Moja Familokowa oaza spokoju cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9

Post »

STASIU niestety ani widu ani słychu :evil: :evil: Na razie żadne, oprócz Rycynusa nie wykiełkowało. Zostaw zdjęcie moze przez to moje się zawstydzą i też wreszcie wyjdą . Czy miałaś te twoje nakryte folią ,bo moje są tak bez przykrycia
OLU ja też nie mam wielgachnych kopców ,ale już zauważyłam ,że chyba 1 kupiona we wrzesniu na wystawie wyglada nie za ciekawie . Moze potem odbije , ma kopiec zrobiony ,ale zaraz po posadzeniu zaczęła wegetacje i to chyba ma na to wpływ . . Posadzone w grudniu patyczki Lincolna pod petem mają nadal zielone listki tym nic nie ma . na razie niczego nie przesądzam
TOSIA zobaczymy jak skończy sie zima co zostało . Czasem porządne zabezpieczenie nic nie daje . Taki ich urok
NELKA masz rację moja kupiona u p.Tapira pnąca school girl chyba pójdzie na straty i druga tez . Nie mam szczęścia do jego róż . W ubiegłym roku Fishermans tez padnął . One po posadzeniu zaczynają wariować nie wiem chyba tylko u mnie ,bo u Toski dają radę
ANIU no agro chroni przed tymi mrożnymi podmuchami i ostrym słońcem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu przykryj folią o wiele lepiej wyłażą bo maja stałą wilgoć, ja miałam przykryte i dlatego już wyszły
ale już ich odkryłam nie sobie rosną.Też kiedyś nie przykrywałam ,ale tu na forum ktoś mnie pouczył i jest efekt.
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Stasia dobrze radzi, też za radą forumków zaczęłam okrywać nasiona i to bardzo pomaga utrzymać wilgotność podłoża.
Tylko po wschodach trzeba usunąć folię bo może pojawić się pleśń.

Ta kolorowa kartka z "kalendarza" jest zabójcza Jadziu! Biorę na tapetę! :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fakt, ładne to zestawienie.
Masz Jadziu wiele talentów, szkoda że nie mogę poznać wszystkich. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadziu , a czy to są pysznogłówki , te po prawej stronie hortensji ? Są przepiękne ;:108 , a ja mam tylko białą , jeszcze nie kwitła , zobaczymy , czy przezimuje .
Naucz mnie podpisywać rosśiny na fotkach , w jakim programie je obrabiasz , na Picassie ? czy to jest płatne ? podobają mi się ' oprawione ' , jak portrety .
Masz piekną kolekcję , nie tylko róż ;:180 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:oops: :oops: Iduś pysznogłówek nie mam . To są chabry wysiałam taki mix jednorocznych i były wśród nich właśnie różne kolory chabrów . Podpisy i ramki robię na Photo Scape . To jest darmowy program do obróbki zdjęć polecam . Mozna tam różne cuda zrobić nawet lilię w okularach :;230 :;230
GRAŻYNKO cieszę sie ,ze się wszystkim podoba . No aż tylu talentów to ja nie mamm ,ale talent do wydawania pieniędzy na róże i inne roślinki to na pewno mam :;230 :;230
EWCIU kiedyś tak wysiewałam ,ale właśnie ta pleśń sie pojawiał . Wiem ,ze to idzie szybciej bo jest utrzymana stała wilgotność :oops: :oops: aż tak Ci sie podoba moje dzieło :oops:
STASIU dlatego zadałam to pytanie ,czy nakrywałaś . Wiem ,ale jak już pisałam Ewie mam złe doświadczenia.Dzisiaj wysieję następny por i jestem ciekawa ,który szybciej wyjdzie . Prymulki kandelabrowe , pójdą zaraz do ogródka na stratyfikację
Obrazek Obrazek Obrazek
ta ostatnia róża to Duett niestety to zdjęcie z mojego archiwum. Ubiegłoroczna zima mi ja załatwiła . Była jedną z wielu
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Jadzia tak myślę ..nie wyrzucaj tej School Girl,i zaszczep na szyjce korzeniowej oczko jakiejś róży...jeżeli oczywiście żyje podkładka :D Jestem świeżo po instruktażu szczepienia i żałuję ,że wyrzuciłam np pienne... :?
Tapir za wcześnie wykopuje róże...dla róż to szok... wykopywanie w czasie wegetacji...
Pierwsze nasionko wykiełkowało...ja dzisiaj posiałam Kobeę i Thunbergię.Muszę poszukać nasion Rodochitona ,jeszcze mi nie zbrzydł... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dziękuję za odpowiedź Jadziu ;:196 . Szkoda tej róży , taka delikatna , subtelna :cry: .
Popatrz , a ja myślałam , że to monardy , a to chabry , ale piękne i to ważne .
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Tez mam zalogowany ten program foto skype jest fajny tylko nie zawsze mi się chce
obrabiać zdjęcia ,ale można tam robić różności .Jadziu ja chyba też wysieję por będą
gotowe sadzonki :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jadziu, chyba miałaś rację. Twój Chopin jest bardziej prawdziwy niż mój. Tylko nie wiem nadal, co ja ma :roll: Mówią, że może Edelweiss i rzeczywiście, jakby, jakby...
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu
Ja też dwa tygodnie wysiałam heliotropy z własnoręcznie zebranych nasionek i nic z tego.Wczoraj posiałam kupne nasionka zobaczymy czy ruszą, nawiasem mówiąc nasionek było ok 20 a kosztowały 6 zł, zdzierstwo :oops:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Mnie Tapirowe sadzonki róż nie zabrały się specjalnie do rośnięcia a Polka to raczej z tygodnia na tydzień robiła się coraz bardziej brązowa. Też nie wiem co z nich będzie. :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA no nie wiem zobaczymy co będzie . Kiedys, chyba Jurek pisał o terminie kupowania róż . Wrzesień to nie miesiąc na kupowanie . Nie ma jak póżno jesienna porą wtedy wegetacja ustaje . Chociaż ten rok był wyjątkowy . W grudniu wsadzałam patyczki do ziemi i listki na nich są nadal zielone :shock:
. Cały czas miały listki porobiłam im kopce no i będę czekać z niecierpliwością do wiosny
MARION witaj na FO i w mojej oazie . Zobaczymy co będzie z Heliotropami . Drugi raz na pewno nie kupię nasion . Zważywsszy ,że 1 sadzonka kosztuje tyle co paczka nasion to i tak opłaca sie sianie
WANDZIU zagladałam i myślałam o Twojej róży . Doszłam do wniosku ,że może to byc VIRGO albo PASCALI . Virgo zrobiłam kolaż ,ale tę drugą musisz sobie poszukać
STASIU masz czas więc do dzieła jak masz już ten program na kompie . Kupiłam teraz por Elefant i posieję go . Ciekawe czy wyrosną takie słoniowe pory :;230 :;230
IDUŚ mam ją w avatarku a to zawsze pamiątka i na dysku
NELKA na razie nic nie będe wyrzucać przecież wszystko jest możliwe .Przyjadę do Ciebie na szkolenie :wink: . już raz próbowałam bo widziałam na Youtube jak to robią . Nic z tego nie wyszło ,ale jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam :;230
To dla Wandzi VIRGO
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Jadzie Piekne róże ;:138 , :wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu Duett jest na mojej liście niezrealizowanych róż ale jeszcze na nią nie natrafiłam, bardzo mi się podoba.Może w tym roku będzie gdzieś dostępna. Widzę że już zaczynają się siewy czy to jeszcze nie za wcześnie :?:
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”