Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Moniczek :) ale Ty chyba piszesz o lobelii wieloletniej, która zupełnie inaczej wygląda..
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

goferek hehhe no właśnie "na razie" masz wolne parapety, czyli może być u Ciebie kiepsko z tym miejscem jak i u mnie :;230

moniczek noo właśnie, tak jak mówi Ola bo chyba są 2 rodzaje lobelii albo i 3 chyba, tą co zasiałam to ma takie malutkie kwiatki i sadzi się do gruntu i ona raczej nie zimuje, jest jeszcze zwisająca też z małymi kwiatkami i jest jeszcze chyba wieloletnia czy jakoś tak w każdym razie rośnie wysoka i wogole całkowicie inaczej wygląda niż ta z drobnymi kwiatami :D, więc chyba masz tą taką wysoką...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wybrałaś sobie "krótką" lobelię? Moja to ta zwisająca :D Dziś wreszcie kupiłam paczkę, posieję jeszcze w tym tygodniu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ewamaj66 tak wychodzi na to że mam ta krótką, bo właściwie tylko taka była, ale widziałam w carrefour tą zwisającą i miałam już ją brać ale stwierdziłam że za dużo tego będę miała, ale chyba jednak sobie kupie jeszcze tą zwisającą i posieje do długich doniczek i na całej długości balkonu przy krawędzi je ustawie i mam nadzieję że będzie ładny widoczek jak będzie taki długi niebieski pas kwiatów ;:224
Choć dalej się zastanawiam gdzie ja te wszystkie siewki naustawiam, przecież teściowa mnie wyklnie jak będzie musiała na dwóch piętrach na wszystkich parapetach siewki podlewać :;230
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ech... tylko żeby moje wyglądały tak ślicznie jak Twoje :D :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Elizo byłam dziś na zakupach ;:224 ;:224 ;:224 i też sobie lobelię zwisającą dokupiłam bo stwierdziłam, że nie wiem jaką mam w domu.
Sadziłaś kiedyś tą zwisającą? Zastanawiam się ile paczuszek nasion trzeba by, aby gęsto obsadzić z 5 długich donic :?:
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Marto moja droga a skąd wiesz jakie mi wyjdą :;230 może jakieś takie przeszczepy liche, to nie wiem czy one takie ładne wtedy będą... i na pewno nie będziesz chciała by tak Twoje wyglądały :;230

Agato też sobie kupie zwisającą, jak tylko lenia z ;:64 wygonie i pojade do sklepu (czyli pewnie w weekend).
Lobelie pierwszy raz siałam w życiu także ani ze zwisającą ani z tą niską nie miałam styczności wcześniej, w tym roku to "mój pierwszy raz" :;230
Nasionek jest cała masa w takiej torebeczce (przynajmniej jak dla mnie) więc mnie się zdaję że jedna góra dwie torebeczki by starczyły spokojnie ;:224

A teraz liliowe wspomnienia bo mało u mnie kolorów coś...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Właśnie się zorientowałam że dziś mija dokładnie rok jak dołączyłam do Was :tan z czego bardzo się ciesze ;:1

Kolejne lilie...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dobrze że do ciebie zajrzałam Elizo..ale mi się trafiło na piękne lilie. ;:138 . Właśnie wczoraj chodziłam po sklepach w poszukiwaniu cebul. Niestety jeszcze ich nie ma. :wink: . Staram się co roku dokupić jakieś jakich nie mam. A u ciebie takie widzę...u mnie takich ;:78 ;
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Elizo podobnie, jak moje poprzedniczki z podziwem patrzę na twoją...pracowitość :D
Jednocześnie zastanawiam się, czy ma to przełożenie na dom, bo wiesz, zbliżają się święta i przydałaby mi się pomoc w porządkach ;:224
Ja również wysiałam lobelię i teraz czekam na efekty. Przyznam szczerze, że trochę boję się, co to będzie, bo tyle naczytałam się o tym, jakie to kruche rośliny, że obawiam się, czy dam radę :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Gratuluję rocznicy ;:138 ;:167
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zenia no trafiło Ci się trafiło, bo wcześniej taka posucha była u mnie :;230 zero kolorów coby się lepiej człowiekowi robiło :wink: ale cieszę się że jesteś i mogłaś sobie luknąć na moje królewny :tan .
Zawsze wiosną sadzisz lilie?? bo ja już drugi sezon sadziłam i kupowałam jesienią - nigdy wiosną...
Mówisz, że nie masz jakichś... jesienią zobaczymy jaki stan u mnie będzie przybyszowych i moznaby pomyśleć o wymienie, co o tym myślisz :?: :tan bo zeszłej jesieni było bardzo kiepsko z dużymi cebulkami :twisted:

Obrazek Obrazek

heliofitka ojej, ale mi miło... dziękuję za te pochwały :oops:
Hehe a komu ta pomoc w nich by sie nie przydała :;230
Będzie co będzie moja droga, lepiej na zapas się nie przejmować ;:108

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

goferek dziękuję bardzo ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dziękuję za zaproszenie.
co do mieczyków to jestem pewna że to grzyb. Przebrnęłam właśnie przez ponad 20 stron wątku "królowej mieczyków", muszę jeszcze poczytać na stronie http://www.gladiole.pl
Wiem co robiłam źle. Przede wszystkim to pierwsze cebulki które zasadziłam w życiu - nie miałam pojęcia że się je w czymś moczy, zaprawia itd. Cud że w ogóle wyrosły. Nawoziłam tylko raz azofoską tak jak resztę bylin. Poza tym rok był niezwykle mokry i na większości iglaków walczyłam z różnymi chorobami grzybowymi i chyba się powiodło.
Teraz czytam kolejne ciekawe wątki. Jestem w połowie 3 części gleboterapii agatka123. Dużo korzystam z rad udzielanych.
Twojego wątku jeszcze nie znałam, choć bardzo często spotykałam Twoje wypowiedzi u innych. To kolejna rzecz z jaką się zapoznam.
Swój wątek chętnie założę, jak tylko dogadam się z synem jak wklejać zdjęcia i odnajdę je w archiwum. Zamówiłam u męża na urodziny notebooka, bo ciężko się dostać do komupterów w domu (obydwaj moi faceci traktują je niezwykle osobiście i 100% czasu wolnego) Teraz tylko w pracy mam na wyłączność, więc wiadomo- niezbyt dużo czasu. Ale się oczywiście postaram. Od 2 lat ogród to dla mnie odskocznia od codziennego życia. Nie sądziłam że mnie tak wciągnie. Kiedyś u mamy na działce to ledwie kosiłam trawę. Ale co swoje to swoje! :lol:
Mam nadzieję do zobaczenia na formum
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Elizko to mnie zakasowałaś ilością odmian tulipanów i liliowców, gdzie ja z moimi :( Moje pierwsze tulipany miałam w zeszłym roku. Kupiłam 5 odmian wybierałam , przebierałam. Miały być wszystkie czerwone i białe wysokie 55 cm , posadziła w kupce aby zrobić ale kobierzec a tu zoonk te w środku małe papuzie i w dodatku żółte , te wokół wysokie czerwone , tylko białe trafione. Nie wspomnę , że jeszcze jakieś pomorańczowe się trafiły :shock:
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

U mnie w tulipanach zrobił się groch z kapustą.. :;230 . Co niektóre pouciekały w głąb ziemi ;:224 , inne poszły w liście a ja na ich miejsce dokupywałam i dosadzałam jakie mi się trafiły. Teraz już za nic ich nie posegreguję. Najważniejsze aby kwitły. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”