Storczykowa kraina Soni :)
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam nawilżacz taki zawieszany na kaloryferze ale wiadomo, działa tylko jak grzeje kaloryfer
do tego poustawiałam tacki z keramzytem ale i tak wilgotność nie przekracza 40%
liczę że jak się ociepli i będę częściej otwierać okno to wilgotność wzrośnie...ale póki co moim falenopsisom wystarcza, nie wiem co na to sabotki, póki kwitną to pewnie ok, ale co będzie potem... 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Madzik u mnie w domu woda jest bardzo twarda, więc zapewne nawilżacz na zimną wodę spowoduje, że kamień będzie osadzał się na podłodze
bo nawet jak ją zagotuję to nadal kamień osadza się, bo widzę to po moich szklaneczkach, które maja nawilżać pokoje ;:225
Duśka a jaki masz nawilżacz
bo ja mam elektroniczny i raczej wskazuje bardzo dokładnie
Jeanne no niestety w naszym auchan nie było żadnych storczyków
w OBI były Paphiopedilum, lecz po 57,99
i były Phalaenopsis po 39, 99 i giganty po 99,99 , a w LM były Miltonia po 66 i Cymbidium białe śliczne, lecz cen nie znam, no i było bardzo dużo Vand po 128 zł. ale ja poczekam na tę zamówioną, bo na dwie Vandy na razie mnie nie stać
Tak więc wróciłam bez storczyka, ale kupiłam w auchan osłonki, tylko do tych moich gigantów to kupiłam za małe i oby jak będę następnym razem były te większe i w LM kupiłam po 14,99 zł. a ten sam rozmiar i ta sama osłonka w auchan po 9, 99
;:225
Lana jeden storczyk z klapniętymi liśćmi powoli wraca do normy i to dzięki namiocikom foliowym, jeden z dwóch rekonwalescentów również zaczyna zdrowieć, lecz dwa nadal potrzebują opieki
nowe fotki starych storczyków ;:225
Część storczyków razem

storczyki o bardzo dużych kwiatach - te stoją w pokoju komputerowym

oraz Paphiopedilum

Duśka a jaki masz nawilżacz

Jeanne no niestety w naszym auchan nie było żadnych storczyków

Lana jeden storczyk z klapniętymi liśćmi powoli wraca do normy i to dzięki namiocikom foliowym, jeden z dwóch rekonwalescentów również zaczyna zdrowieć, lecz dwa nadal potrzebują opieki

nowe fotki starych storczyków ;:225
Część storczyków razem

storczyki o bardzo dużych kwiatach - te stoją w pokoju komputerowym

oraz Paphiopedilum

-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu no to trzymam kciuki za twojego choruszka
. A kwiaty, ach wspaniała kolekcja, w pieknych donicach (swoją drogą też mi się takie bardzo podobają ), a giganty jakieś, że hej
.
Nie mam nowych zdjęć swoich maluchów, bo całą niedzielę przeszwędałam sie z mężem po lesie w poszukiwaniu wiosennych scenerii do zdjęć

Nie mam nowych zdjęć swoich maluchów, bo całą niedzielę przeszwędałam sie z mężem po lesie w poszukiwaniu wiosennych scenerii do zdjęć

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Monisia zapewne Paphiopedilum odwdzięczy sie pieknym kwitnieniem, a ile radości będzie jak zobaczysz co to za kwiatek
Lana doniczki są fajne, bo są proste i nie konkurują urodą ze storczykami ;:225
a biały gigancik powoli zaczyna przekwitać
ale kwitnie juź piaty miesiąc, więc długo cieszył moje oczy
w imieniu rekonwalescentów dziękuję za wirtualną opiekę medyczną
Storczykowa moja koleżanka nie ma nawilżacza i nawet specjalnie to się nie troszczy o swojego storczyka, a ten jej kwitnie dwa razy w roku ;:225

Lana doniczki są fajne, bo są proste i nie konkurują urodą ze storczykami ;:225
a biały gigancik powoli zaczyna przekwitać

w imieniu rekonwalescentów dziękuję za wirtualną opiekę medyczną

Storczykowa moja koleżanka nie ma nawilżacza i nawet specjalnie to się nie troszczy o swojego storczyka, a ten jej kwitnie dwa razy w roku ;:225