Iglakowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Iglakowo

Post »

Elu- nie będę oryginalna- kolekcja iglaków i host wspaniała. Zdjęcie porównawcze z początków rabaty i jej obecnego stanu dało mi do myślenia podczas planowania iglakowych obsadzeń! Nie ma co szaleć i upychać za wiele roślin na kupie. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu Ophir powinien teraz pięknie świecić obok Inversy, masz może aktualną fotkę?
Zielona taka, płacząca Inversa została pomiedzy żółtymi, pięknie musi być ;:108
planta
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 lip 2009, o 20:48

Post »

Witam. Wlasnie znalazlam Twoj ogrod I jestem oczarowana! Rowniez kocham iglaki, mam juz spora kolekcje,ogrod zalozony w zeszlym roku. Nie moge sie doczekac,kiedy urosna... ;:224
będę czestym gosciem!
;:108 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trafiłam do Ciebie z wątku hostowego.
Niesamowita ilość odmian. Na dokładkę jeszcze iglaki. W tym roku zamierzam sama zwiększyć kolekcję i jednych i drugich
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

oj naoglądałam się u ciebie śliczności. chyba będę tu wracać.
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Wspaniała kolekcja iglaczków. Piękne nasadzenia. Powiedz ile lat ma ten winobluszcz na altance?
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Piękna i duża kolekcja iglaków :) podziwiam, podziwiam i zapraszam do mnie :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Witajcie wszyscy i wybaczcie długie milczenie, ale paskudna zima za oknem skutecznie zniechęciła mnie do pisania w wątku ogrodowym.... ;:223 Już myślałam, że zbliżą się wiosna a tu za oknem znów zawieje i zamiecie - nie dość, że pada z nieba to "białe badziewie", to jeszcze nawiewa go z pobliskich pól w niesamowitej ilości! ;:223 A ja już chcę wiosny. ;:164

Cebulla - zwróć uwagę, że w 90% są to iglaki wolno rosnące - a i tak rozrastają się niesamowicie szybko. Tak jak piszesz - nie warto przesadnie zagęszczać nasadzeń. ;:108
pamelko - niestety, aktualnie wszystko jest równo pod śniegiem - nie widać nic - ani żółci, ani zieleni ani w ogóle samego ogrodu... :?
planta - Twoje iglaki urosną szybciej niż się spodziewasz.... :uszy Zaglądaj do mnie jak najczęściej - z nastaniem wiosny wstawię nowe fotki.
Margo2 - witaj w gronie hostomaniaków i iglakomaniaków - to nieuleczalne choroby.... :lol:
alinaK - dzięki za miłe słowa - zapraszam serdecznie - mam nadzieję, że wkrótce dodam nowe fotki ;:180 ;:180
Pauli - winobluszcz na altance ma 6 lat - niestety ostatnie 2 lata chorował dość mocno i musiał zostać intensywnie przycięty.... :cry:
roots23 - dzięki za pochwały i za zaproszenie - wkrótce wpadnę z rewizytą :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu, cieszę się że wróciłaś :) zima faktycznie daje nam się we znaki, ale pocieszmy się, że do wiosny już naprawdę z górki...
Gdybyś miała polecić jakąś hostę do uprawy w pojemnikach (skrzyni drewnianej lub donicy ceramicznej) to jaka byłaby to odmiana?
pozdrawiam Cię serdecznie :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Dopadł go jakiś grzyb czy to skutki ostatnich zim? :wink:
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, zależy, jak dużą masz tę skrzynkę - napisz, to coś Ci z pewnością polecę. :D

Paulina, to chyba był mączniak prawdziwy - w ubiegłym sezonie ( drugim z kolei) wzięłam się za intensywne opryski i pod koniec lata zaczął już nawet puszczać zdrowe liście i kwiaty. Przedtem były takie plamiste i poskręcane. Oczywiście napadły go też mszyce - ale z tym szkodnikiem dość łatwo i szybko można sobie poradzić.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Elu, wiosna tuż, tuż...I znów mam wiosenne wątpliwości dotyczące iglaków...Czy Ty profilaktycznie pryskacz jakimś grzybobójczym środkiem, promanalem czy czymś? Ja dotąd tego nie robiłam, ale iglaków przybyło, więcej obaw o ewentualne straty... I tak się miotam między dwoma szkołami :wink: , tych, którzy każą pryskać na wszelki wypadek i tych, którzy mówią, żeby tylko w razie konieczności... A Ty jak uważasz?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu, skrzynia będzie stała od wschodu i będzie duża: 160x50x50...
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, nigdy nie pryskałam iglaków środkiem grzybobójczym - im mniej chemii w ogrodzie tym lepiej. ;:108 Grzyb ich nigdy nie atakował - co innego przeróżne owady większe i mniejsze :evil:

Agnieszko, skrzynka całkiem pokaźnych rozmiarów - nawet jakaś kompozycja by do niej weszła. Napisz, jakie hosty lubisz - kolorowe czy jednobarwne, wielkie czy miniaturki?

Śnieg już trochę zszedł z ogrodu i mam nadzieję, że już go więcej nie dopada. Tak wyglądało Iglakowo zaledwie 4 dni temu:

Obrazek

Obrazek

a tak dziś :tan :tan :tan :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze zakupy hostowe już poczynione i zadoniczkowane w piwnicy czekają na wiosnę :D :heja

Teraz dla odmiany widoki mijane po drodze do pracy :

Obrazek

Obrazek

i z liskiem do towarzystwa :D :

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Elu, ale masz widoczki :shock: A ja chciałam spytać o nazwę chyba sosny takie żółtawe cosik ładne. ;:109
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”