Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzieciaczki z biedronki.
To już prawie dwa tygodnie, jak siedzą w ziemi :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Arielku,troszkę zamglona,bo się spieszyłam i nieustawiony był dobrze aparat :evil: Ale jest :D pszczółka.
Pozdrawiam serdecznie :D

A krokusy będą jeszcze długo.......... .
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to ciekawostka.
Przedstawiam budleje która rośnie w ogrodzie u mojej mamy.
Nie miała ochoty na zrzucenie liści na zimę.I ma się całkiem,całkiem :D :D :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu moja jedna budleja również nie zrzuciła liści i w związku z tym nie będę jej cięła w tym roku.
Jest identyczna niemal jak u Twojej mamy.
Drugą zamierzam jutro ciachnąć chyba,że nie zdążę jeszcze uprzątnąć pozimowych bałaganów.
Ten huragan naniósł do mnie wyjątkowo dużo śmieci w tym roku...sprzątanie trwa bardzo długo
Pozdrawiam serdecznie Madziu :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu,no bo ja właśnie miałam jutro ciachać budleje u mamy.Wiesz,chwilowo jest nieobecna a jest straszną przeciwniczką cięcia.Więc chciałam zrobić to za jej plecami(jakkolwiek to brzmi)To jak myślisz ciąć,czy nie?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Karolciu jeszcze poczekaj z tym cięciem,nadają jeszcze ochłodzeni,a przez rany po cięciu krzewów może wchodzić mróz.Ja mojej budlei jeszcze nie ruszam :wink: Chociaż nie wiem czy ją będę ciąć bo ma zielone liście :shock: ,które przetrwały zimę.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witaj, Twój ogród jest przeuroczy, inwencja niesamowita, na razie niewiele nas łączy poza podpisem w Twoich postach... ja też jeszcze kilka lat temu nie przypuszczałam że grzebanie w ziemi może dać tyle radości! Pozdrawiam i zaglądnę znów...
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Madziu,powiedz,czy jesteś zadowolona z zakupów w Biedronce,czy 100% zakupionych roślin wyszło Ci z ziemi??
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Magda ale masz ładne pelargonie. Jak to dobrze,że i do nas przyszła piękna pogoda, możemy sobie teraz poszaleć z łopatą :lol: :lol: .
Moje biedronkowe siedzą w ziemii i w ogóle nie wykazują chęci życia :twisted: :twisted:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Te wiosenne zakupy szczególnie z marketów i sklepów powinno się sadzić w doniczkach,bo są to często roślinki w złej kondycji i często z magazynów ,a więc rozhartowane ,bywają podsuszone przez to wymagają troskliwej pielęgnacji. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu ja wszystkie sadzonki posadziłam do doniczek, ale po rozpakowaniu niektóre z nich miały nadgnite końcówki. Teraz dbam, podlewam mówię do nich ale nie widać efektów :twisted: :twisted: :twisted: moich zabiegów.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mi też zdarzył się zgnity liliowiec w dwupaku z OBI.Ale był tak solidnie zapakowany,że nic nie było widać co jest w środku. :?
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne krokusy Madziu i pelargonie i w ogóle zaczyna robić się coraz piękniej. Gdyby tylko była już taka pogoda jak dziś to nasze ogrody szybko by wybuchły wiosną :D
Cieszę się że twoje biedronkowe zakupy rokują nadzieję. Ja jednak już się nigdy nie skuszę na te ich rośliny :twisted: W tym roku zrobiłam ostatnią próbę i widziałaś efekty. Toż to nie nadawało się nawet na ziemię pod roślinki, bo ryzyko, że zainfekuje się je jakąś chorobą :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moniko,witam cię i zapraszam ponownie może wtedy będzie ciekawiej i bardziej kolorowo :D

Małgosiu,zadowolona to zbyt wiele powiedziane.To są takie małe okruszki ale myślę że jeszcze coś z tego będzie.
Na razie nie ma oznak życia tylko w doniczce do której posadziłam jeżówkę :? Reszta rośnie i myślę że teraz z każdym dniem będą przybierać "na wadze" coraz szybciej :D

Dorotko,pelargonie coraz ładniejsze, to prawda.Choć w pewnym momencie miałam pot na czole, bo bardzo dużo liści zaczęło mi żółknąć :evil: Ale to oczywiście moja wina,bo Magda "geniusz"sobie nawiozła i to chyba aż za bardzo nawiozła.Ale sytuacja opanowana już wszystko jest OK :D A biedronkowe Dorotko to niech siedzą,może jeszcze coś z nich będzie.A co ty z tych biedronkowych kupiłaś,bo ja stara skleroza jestem? :;230

Aniu,właśnie dlatego ja je do doniczek wsadziłam,bo to takie sieroty nie powiem że oplute, ale sieroty :D :D :D

Wiolu,teraz to już nie ma lewara,musi wiosna wybuchnąć :D :heja
Odnośnie biedronkowych to ja myślałam że choć ziemia ci się przyda :;230 :;230 :;230 Paranoja ale ja farmazony pociskam :D :D :D Wybacz ale mi się w głowie miesza,bo teraz będę miała dwa dni wolnego i jestem taka szczęśliwa że jutro wyruszam do ogrodu :D :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak się dowiedziałam Magdziu ,jesteśmy we dwie, co nie idziemy do pracy przez dwa dni -------hura ;:87 ;:87 ;:87
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”