" Moje oczko w głowie "cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: " Moje oczko w głowie "cz.2

Post »

Marzenko ;:196 Już dzwoniłam , prosiłam i wiosna idzie szybkimi krokami - 38 dni :lol:
Małgosiu ;:196 Trochę posiałam , ale jeszcze dużo mam do siania i się zastanawiam jak to wszystko wysieję , to gdzie ja się ruszę jak to po pikuję , chyba skrzydełka uruchomię :;230 :;230
Marto ;:196 Oj będzie się działo , aż strach myśleć :;230 Zazdroszczę Ci tych różyczek - ja nie mam takich sklepów blisko , ale może i dobrze :;230 :;230
Dorotko ;:196 Jeszcze nie wysiewasz ??? ja już musiałam , nie dałam rady dłużej wytrzymać :;230
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Teresko co sobie wysiałaś?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko wysiałam : heliotrop, żeniszka , budleje żółtą , powojniki różne , tunbergie , języczkę . powiem Ci że coś zaczyna się zielenić, tylko nie wiem czy to nie chwasty :;230 Mam jeszcze dużo nasionek , tylko zastanawiam się czy mi się nie będą potem wyciągać siewki , czy nie jest za wcześnie .
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ja właśnie doświetlam na razie kilka, ale może mój M przywlecze mi jutro w końcu jedną z oprawek świetlówek. Jak miałam hodowlę fiołków doświetlałam je, świetlówka była florystyczna. Wolę je doświetlić niż zmarnować, niektóre też za wcześnie wysiałam. W pokoiku słonko do południa ładne jest ale w pokoju już gorzej.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula :wit Witaj , nigdy nie doświetlałam siewek - myślisz że warto , że to coś pomoże ??? Taką zwykłą świetlówką , czy musi być jakaś specjalna ???
Powiedz coś więcej o tym doświetlaniu - czy cały czas ???
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja w tym roku jeszcze nic nie siałam,ale moje poprzednie siewki odwracałam,tzn.pojemniczki z nimi,przecież one ciągną do słonka.
Teresko,a nasiona powojników kupiłaś,nigdy nie spotkałam w handlu.Tanguckiego masz,jeśli nie podeślę.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu jakbyś miała za dużo powojnika................. zaopiekuję się jakąś sierotką ;:224 :;230

Teresko, czy warto nie wiem, ale po 2 dniach zauważyłam lepszy wzrost i ładniejszą zieleń u siewek. Na razie doświetlam hihi świetlówką jakąś w lampie bezcieniowej hihi którą mam do robienia paznokci hihihihi, ponieważ chcę zagospodarować odrobinę większą przestrzeń stad potrzebuję większego źródła światła. Są w handlu świetlówki o tzw ciepłym świetle ale i są florystyczne, cena podobna. Ja np kupowałam w Ob.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulka jeśli chodzi o nasionka,podaj adres na pw,a jeśli sadzonki spróbuję zrobić wiosną.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ;:196 Witaj :wit Ja też swoje siewki odwracam jak tylko się da . Powojnika Tanguckiego nie mam i chętnie przyjmę - będę Ci bardzo wdzięczna ;:180 Nasionka tych co mam część dostałam od Dzidzi ,troszkę przywiozłam od córci i trochę kupiłam w sklepie internetowym - zobaczymy czy z mich coś wyjdzie i które wyjdą .
Ula ;:196 Dzięki - muszę się wybrać do OBI ( około 40 km.) i zobaczyć jakie są ceny i czy w ogóle są .
Pozdrawiam Was serdecznie i cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Tereniu ;:196 u mnie dalej są duże mrozy, dzisiaj w nocy ma być -20.
W ogródku był i jest śnieg, ok.30 cm,
mam nadzieję że rośliny nie przemarzły ;:65
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

:wit

Ja też swoje siewki przestawiam, jak już się trochę wygną do okna, ale dopiero mi jedne wyszły nasiona wyszły. Pozostałe teraz przeniosłam do garażu, może tam im będzie lepiej :roll:
Wiem natomiast, że nic nie będzie z koleusów i sasanek, bo kot mi wszedł na parapet i zniszczył pudełko z siewkami ;:223

Ja czekam na ofertę biedronki, może będą jakieś ciekawe bylinki. Do OBI trochę mam daleko, żeby tylko zobaczyć co mają 8-)
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helen ;:196 Dobrze że chociaż trochę śniegu było u mnie też tak ze 20-30 cm ( może roślinki przeżyły ) Już zapowiadają ocieplenie ;:138
Kamila ;:196 przesyp ziemię z sasankami i koleusami do innego pojemnika i poczekaj ,może coś wzejdzie .
Fajnie że masz biedronkę blisko ,tam co rok są fajne i tanie bylinki ,ja mam do Kielc prawie 40 km. ;:223
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

No i proszę... ile stron mnie ominęło... ale już sobie zapisałam przepis na nalewkę miętowo-melisową... i nazwę tego powojnika nie do zdarcia [uśmiechnę się ładnie do Krysi to może się pomieniamy :D]
Widzę że wysiewy pełną parą ruszyły a u mnie zastój....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tereniu,a nie masz gdzieś pod ręką brcomarche?Tam naprawdę tanie nasionka i taka ilość,że godzina mało,żeby wszystkie obejrzeć.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusia ;:196 Witaj :wit Gdzie się podziewałaś jak Cię nie było - czyżbyś zapomniała o mnie ??? I o wysiewach ??? Powojnik Krysi nie dość że nie do zdarcia to jeszcze bardzo ładny ;:108
Małgosiu ;:196 Nie mam żadnych większych sklepów z roślinkami ,czy nasionkami w zasięgu ręki - najbliższy 25 -30 km ;:223 ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”