Ewuś, dziękuję że napisałaś

przeczytałam Twój opis i utwierdziłam się w przekonaniu, że właśnie tę róże posadzę przy słupach... ten delikatny kolor i wywinięte płatki kwiatów bardzo przypadły mi do gustu... w dodatku opinie o zdrowotności i wigorze tylko potwierdzają, że to dobry wybór... u mnie słupy staną w osłoniętym miejscu, w którym rosną kosówki mogące zapewnić ciepło korzeniom róż, nawet przy bardzo niskich temperaturach...
Ilse powinna sobie poradzić

baaardzo dziękuję za opinię!
Aniu, zamierzałam poprosić Cię o opinię, ale było tu tak gorąco, że nie nadążałam ;) możesz się wypowiedzieć na temat
Ilse?
Madziu, po słupach puszczę trzy jednakowe róże w towarzystwie powojnika... będzie nudno, ale może elegancko? tak to widzę...
Ewa, Franci, Jule - u mnie strefa 6b, więc powinno być w porządku?
Ewa, Jola - ja ją zamówię w Rosarium, dorzucę do wysłanego już zamówienia, nie będę kombinować... a gdzie kupujecie powojniki? na e-clematis?
Aga, dzięki! zwłaszcza przy tych mrozach perspektywa spożywania porannej kawy na ukwieconym tarasie jest budująca
Kasia, na tym planie koniec - nic więcej w tym roku nie robię
Heniu, porozmawiam jutro z Rosarium na temat ich opinii w tej kwestii (strefa)... jeszcze raz dziękuję
Alano, miło, że nasza dyskusja mogła inspirować... rady tutejszych kochanych forumek są bezcenne
dziewuszki,
Iceberg ładny, a nawet piękny, ale już nie mieszajmy, bo nigdy nie skończymy tej dyskusji - chyba że tak właśnie ma być ;) wówczas jedna część wątku będzie przypadać na jeden miesiąc, chcecie takiego tempa w tym roku? :P
chyba ten mróz zwalnia mi myślenie, bo napisanie powyższego, nie najdłuższego przecież posta, sprawiło mi kłopot... u mnie już -12st i zapowiada się bardzo mroźna noc...