki ciek właśnie z metalu. Zajmuje się tworzeniem nietypowych rzeczy ze złomu, jedną taką rzeczą jest fotel na placu Manufaktury w Łodzi, ale to strasznie zajęte ludzie są :lol:, a ja niestety niecierpliwa :| Więc musimy sami. Mam nawet w garażu jeden ich twór /też fotel zresztą/ i może dla hecy wkleję, ale w ogrodzie nie ma na niego miejsca, raczej w galerii jakiejś :| Plan nasadzeń już mam, będą duże zmiany i przemeblowania, aż się boję co z tego będzie. Zamówiłam też clematisy :tan A z onętkiem mało kłopotu, sam się rozsiewa, na drugi rok oczywiście i wszędzie go pełno :lol: Ale jak nie pasuje miejsce to po prostu usuwasz i po kłopocie.

A to moje jeżówki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kaśka muszę w tym roku zaprosić jeżówki do swojego ogródka , są śliczne :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

te na 3 fotce wpadły mi w oko :D Lubię bardzo jeżówki, ale u mnie to było pożywienie dla pełzających :evil:

Widziałam wczoraj osę :shock:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko jak przejrzysz odmiany to trzymaj się za kieszeń :lol: Ale naprawdę warto! Jeszcze zastanawiam się nad odmianą marmelade. Mam taki czerwony zakątek, który chyba zmieni miejsce i dokupię do niego właśnie marmelade.
Tyle planów, kiedy ja to wszystko zrobię :shock:
Magda te na trzeciej to te same co na pierwszej odmiana Hot Papaya, u mnie też dużo pełzających ale mam zamiar coś tam na nie wysypać. Wyczytałam, że najlepiej na przedwiośniu, bo potem ich będzie mniej.
Osa to dobry znak :tan
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, koniecznie zrob fotosa temu fotelowi ;:108 Jak ja lubie wszystkie takie dziwaczne dekoracyjne rzeczy ;:167
Mnie jezowki nie kreca ale ta bialo-zieloniutka jest cacy ;:138 moze dlatego ze okragla jak czosnki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”