Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

Vertigo, ja też czytałam o floksach. A a kurat dosadziłam wiele kolorów na jesieni i nie chciałabym, aby łapały mączniaka. Do tej pory miałam jedą kępę i była zdrowa.

Gloriadei, Apricot Clementine mam dopiero od zeszłego lata. Do jesieni była zdrowa, a teraz zobaczymy, jak się będzie sprawować. Ona ma niektóre kwiaty morelowe, a niektóre różowe. To jest bardzo oryginalne, takie: dwa w jednym. Co do floksów to ja od razu profilaktycznie opryskam je Miedzianem na wiosnę, podobnie jak róże.

Monia68, poczekaj, poczekaj, nie mów, że nie warto, bo nie wiadomo, jak będzie u ciebie. Może będziesz mieć miłą niespodziankę ;:108

CRYSTAL PALACE
Obrazek

Obrazek

Obrazek

DRONNING MARGRETHE - ma trzy piękne środeczki. Posadzony krzaczek był niewielki. Jeśli przeżyje zimę, będę szczęśliwa, bo to wyjątkowo ładna różyczka.

Obrazek

Obrazek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wandziu, :)
dziękuję za opis Clementine. Takie zmienne kwiaty bardzo lubię, ciekawie wygląda krzaczek w kilku barwach kwiatów!
Crystal Palace i D. Margerethe tez niczego sobie! Delikatne, pastelowe, romantyczne! :D
Ach, chciałoby się wszystkie ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

wcięło mi post..... :evil: cudne ;:167 ;:167 ;:167 różyczki Wandziu a tą drugą to gdzie dorwałaś ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu czyżbyś zakładała klub dziwolągów...strasznie spodobało mi się to określenie :lol:
Co prawda nie jestem specjalistką od róż, ale wiem jedno, nie lubię rabatek z samymi różami.
Akurat tak się składa, że w moich zaprzyjaźnionych wątkach królują miłośniczki róż i często debatują, gdzie je posadzić.
Kiedy czytam wypowiedzi na ten temat, to czasami głupieję, bo w końcu nie wiem, czy z iglakami tak, czy raczej nie...a z trawami ?
Eh...posadziłam z trawami i bardzo mi się podoba, a przecież o to chodzi ;:108
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu cudne zdjęcia różyczek... ;:138
przeraziłam się pysznogłówką..mączniak ...mam kilka posadzonych w jesieni sadzonek...może ich nic nie czepi się..
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Wandziu, ta D. Margerethe coś pięknego! Rzeczywiście środeczek nietuzinkowy! Czy to normalne u róż? Są jeszcze jakieś inne, które w ten sposób układają płatki?
Apricot Clementine śliczna w tej fazie przed zróżowieniem, też ją kupiłam jesienią, ale jako pomarańczową! Kolejnej będę skubać kwiaty, zanim zaczną różowieć? :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ewo-Gloriadei, ale ty przecież już masz prawie wszystkie. Takich zbiorów to można tylko pozazdrościć. Ale wiadomo, że zawsze trafi się jakaś różyczka, ktorej się jednak nie ma. I całe szczęście, bo jest o czym marzyć :D

Keetee, wszystkie róże, które teraz pokazuję, kupiłam w centrum w mojej mieścinie, w którym to centrum wydaję moje ciężko zarobione grosiwo, bo jest tak blisko, że pieszo do niego chodzę. ;:108

Iwonka, co tam sie będziemy przejmować tym, co kto robi. I tak człowiek musi wypróbować, co u niego się sprawdza, a co nie. To wszystko zależy w sumie od wielu czynników, które razem sprawiają, że coś rośnie rewelacyjnie albo kiepściutko. No a gusta to oczywiście już całkiem inna sprawa i to, co z czym komu pasuje, nie podlega dyskusjom :D

Misia, nie ma się co z góry przejmować. Może nic twoim pysznogłówkom sie nie stanie. U innych forumek są zdrowiutkie :D Tylko ja ma takiego pecha.

Marta, chyba są jeszcze inne odmiany z takimi środeczkami jak Dronning M. Kiedyś Tajka mi wkleiła swoją białą, ale nazwy już nie pamiętam. A co z tym skubaniem pąków? O co chodzi, bo czytałam już nieraz o tym i nie wiem? Po co masz skubać?

Na dobranoc ELYSEE
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ta dobranockowa Elysee również sliczna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

U nas dzisiaj wiatr i śnieżyca, aż nie chce się nosa z domu wytknąć. U mnie więc także dziś będzie na biało, no może prawie biało.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu liliowce z różami, nie wiem ale u mnie nie wyglądały dobrze, nigdy nie miałam problemów z mączniakiem floksów, nie dbam o nie specjalnie, natomiast Tojad to już dyżurny "mączniak" nie zdąży dobrze się rozwinąć a już lecę z nożycami.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Taruniu, ja róż z liliowcami nie mam zamiaru sadzić. Raczej róże z trawami. Bo właśnie się tu zastanawiałyśmy, czy jedne do drugich pasują, i nam jak najbardziej pasują :D

Obrazek Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Pasują jak najbardziej bo trawy takiej lekkości dodają różom.
Różyczki z dziwnymi środeczkami są śliczne, wyglądają jak 3 w 1.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu masz rację, to ja próbowałam łączyć róże z liliowcami - niewypał, trawy to jednak będzie to o co nam chodzi, rozpielnicę japońską dałam pod nóżki Elfe, już nie mogę się doczekać widoku,
Mam sporo róż pnących i one szczególnie wymagają przykrycia czasem łysych gałęzi, z tym mam właśnie problem.

Zobaczyłam u Ciebie rogownicę, to taka wdzięczna delikatna roślinka okrywowa, miałam ale.... teraz zastanawiam się czy czasem nie dać jej między róże czy może eksperymentowałaś z nią takie rozwiązanie?

u mnie za oknem śnieżyca
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu za oknami biało i u Ciebie biało......ale taką biel to można podziwiać :D Wciąż zachwycam się margerytkami....są prześliczne i pięknie wyglądają w każdym otoczeniu :D
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Co jest Wando na zdjęciu drugim obok pierwiosnka (jakby klematis?) i na przedostatnim (triarella?) z 15 lutego? Śliczna kępa białego goździka, czy wiesz może z jakiej to grupy goździków? Mam kilka ale takiego sobie nie przypominam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”