Maju kocia masz rację z każdą wizytą coraz dłuższa. Teraz nowa czeska szkółka - i też piękne róże niedostępne u nas. I jak tu nie zamówić- zwłaszcza, że cena przystępna w porównianiu z niemieckimi. Souveniry też tam są
Majeczko ten zakątek wyjątkowo mi się udał, na zdjeciu jeszcze jest niedokończony. Ta róża wprowadza w nim taki romantyczny nastrój. Szkoda,że tylko raz w sezonie kwitnie. Za to długo.
Elfe już się tam nie zmieści. Rosną tam za to inne róże- Perennial Blue, My Girl i First Lady.
Elu widać, ze Elfe ma duży wigor. Dwa metry w ciągu jednego sezonu

- i kiedy ona ma sie skupić na kwiatach gdy rośnie jak szalona. Mam nadzieję, że ta zima będzie do końca tak łagodna i pozwoli naszym różom kwitnąć tak jak np kwitną we Francji. Ale by było cudnie. Ja mam problem z okrywaniem róż, bo niestety mieszkam w bloku- na działkę mam ok 3km. Niedużo ale po pracy już za ciemno żeby jeździć i przykrywać bądź odkrywać róże. Znowu każdy weekend ciepły, więc nawet nie okryłam ich. Porobione mają kopczyki - oby to wystarczyło. Włókninę kupiłam - w razie zapowiedzi wielkich mrozów poproszę męża - to je pookręca. Takich wrażliwców nie mam dużo na szczęście. Chociaż w sumie to co roku wszystkie startują od poziomu gruntu. Oprócz Veilchenblau i Raubrittera - no ale to są terminatorki różane
Aniu to tak jak z Edenem. Mają po prostu dużą przerwę te piękności różane. A, że kwiaty mają przecudnej urody to z niecierpliwością na nie czekamy.
Aguś ona sie chyba każdemu podoba. Te kwiaty są tak piękne, pełne no i ten kolor. Mimo, że kapryśna to bardzo ją lubię.
Kolejne róże
Flamingo
No cóż w tym roku niestety bardzo mnie rozczarowała. Chorowała strasznie i słabo kwitła. W ubiegłym sezonie było z nią zdecydowanie lepiej. Piękny kształt kwiatu i kolor no ale te łyse łodygi - ehhhh
Friesia Jedna z niewielu u mnie nieróżowych róż. Ale zasługuje na wysoką ocenę. Często kwitnie, pięknie pachnie. Ładny tworzy krzew. No i dość długo utrzymuje kwiaty. Godna polecenia.
First Lady - tej nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Prawdziwa dama na rabacie. Piękna, piękna.... kolor, kształt. Wszystko cudne. Brakuje tylko zapachu no ale nie można przecież mieć wszystkiego
I już moje inne rośliny - bo nie tylko róże u mnie kwitną