Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Filigranowa, z miłą chęcią, tylko skąd je brać? :wink: Póki co trafiło najbliżej okna razem z hojami i eschynantusem. Dzięki w imieniu zroślich, bo to dwie sztuki, tylko tak sprytnie ustawione. 8-)
Migotko, agucha, Stokrotkaniu, Zeniu, bardzo dziękuję ;:196
Póki co kule dostały trzykrotka z casto, dizygoteka i eschynantus. Została mi jeszcze jedna kula, więc jeszcze jakaś roślinka załapie się na ten cud techniki. :wink:
Może jeszcze kupię w przyszłości, jak te się spiszą. :)
Jutro postaram się wstawić zdjęcia roślin z kulami. :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to czekamy ;:65
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję ;:167
Widzę, że zaczynamy podpisywać, zabiera to trochę czasu a nie mam go za wiele jak wiesz. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jagoda, ja reo nie cięłam, nowe rośliny wyrastają od korzenia.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, dziękuję :) , w sumie ja nie wrzucam aż tak wielu zdjęć, żeby dodanie podpisu miało stanowić jakiś problem, ale na pewno chwilę trzeba dodatkowo na to poświęcić. ;:108
To zdjęcia roślin z kulami. ostatnia czwarta kula jeszcze czeka na przydział,ale możliwe, ze to nastąpi dopiero po wiosennym przesadzaniu.
Eschynantus, gdzie kula została sprytnie umieszczona między tymi prętami uchwytu do wieszania.
Obrazek

Nowa trzykrotka, choć chyba tam zainstaluję jakiś drut na tym wiklinowym kwietniku, bo chyba kula jest za bardzo przechylona.
Obrazek

I dizygoteka, choć tam ta kula może być trochę za duża. :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Czy można prosić o zbliżenie trzykrotki? Bo nic tam nie widzę :wink: Ciekawi mnie, jak jest wybarwiona.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Pięknie wyglądają, uważaj tylko, żeby kule nie wyfiknęły, szczególnie ta z dizygoteką.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Fajnie roślinki wyglądają z dodatkową porcją zieleni :wink: ;:108 . To teraz czekam na informacje o tym, jak Ci się te kule sprawują :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Super kule, zawsze mi się one podobały.
Ale czy nie za płytko wsadzone?
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Karolina__ pisze:Czy można prosić o zbliżenie trzykrotki? Bo nic tam nie widzę :wink:
Podpinam się do prośby o zbliżenie, bądź większych rozmiarów zdjęcie. ;:196 . Jagódko..chciałam także zapytać gdzie te kule kupiłaś i o cenę. Być może pisałaś a ja przeoczyłam. Przydały by mi się takie kule..zwłaszcza latem gdy rzadko bywam w domu. ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, kule kupiłam w czwartek w carrefourze, dwie sztuki za 6,99zł, była tego cala kupa, ale nie przy doniczkach tylko raczej w tzw alejce promocyjnej. :wink:
Iwnoko, nie bardzo wiem, jak należy te kule umieścić, zwłaszcza że na opakowaniu nie ma szczególnie konkretnych wytycznych. :?
Wiktorio, najwięcej wody zeszło mi w doniczce z eschynantusem, mimo ze najpóźniej tę kulę włożyłam, a w ogóle to mam wrażenie, że ten cienki koniec zapchał się w doniczce z trzykrotką jakimiś korzeniami, które wchodziły w skład podłoża. Będę obserwować. ;:108
Stokrotkaniu, póki co kula opiera się o ścianę, ale dizygotekę czeka przesadzanie na wiosnę i jakoś to tak pomyślę, żeby było ok i nic nie fikało. :wink:
Karolino, jutro postaram się wstawić lepsze zdjęcie, ewentualnie podam link, żeby się w większym formacie wyświetliło. :)

Dziś była rewolucja w pokoju dzieci, przestawianie mebli i również odłączenie komputera, ale póki co juz jest wszystko na swoim miejscu. :)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Piękne mieszkanki Jagodowego Domu : trzykrotka, aeschynantus piękny, zroślicha dorodne ma
listeczki a ta zielona kula u dizygoteki .....chyba najpiękniejsza ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dzięki Jagoda za namiar. ;:196 . No tak..ostatnio tylko Nomi odwiedzałam, duże wyprzedaże. Niestety wszystko co mnie interesowało się pokończyło. Tak więc może teraz w któryś dzień przyjdzie kolej na carrefour . Obadam co i jak, po dotykam a przede wszystkim obejrzę kule na żywo. ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Byłam u Ciebie wczoraj, ale chyba mnie coś odciągnęło bo widzę, że wpisu nie zostawiłam ;:14 a przecież zachwyciłam się kulkami - ja mam tylko niebieskie, a zielone też mi się podobaja ;:108 Bardzo ładnie prezentują sie w doniczkach ;:138 przy pierwszym wpychaniu w ziemię praktycznie zawsze kulka się zapycha, ale potem już będzie rowek więc będzie łatwiej. Z kulami to nie tak, że wsadził i zapomniał, czasem trzeba poobserwować, nie ma jakiegoś złotego środka na ulokowanie jej, wszystko na czuja się robi, więc popatrz tam która Ci za dużo wydaje tej wody i najwyżej wyjmij, jak podeschnie podłoże to kolejny raz włożysz ją inaczej, w końcu znajdziesz sposób, ja nadal uważam, że nadają się do każdego kwiatka, no, do fiołków nie wpycham bo za duża kula w porównaniu do doniczki i ciężkości kwiatka, ale w skrętnikach stały ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kociaro, dzięki za pochwały, kwiatkom przekażę niezwłocznie. :)
Zeniu, najzabawniejsze, że w tym carrefourze to chyba więcej nasion niż w sąsiednim LM. :wink:
mniodkowa, masz racje z tymi kulami, że trzeba obserwować,a tym bardziej ze ja włożyłam je do moich roślinnych skarbów, więc krew by mnie chyba zalała, gdyby coś poszło nie tak.

Na prośbę Karoliny wstawiam nieco lepsze zdjęcie oraz link do jeszcze większego zdjęcia. Trzykrotka ma liście zielono srebrne, a pod spodem różowe.
Obrazek
Specjalnie wysłałam drugie zdjęcie w większym formacie,żeby podać link, ale oba wyświetlają się tak samo,więc nic z tego.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”