Ogród-Raj zochy-Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-Raj zochy-Ewy

Post »

Witaj Ewo! Nigdy nie jest ani za wcześnie, ani za późno żeby pokazać swój ogród :D Czy to duży, czy też mały...zawsze jeśli jest w nim kolorowo i dba się o niego, to jest piękny...jak to ogród ;:138 Bardzo podobała mi się ta ciapata lilia, no i mini skalniaczki...uwielbiam kamienie w ogrodzie :tan Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozbudowie swojego Raju :) Oczywiście czekamy na kolejne zdjęcia...w końcu niedługo wiosna :heja
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p
Od: 2 maja 2011, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Nutko!dziękuję za miłe słowa,a ta ciapata lilia :lol: to trójsklepka,maleńka :D
Moje watki, do których zapraszam
Róże Ewy - zochy i Ogród-Raj zochy-Ewy
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj :wit A ja jak zobaczyłam te duże kamienie,to zastanawiałam się ,jak je transportujesz i czy ktoś ci pomaga?Bo ja znam ból dżwigania i nie raz,nie dwa główkuję,jak tu przytaszczyć,bo nie zawsze jest jakiś chętny do pomocy :( Działaj,przed Tobą(nami wszystkimi) nowy sezon,będę kibicować :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p

Post »

Witaj Miriam :wit te duże to chłop wozi traktorem,ale te mniejsze to się się natachałam tak nieraz,że padałam na ryj normalnie,ale ja muszę mieć szybko ;:224 trochę mi siostra pomaga tworzyć ogród,bo dzieciaki tylko kocyk i się wylegiwać,chociaż też się nieraz zlitują nad mamusią ;:3
to robiłam z siostrą
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Efekt piękny, ale czy autorka po natachaniu się miała jeszcze siłę się pozachwycać? :wink: Ale rozumiem, też muszę mieć szybko i jak mam negocjować z tragarzem to wolę sama :D
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p

Post »

Wiesz,nie pamiętam,czy miałam siłę podziwiać,ale to prawda,najlepiej się nie prosić bo tylko czas ucieka.Ja się tylko zastanawiam jak tam trawę kosiłam :roll: chyba nożyczkami,bo na kosiarkę za mało tam miejsca ;:224
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj,przy odsuwaniu bramy tak mnie w plecach sieknęło,że nie wiem,jak ja w tym roku będę taszczyć te kamienie :( Plany mam szerokie,ale rozsądek każe uważać :( No i chyba będę zdana na łaskę(i niełaskę)bliskich :roll: Znając siebie,na pewno wymyślę jakiś transport :;230 Sprawdza się wożenie na łopacie,tylko bardzo hałasuje :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p

Post »

Bardzo Ci współczuję ;:196 A może spraw sobie taczkę,na to nałożysz trochę kamieni,ja też często jade z taczką.To moje nowe miejsce sąsiaduje z górą kamieni i teraz będzie mi prościej tachać kamloty,a biskich musisz jakoś zmusić do pomocy,jak moja 17-to letnia córka nie bardzo chce mi pomagać to jej wtedy mówie,że nie ma się do mnie odzywać,że robi mi przykrość i mówie Ci,to naprawdę działa ;:224
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zocha pisze:jak moja 17-to letnia córka nie bardzo chce mi pomagać to jej wtedy mówie,że nie ma się do mnie odzywać,że robi mi przykrość i mówie Ci,to naprawdę działa ;:224
Pozazdrościć, że działa...jak ja to samo mówię swojej prawie 4-latce, to twierdzi, że jej jest bardziej przykro i się obraża :twisted:
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p

Post »

Oj na 4 latkę nie pamiętam jak by tu zadziałać,od takich maluchów nie można chyba za dużo oczekiwać,bo faktycznie się śmiertelnie obrażają ;:224
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p

Post »

A tak wyglądały niektóre moje roślinki jeszcze niedawno,a te róże już takie zielone nie są przez te mrozy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy to różowo kwitnące, to barwinek? Możesz podzielić się informacją, gdzie go kupowałaś? Bo nigdy nie widziałam takiej odmiany, a chętnie ją bym u siebie widziała, bo na razie mam tylko u mamy zaklepaną wersję klasyczną.

po wpisie Magnolii włożyłam okulary, obejrzałam raz jeszcze i rzeczywiście wygląda na prymulkę zamaskowaną liśćmi barwinka...swoją drogą dobry sposób na uzyskanie efektu barwinka kwitnącego na różowo :D
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wygląda mi to na barwinek a raczej na prymulkę bo wystają jej jasno zielone listki no chyba że się mylę.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p

Post »

To różowe to raczej prymulka a to zielone to barwinek,ten akurat kwitnie na fioletowo,taki zwyczajny :wink:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Są różowe barwinki,ale kształt kwiatów taki,jak niebieskiego :D
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”