Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

Samochody w stolicy Kuby jak z Disnejowskiej kreskówki 8-) Ale nie trzeba dużo mysleć, by uświadomić sobie, że to wynik ogromnej biedy i reżimu FC. (Uchwyciłaś to po mistrzowsku ;:180 ). Na szczęście Kubańczycy to bardzo pogodny naród 8-) Przypomniał mi się Kair i cały przegląd światowej motoryzacji sprzed trzydziestu laty z naszymi dużymi fiatami na czele. Istne muzeum na kółkach :!: Ale Egipcjanie to też pogodny naród 8-) .....
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Moniko kochana,ale ten twój synuś wyrósł :D To już taki mały mężczyzna :D Pozdrawiam was serdecznie,uściskaj go w moim imieniu i ucałuj ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniś wielgachna ;:196 za wizytę w moim skromnym ogrodzie, Twoim jestem zauroczona , nie wiem czemu kojarzyłam Cię z różami :oops: a tu miła niespodzianka przepiękne i jak różne rh . W tym roku najprawdopodobniej nie zdążę przygotować miejsca / wycinka krzaków zrobiona ale czekam na to aż kompostownik dojdzie do siebie :wink: / muszę jednak zgłębić temat, wiem że to będą azalie wielkokwiatowe bo jako jedyne przetrwały ubiegłoroczna zimę w ogrodzie brata mojego M zatem idąc w tym kierunku muszę zdobyć troszkę informacji i tu trafiłam w 100 u Ciebie taka różnorodność na pewno znajdę coś odpowiedniego ;:196
Pozdrowienia z zasypanej Warmii ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moniko,ty jesteś niezmordowana.Pomijając,że trzeba miec na takie wypady ogromną kasę , to muszą być jeszcze chęci i za te chęci własnie cię podziwiam.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Moniczko leśny pewnie cudownie biały, ale ma radochę Pawełek, a roślinki też tylko śnieżek mógł przyjść przed mrozami, nieco się spóznił.
Miłego dnia :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Monisia dziś u mnie tyle śniegu napadało,że ho ho i ciągle sypie :) Miłego dnia kochana :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś lada chwila a widoki będą jeszcze bardziej śnieżne, niz na fotkach z przed ferii.....u mnie już dziś miecie śniegiem od rana, właśnie wróciłam z miasta....jest baaaardzo nieprzyjemnie....wiatr wieje i kręci sie :roll: ...w którą stronę byś nie szła to wieje w twarz :roll: :evil: Widok hiacynta w śniegu niesamowity :shock: ....troszkę się pospieszył biedaczek....
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Moniczko doczytałam się u Halinki K., że spodobała Ci się tojeść kropkowana potwierdzam jest bardzo dekoracyjna a w Twoim leśnym na pewno będzie miała idealne warunki, choć jest jak perz bezproblemowa.

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Monike ;:180 Dziekuje za odwiedzinki w moich skromnych progach ;:180 Bardzo ładne zdjecia z Kuby ;:138 czuje sie ten klimat ogladając te Twoje zdjecia z Hawany tylko Salsy nie słychać! nap. pw Pozdrawiam :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Moniko, skierowała mnie do Ciebie Magda/Lulka bo jesteś ekspertką od kwasolubnych. Chciałam poczytać i obejrzeć Twój ogród ale poza częścią dziesiątą nic nie mogę znaleźć. Masz może jakieś linki żeby pogrzebać w Twoim archiwum?
Mam ogród podobny do Twojego-las sosnowy, piach. Choć ogród to zbyt górnolotnie brzmi, to dopiero dwa sezony. Poza thujami , sosnami, jodlami i czterema RH to dopiero pojedyńcze egzemplarze. Niestety to jeszcze ciągle plac budowy. Niestety mam problem z RH bo nie chcą kwitnąć. Zasilam, zakwaszam, okrywam na zimę. Wiele czytałam o nich w necie ale dalej bez rezulatu. I jeszcze na złość wczoraj psy dorwały się do agrowłókniny i poszarpały niszcząc przy tym częściowo krzaczki ;:223
Jak je ratować? co sadzić na takiej działce? Chciałam zobaczyć co Ty masz, bo podobno piękny ogród.
Z nadzieją :oops:
April
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moniu! Ciekawe Twoje kubańskie wspomnienia.
Ale te z Twojego ogrodu także. Powiedz, jak się nazywa ten cudny, alabastrowy rh ?

Obrazek
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa ;:167
Śniegu jakby coraz mniej, bo chociaż prószy od czasu do czasu, to jednak przyjazne temperatury sprawiają, że powoli zaczyna znikać!! Moja droga dojazdowa powoli staje sie koszmarem- jest bardzo ślisko- ciężko przejść i przejechać. Czyżby wiosna pukała do drzwi?? :) Z chęcią przeżyję te roztopy, oby tylko przyszła wiosna!!

Tradycyjnie odpowiadać będę w Waszych wątkach- na razie tylko kilka sugestii.

Taruniu, masz rację, że ta tojeść będzie dobrze u mnie rosła :) Wczoraj oglądałam zdjęcia z wyjazdu do Rygi i Tallina- dopiero teraz zauważyłam, że jest jej pelno w cieniu drzew :roll: Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167

Tamaryszku, jak miło, że zajrzałaś ;:167 Ten rh to chyba Rothenberg- przynajmniej pod taką nazwą kupiłam go we Francji. Mam go trzy lata- ostatnie zimy nas nie rozpieszczały, a on przetrwał w bardzo dobrej kondycji, więc polecam :) U mnie rośnie w zaciszu od zachodniej strony.

April, dziękuję, że zajrzałaś :D Absolutnie nie jestem ekspertem, raczej wielkim miłośnikiem kwasolubów :lol: Po raz kolejny chcę podkreślić, że wszystkie moje opinie i rady wynikają z własnych obserwacji i doświadczeń oraz, w niewielkim stopniu, przeczytanych książek. Powiem szczerze, że jestem w kropce... Nie bardzo wiem, co Ci doradzić, bo w takim lesie rh powinny rosnąć jak chwasty :shock: Jodły lubią słońce i dobrą ziemię, więc w naszych ogrodach raczej sprawdzają się sosny. Świetnie rosną hosty i wbrew pozorom lilie :) Właściwie nie wiem, co Ci doradzić, bo ja z kwasolubami nie mam żadnych problemów, wręcz przeciwnie. To rośliny wiodące w moim ogrodzie. Proszę o pw z bardziej szczegółowymi pytaniami lub problemami. Ciężko mi sobie wyobrazić, że nie chcą u Ciebie rosnąć rh...

Mam nadzieję, że ostatnie podrygi zimy :) Mój biedny ciemiernik cuchnący wcale się nie poddaje :lol: Obok rachityczna Pinky Winky :)
Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnim zdjęciu zimowa hortensja pnąca- to chyba moje ulubione pnącze, bo zawsze jest dekoracyjna :)

Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy...
Miłego dnia Wam życzę :wit ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Kochana! Śniegu wciąż sporo, ale przy dodatkich temperaturach szybko zniknie... Nie wiem, czy musiałaś dziś rano wychodzić z Pawełkiem, jeśli tak, to wiesz jaka szklanka była na drogach... Moja dojazdowa wygląda podobnie, jak opisałaś swoją... Jeszcze trochę i będzie sucho, ciepło i wiosennie :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, liczę, że ta wiosna szybko do nas zapuka :lol: Chociaż M wczoraj mrzonki wybił mi z głowy mówiąc, że kalendarzowa przyjdzie dopiero za miesiąc :lol: I, niestety, muszę Mu przyznać rację, bo nic z reguły nie zdarza się wcześniej na Mazowszu :lol: Taki już nasz parszywy los :lol: Miło jest jednak pomarzyć, zwłaszcza po wizycie u dentysty :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”