Moja Familokowa oaza spokoju cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9

Post »

Jadziu, ja jestem ranny ptaszek, a ogródka nie mam pod ręką , bo pewnie nawet zimą bym po nim łaziła.
Latem, oczywiście tylko w ogrodzie i podziwianie jak przyroda budzi się do życia.
Dziś rano :heja :heja , to była gimnastyka, bo po zimie coś tam niepotrzebnie przybyło i trzeba myśleć jak to zgubić :;230 :;230
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu jakie piekne cosmosy ;:138 ja w tym roku muszę je wysiać , tez mam sea shells...ale ten pełny przecudny ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DOROTKO te kosmosy to były z takiego mixu jednorocznych . Były tam nie tylko kosmosy ,ale i inne kwiatki np gipsówki . Mają całkiem inną budowę krzaczka niż pojedyncze kosmosy . Ciekawe czy nasionka powtórzą cechy rodziców .
MAJU jestem śpiochem ,ale wiosenne słoneczko i fakt gimnastyki na swieżym powietrzu ze szpadlem w rękach jest mocniejszy . Niestety i u mnie trochę tu i trochę tam przybyło po zimie :;230 . Zaraz spadam na zabiegi :wit
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Z roku na rok wszyscy sieja coraz więcej.Moje pierwiosnki przyniesione tydzień temu z dworu po przemrożeniu jeszcze nie kiełkują,pewnie następne nasiona pójdą w niwecz.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jadziu poznikały ci zdjęcia z początku wątku. Dlaczego? Szukam programu do hostingu i miałam używać tego, który miałaś na początku, ale widzę, że chyba nie warto. Z Imageshackiem będą problemy, a fotosik u mnie nie działa. Sama nie wiem, co robić :(
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wykiełkują Małgosiu. Nie wiem czy wiesz, że pierwiosnki kiełkują w ciemności. Trzeba je czymś przykryc do momentu kiełkowania. I piszą, że kiełkują w chłodnym miejscu. Do jesieni podrosną i w przyszłym roku zakwitną. Ja w tym roku też będę dopiero wysiewała, mam zebrane nasionka ale jeszcze są na działce w altance.
W OBI już są cebule, kupiłam dzisiaj begonie zwisłe. Czy Ty swoje tak wczas wysadzasz.
Wandziu, wydaje mi się, że nie przejdą nam darmowe zdjęcia.

Jadziu pewnie po forach.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Dzień dobry, witam i Was o drogę pytam. :) W spadku po zmarłej cioci dostałam kilka kulejących kwiatków. Próbuję je ocalić, ale trafiłam na doniczkowe pnącze i nie wiem jak się nim opiekować, bo nazwy nie znam. Wertuję stronki z doniczkami, ale tej roślinki nie ma. :| Pędy leżały na parapecie, więc je upięłam... i co dalej? W Familkowej oazie ruch jak w ulu, to pewnie znajdzie się dobra duszyczka i mi podpowie - za co z góry dziękuję i przepraszam gospodynię wątku za prywatę. :D
Obrazek

Choja, to pewnie nie jest?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

A może to Stefanotis? Zapytaj Stasię, ma dużo parapetowców :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu ja też jestem do tyłu przyznam że też nie miałam pojęcia o czym piszecie co to za pety, Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Tosiu, to chyba strzał w dziesiątkę! Wpisałam w okularki Stefanotis i widzę, że ten ciociny bardzo marny, ale to on! :heja Idę poczytać - czego chce i czego pragnie ten piękny kwiat. Dziękuję Tosiu! ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJU cieszę się udało Ci sie zidentyfikować roślinke przy pomocy Tosi ;:138 ;:138 ;:138 . Stefanotis to pięknie pachnące pnącze . Tyle razy chciałam je kupić ,ale ten zapach taki jak lelujek czyli piękny ,ale w domu raczej nie. Maju jaka prywata wal zawsze śmiało
DANUSIU nie martw sie to teraz jesteś do przodu :;230 . Gdy 1 raz spotkałam się z tą nazwą na FO też sie namyślałam co to ,ale zakumałam :;230
TOSIA ;:138 ;:138 ;:138
KRYSIU moich 1 pierwiosnków nie zaciemniałam i posiałam je w ogródku . Tam bez stratyfikacji wyrosły i do dzisiaj kwitną . Jak nie bedzie mozna wstawiać zdjęć to do bani . Nie każdego bedzie stac na płatny hosting . Na Fotosiku roczny abonament kosztował chyba 50 zeta jak sie nie mylę
WANDZIU teraz właśnie sprawdzałam :shock: . Wiem ,że w poprzednim wątku również poznikały . Zobaczymy co to bedzie ,bo smiesznie tak bez zdjęć nie można niczego np. porównać
MAŁGOSIU mnie też nie chcą kiełkować nasionka . Nie każdy ma do siania smykałkę . Niestety do wsystkiego potrzebna ta smykałka ,więc głowa do góry
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadziu , pięknie ukazujesz urok róż ;:224 . Podoba mi się Myriam , Kupferkonigin i Jubilee du Prince de Monaco .

Powiedz proszę , czy one są zdrowe , jaki mają pokrój , czy powtarzają kwitnienie i czy jesteś z nich zadowolona ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAGODKO te róże to mieszańce herbatnie . Wszystkie powtarzały kwitnienie . Mam je dopiero 1 sezon ,ale najbardziej zadziwił mnie Princ ,który kwitnął bez przerwy. Wszystkie trochę chorowały ,ale Myriam była najzdrowsza . Wszyscy na nia psioczyli ,ze chorowita, ale ja tego nie potwierdzam u mnie byla zdrowiuteńka .Ona ma pokrój wyprostowany tak jak Artur Bell. Nawet pokazywałam wszystkim na FO jej liście . ślicznie pachnie .. Princ to rabatówka miał dorosnąć do 70 -80 a u mnie przekroczył 1m i fajnie sie rozkrzewił . Najgorzej z tych 3 wypadła Kupfekonigin ,ale ten kwiat tak piękny ,że nawet ,gdyby mi cały czas chorowała i tak bym ją zostawiła . Może miała tam za tłoczno ,dlatego zmieniła miejsce no i słabo sie rozkrzewiła .Zobaczymy ,co w tym roku pokaża
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Powiedz no Jadziu, z czego taka radocha??Toć zimnica straszna i do wiosny aż 37 dni???
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jak to z czego jeszcze sie pytasz, a z tego ,ze wiedziałaś jaką roślinkę ma Maja . Ja bym na to nie wpadła ,ale przecież Ty masz Stefanotisa ;:196 . Już bym wolała ,żeby na dworze była 1 cyfrowa temperatura a nie dwu . Jakoś wytrzymamy te parę dni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”