Leśny ogród Moni68 cz.10
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Samochody w stolicy Kuby jak z Disnejowskiej kreskówki
Ale nie trzeba dużo mysleć, by uświadomić sobie, że to wynik ogromnej biedy i reżimu FC. (Uchwyciłaś to po mistrzowsku
). Na szczęście Kubańczycy to bardzo pogodny naród
Przypomniał mi się Kair i cały przegląd światowej motoryzacji sprzed trzydziestu laty z naszymi dużymi fiatami na czele. Istne muzeum na kółkach
Ale Egipcjanie to też pogodny naród
.....
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Moniko kochana,ale ten twój synuś wyrósł
To już taki mały mężczyzna
Pozdrawiam was serdecznie,uściskaj go w moim imieniu i ucałuj 
Moniś wielgachna
za wizytę w moim skromnym ogrodzie, Twoim jestem zauroczona , nie wiem czemu kojarzyłam Cię z różami
a tu miła niespodzianka przepiękne i jak różne rh . W tym roku najprawdopodobniej nie zdążę przygotować miejsca / wycinka krzaków zrobiona ale czekam na to aż kompostownik dojdzie do siebie
/ muszę jednak zgłębić temat, wiem że to będą azalie wielkokwiatowe bo jako jedyne przetrwały ubiegłoroczna zimę w ogrodzie brata mojego M zatem idąc w tym kierunku muszę zdobyć troszkę informacji i tu trafiłam w 100 u Ciebie taka różnorodność na pewno znajdę coś odpowiedniego 
Pozdrowienia z zasypanej Warmii
Pozdrowienia z zasypanej Warmii
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Moniko,ty jesteś niezmordowana.Pomijając,że trzeba miec na takie wypady ogromną kasę , to muszą być jeszcze chęci i za te chęci własnie cię podziwiam.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Moniczko leśny pewnie cudownie biały, ale ma radochę Pawełek, a roślinki też tylko śnieżek mógł przyjść przed mrozami, nieco się spóznił.
Miłego dnia
Miłego dnia
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Monisia dziś u mnie tyle śniegu napadało,że ho ho i ciągle sypie
Miłego dnia kochana 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś lada chwila a widoki będą jeszcze bardziej śnieżne, niz na fotkach z przed ferii.....u mnie już dziś miecie śniegiem od rana, właśnie wróciłam z miasta....jest baaaardzo nieprzyjemnie....wiatr wieje i kręci sie
...w którą stronę byś nie szła to wieje w twarz
Widok hiacynta w śniegu niesamowity
....troszkę się pospieszył biedaczek....
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Moniczko doczytałam się u Halinki K., że spodobała Ci się tojeść kropkowana potwierdzam jest bardzo dekoracyjna a w Twoim leśnym na pewno będzie miała idealne warunki, choć jest jak perz bezproblemowa.

- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam Monike
Dziekuje za odwiedzinki w moich skromnych progach
Bardzo ładne zdjecia z Kuby
czuje sie ten klimat ogladając te Twoje zdjecia z Hawany tylko Salsy nie słychać! nap. pw Pozdrawiam 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Moniko, skierowała mnie do Ciebie Magda/Lulka bo jesteś ekspertką od kwasolubnych. Chciałam poczytać i obejrzeć Twój ogród ale poza częścią dziesiątą nic nie mogę znaleźć. Masz może jakieś linki żeby pogrzebać w Twoim archiwum?
Mam ogród podobny do Twojego-las sosnowy, piach. Choć ogród to zbyt górnolotnie brzmi, to dopiero dwa sezony. Poza thujami , sosnami, jodlami i czterema RH to dopiero pojedyńcze egzemplarze. Niestety to jeszcze ciągle plac budowy. Niestety mam problem z RH bo nie chcą kwitnąć. Zasilam, zakwaszam, okrywam na zimę. Wiele czytałam o nich w necie ale dalej bez rezulatu. I jeszcze na złość wczoraj psy dorwały się do agrowłókniny i poszarpały niszcząc przy tym częściowo krzaczki
Jak je ratować? co sadzić na takiej działce? Chciałam zobaczyć co Ty masz, bo podobno piękny ogród.
Z nadzieją
April
Mam ogród podobny do Twojego-las sosnowy, piach. Choć ogród to zbyt górnolotnie brzmi, to dopiero dwa sezony. Poza thujami , sosnami, jodlami i czterema RH to dopiero pojedyńcze egzemplarze. Niestety to jeszcze ciągle plac budowy. Niestety mam problem z RH bo nie chcą kwitnąć. Zasilam, zakwaszam, okrywam na zimę. Wiele czytałam o nich w necie ale dalej bez rezulatu. I jeszcze na złość wczoraj psy dorwały się do agrowłókniny i poszarpały niszcząc przy tym częściowo krzaczki
Jak je ratować? co sadzić na takiej działce? Chciałam zobaczyć co Ty masz, bo podobno piękny ogród.
Z nadzieją
April
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Śniegu jakby coraz mniej, bo chociaż prószy od czasu do czasu, to jednak przyjazne temperatury sprawiają, że powoli zaczyna znikać!! Moja droga dojazdowa powoli staje sie koszmarem- jest bardzo ślisko- ciężko przejść i przejechać. Czyżby wiosna pukała do drzwi??
Z chęcią przeżyję te roztopy, oby tylko przyszła wiosna!!
Tradycyjnie odpowiadać będę w Waszych wątkach- na razie tylko kilka sugestii.
Taruniu, masz rację, że ta tojeść będzie dobrze u mnie rosła
Wczoraj oglądałam zdjęcia z wyjazdu do Rygi i Tallina- dopiero teraz zauważyłam, że jest jej pelno w cieniu drzew
Pozdrawiam Cię serdecznie
Tamaryszku, jak miło, że zajrzałaś
Ten rh to chyba Rothenberg- przynajmniej pod taką nazwą kupiłam go we Francji. Mam go trzy lata- ostatnie zimy nas nie rozpieszczały, a on przetrwał w bardzo dobrej kondycji, więc polecam
U mnie rośnie w zaciszu od zachodniej strony.
April, dziękuję, że zajrzałaś
Absolutnie nie jestem ekspertem, raczej wielkim miłośnikiem kwasolubów
Po raz kolejny chcę podkreślić, że wszystkie moje opinie i rady wynikają z własnych obserwacji i doświadczeń oraz, w niewielkim stopniu, przeczytanych książek. Powiem szczerze, że jestem w kropce... Nie bardzo wiem, co Ci doradzić, bo w takim lesie rh powinny rosnąć jak chwasty
Jodły lubią słońce i dobrą ziemię, więc w naszych ogrodach raczej sprawdzają się sosny. Świetnie rosną hosty i wbrew pozorom lilie
Właściwie nie wiem, co Ci doradzić, bo ja z kwasolubami nie mam żadnych problemów, wręcz przeciwnie. To rośliny wiodące w moim ogrodzie. Proszę o pw z bardziej szczegółowymi pytaniami lub problemami. Ciężko mi sobie wyobrazić, że nie chcą u Ciebie rosnąć rh...
Mam nadzieję, że ostatnie podrygi zimy
Mój biedny ciemiernik cuchnący wcale się nie poddaje
Obok rachityczna Pinky Winky 

Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Śniegu jakby coraz mniej, bo chociaż prószy od czasu do czasu, to jednak przyjazne temperatury sprawiają, że powoli zaczyna znikać!! Moja droga dojazdowa powoli staje sie koszmarem- jest bardzo ślisko- ciężko przejść i przejechać. Czyżby wiosna pukała do drzwi??
Tradycyjnie odpowiadać będę w Waszych wątkach- na razie tylko kilka sugestii.
Taruniu, masz rację, że ta tojeść będzie dobrze u mnie rosła
Tamaryszku, jak miło, że zajrzałaś
April, dziękuję, że zajrzałaś
Mam nadzieję, że ostatnie podrygi zimy

-
Monia68

Cześć Kochana! Śniegu wciąż sporo, ale przy dodatkich temperaturach szybko zniknie... Nie wiem, czy musiałaś dziś rano wychodzić z Pawełkiem, jeśli tak, to wiesz jaka szklanka była na drogach... Moja dojazdowa wygląda podobnie, jak opisałaś swoją... Jeszcze trochę i będzie sucho, ciepło i wiosennie 
-
Monia68

Aguś, liczę, że ta wiosna szybko do nas zapuka
Chociaż M wczoraj mrzonki wybił mi z głowy mówiąc, że kalendarzowa przyjdzie dopiero za miesiąc
I, niestety, muszę Mu przyznać rację, bo nic z reguły nie zdarza się wcześniej na Mazowszu
Taki już nasz parszywy los
Miło jest jednak pomarzyć, zwłaszcza po wizycie u dentysty