Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie byłam w twoim ogrodzie Wiolu (ty bajerantko)
A beczka pewnie będzie koło piątku lub w poniedziałek :(
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Madziu ty mówisz,że jesteś leniwiec przecież zdjęcia pokazują wyplewione,zadbane rabatki, a nasadzenia do beczki już przemyślałaś?
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko,to szczera prawda że jestem leniwa.Zawsze robię tylko to, co jest niezbędne a ponieważ rzeczy niezbędnych jest sporo to i sporo pracy.
A nasadzenia do beczki, zostawiam tak jaka była moja pierwsza koncepcja czyli:malwy i ostróżki.Może to błąd ale jak się nie przekonam to będę cierpieć z tego powodu :D :D :D
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Madziu,chyba nie dotarłaś (albo nic nie kupiłaś) dzisiaj do szkółki,bo nie widzę zdjęć nowych nabytków ;:145
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu,M mnie podwiózł do pracy, bo zaczął padać deszcz,więc dałam sobie spokój z zakupami.Jeśli tylko coś zakupię to przybiegnę do was z wieściami.
Jestem troszkę zmartwiona, bo miodunka nie wychyla łebka z ziemi :cry: :cry: :cry:
A było parę chętnych na tą roślinkę.Ty Małgosiu też :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola też pisała,że u niej nie wychodzi jeszcze i już chyba nie wyjdzie.....Ciekawe,co jej się stało....?
Szkoda kwiatuszka...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu,jak spotkam miodunkę to kupię następną.Wczesną wiosną, to wielki skarb w ogrodzie, a potem ozdabia rabatę cętkowanymi liśćmi :D
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wybieram się jutro do szkółki, to popatrzę ,czy są miodunki... :roll: :roll: :roll:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Karolcia pisze:Dorotko
A nasadzenia do beczki, zostawiam tak jaka była moja pierwsza koncepcja czyli:malwy i ostróżki.Może to błąd ale jak się nie przekonam to będę cierpieć z tego powodu :D :D :D
Witaj Karolciu :D

;:333 Tak trzymaj Karolciu, właśnie tak :wink: Ja już wyobrażam sobie tę kompozycję..i na dodatek w beczce. Moim zdaniem będzie oryginalnie. Możesz próbować ją przestawiać tam, gdzie urok całości będzie najpiękniej się prezentował. :D ...i wiaterek nie poczyni szkód. Jeśli pomysł się nie sprawdzi...to przecież można wymyśleć zupełnie inną wersję :lol: Masz całe lato przed sobą. :lol:

Cieplutko pozdrawiam
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolcia pisze:Dorotko
Tak czytam i czytam o nasadzeniach w tej beczce i Madziu - masz słuszną rację, a co jak sobie tak wymysliłaś - to tak ma być. Ja też tak mam - ciężko mi niekiedy przegadać. :lol:
Jest rozwiązanie - jak będą rosły malwy i ostróżki, to sobie w miarę ich wzrostu, w środku wbij bambusowy kijek i je dystkretnie pojedynczo do kijka po prostu poprzywiązuj. Jak podrosną, to kijek wymienisz na nieco większy. Bo powiem ci wiatr to wiatr i swoja siłę ma.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Piotrek Dz
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 26 mar 2008, o 09:11

Post »

Przejżałem Twój ogród. Ładny.
Masz, podobnie jak u kilku innych osób, fajnie zrobiony chodnik. Taki właśnie z kamieni bardzo mi sie podobają.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziewczyny,próbę wykonam.Będę zdawała relacje, jak się ma mój pomysł.Jeśli okaże się klapą, no to trudno ale spróbować trzeba :?

Reniu,jak tam pustynnik ?
Mój jakiś taki wiotki i żółkną mu liście.Wczoraj przesadziłam go do ogrodu.Coś tak czuje że nasz eksperyment z podpędzaniem pustynnika,nie był trafiony :oops:
Ale,co tam,zaliczymy jeszcze wiele wpadek.Kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi.Jak powiada stare przysłowie pszczół :D :D :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piotrze,witam cię bardzo serdecznie i zapraszam częściej w moje skromne progi :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Magda masz rację ,popieram Twoją decyzję ja tez zrobiłabym według pierwszej koncepcji, malwy i ostróżki, w razie czego to zawsze można koło nich stanąć i podpierać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolcia pisze:jak tam pustynnik ?
Mój jakiś taki wiotki i żółkną mu liście.Wczoraj przesadziłam go do ogrodu.Coś tak czuje że nasz eksperyment z podpędzaniem pustynnika,nie był trafiony :oops:
Ale,co tam,zaliczymy jeszcze wiele wpadek.Kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi.Jak powiada stare przysłowie pszczół :D :D :D
Madziu, te pustynniki, to chyba wolą aby je sadzić jesienią. Moja mama kupiła sobie wiosną 3 kłącza, posadziła do doniczek i żaden do tej pory nic nie wypuścił.
Ja o swoje się obawiałam, czy przetrwają zimę w ogrodzie, bo one korzonki mają tuż pod powierzchnią ziemi i udało się :D
Trzymam kciuki za twojego pustynnika. Może teraz na powietrzu odżyje. Gdybyś jednak dokupywała, to może zrób to jesienią :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”