Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Agus,kocisko łózkowe czy spi w swoim legowisku?
Dorotko, odróżniam je bez problemu
DJ jest drobniejszy i sporo młodszy zachowujący się wciąż jak dziecko, bardzo interaktywny
to on rozkłada się na grzejniku... traktuje mnie jak swoją mamusię a gdy do niego mówię pieszczotliwie, to całe jego ciało odpowiada
Greebo to z kolei taki królewicz, z dostojniejszą urodą, bardzo pluszowy, czasem uparty - ma swoje zdanie
Małgosiu, koty są dwa i w nocy śpią razem, ale nie z nami
Haluś, mnie też się podoba uroda niebieściuchów
Iwonko, witaj
z tą lampką wina to wczoraj wieczorem krążyłam - wiesz, takie odprężenie po tygodniu pracy ;) (ja w dzień nie piję ;))
tymi zdjęciami wspominkowymi to chyba wszyscy przywołujemy wiosnę, a tu zima na całego przyszła... pięknie jest dzisiaj i chociaż bardzo mroźno, to słońce maluje śliczne obrazki... -15 st u Ciebie, kurczę, to w nocy było ze 20...

Małgosiu, koty są dwa i w nocy śpią razem, ale nie z nami

Haluś, mnie też się podoba uroda niebieściuchów

Iwonko, witaj

tymi zdjęciami wspominkowymi to chyba wszyscy przywołujemy wiosnę, a tu zima na całego przyszła... pięknie jest dzisiaj i chociaż bardzo mroźno, to słońce maluje śliczne obrazki... -15 st u Ciebie, kurczę, to w nocy było ze 20...
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, te Twoje sierściuszki są przecudne
Idealne obiekty do fotografowania
Takie wdzięczne i dostojne
No a storczyki są boskie, zwłaszcza ten w różowe kropki...
Ja już teraz wiem i to na pewno, że kiedyś będę miała ich cała hodowle

No a storczyki są boskie, zwłaszcza ten w różowe kropki...

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ach jak ja lubie szaraki
U mnie nad ranem bylo -8 teraz jest -3, tak ze da sie pozyc
Tez sobie wczoraj wieczorem otworzylam czerwone ale jakos ochoty nie mialam za bardzo.

U mnie nad ranem bylo -8 teraz jest -3, tak ze da sie pozyc

Tez sobie wczoraj wieczorem otworzylam czerwone ale jakos ochoty nie mialam za bardzo.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne futrzaki, za rzadko je pokazujesz
O szóstej rano było -19. Zima na całego.

kociaki słodziaki
zima brrrrrr........nie marudziłabym gdyby był śnieg a tu nic........piękne słońce i ......w tej chwili jest -7 a w nocy nie wiem ile było
straszą nas tutaj, że ma spaść aż do -20.......rany
chyba będę musiała jutro iść na działkę od rana i zobaczyć jak się mają moje roślinki i jakby co to je okrywać, jeśli znowu te czarne ptaszyska mi kopczyki porozwalały 

zima brrrrrr........nie marudziłabym gdyby był śnieg a tu nic........piękne słońce i ......w tej chwili jest -7 a w nocy nie wiem ile było

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A ja wczoraj przeszłam obok 'Porto', zerknęłam i też mi się nie chciało
że też u nas nie ma mojego ulubionego zza granicy, jak różyczki trzeba zwozić
Aga wczoraj korzystając z długiego wieczoru nareszcie pokazałam M jakie mam plany na zakątek z różami
Słusznie zauważył, że kamyczków nie będzie, bo psy łapami rozniosą
Co zrobić, nie zamknę przecież w kojcu. Teraz muszę inaczej pomyśleć o ścieżkach i ..... zostaną chyba trawiaste.
Kotki piękne są
i takie dostojne
Może jak psa zmienię .... kiedyś
Przy moim kilkerze koty nie mają szans na spacery po działce 
Dzisiaj u nas ostre słońce odbija się od białych śnieżnych powierzchni, ale zimno ...
Przez okno wydaje się, że jest idealna zima

Aga wczoraj korzystając z długiego wieczoru nareszcie pokazałam M jakie mam plany na zakątek z różami

Słusznie zauważył, że kamyczków nie będzie, bo psy łapami rozniosą

Kotki piękne są

Dzisiaj u nas ostre słońce odbija się od białych śnieżnych powierzchni, ale zimno ...
Przez okno wydaje się, że jest idealna zima

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piegowaty storczyk przepiękny
Podobnie jak Małgosia marzę o kolekcji, mam póki co jeden

Proszę, pogłaszcz koty ode mnie, cudne są

Podobnie jak Małgosia marzę o kolekcji, mam póki co jeden

Proszę, pogłaszcz koty ode mnie, cudne są

- Jule
Pam pomysl moze o klincu granitowym. Sa rozne kolory od szarego po brazy, ja mam mieszany z przewaga szarego, bo chcialam zeby odroznial sie od otoczakow w kole. Kliniec trzeba zagescic, czyli ubic ubijarka. W trakcie ubijania kamien zakleszcza sie samoistnie i tworzy plaska powierzchnie. Mialam pare miesiecy takiego czarnego diabla-wariata do wyadoptowania i przy nim sie sprawdzalo a pies byl szalony.
Małgosiu, ze storczykami warto spróbować zwłaszcza gdy ma się rękę do kwiatów tak jak Ty
sierściuchy na słońcu i przy kominku rozleniwiają się i można je fotografować ;)
Julka, a Ty jakiego szaraka miałaś? bo czytałam chyba, że był, ale nie wiem nic poza tym... z tym winem to jest tak, że ja chęci mam, ale i tak wypijam nie więcej niż jedną lampkę ;) ekonomiczna się zrobiłam na stare lata ;)
Ewcia, u Ciebie dużo zimniej! u mnie o 6ej rano było -13st.
Marta, zapowiadane mrozy to już nie żarty - trzeba wrażliwe rośliny okryć...
Joluś, ja chyba nie znam szczegółów Twojego zamysłu na zakątek z różami... chyba, że znam i zapomniałam... możesz kochana przybliżyć jak to wszystko ma wyglądać? w każdym razie, Julka ma rację co do pomysłu z użyciem granitowego klińca.
Franci, cieszę się, że częściej się tu pojawiasz
koty pogłaskane, zagruchały z rozkoszy ;) a ze storczykami to nic trudnego... spróbuj 
mróz trzaskający dziś i ostre słońce... wyszłam jednak na obchód, bo ładnie na dworze...

Julka, a Ty jakiego szaraka miałaś? bo czytałam chyba, że był, ale nie wiem nic poza tym... z tym winem to jest tak, że ja chęci mam, ale i tak wypijam nie więcej niż jedną lampkę ;) ekonomiczna się zrobiłam na stare lata ;)
Ewcia, u Ciebie dużo zimniej! u mnie o 6ej rano było -13st.
Marta, zapowiadane mrozy to już nie żarty - trzeba wrażliwe rośliny okryć...
Joluś, ja chyba nie znam szczegółów Twojego zamysłu na zakątek z różami... chyba, że znam i zapomniałam... możesz kochana przybliżyć jak to wszystko ma wyglądać? w każdym razie, Julka ma rację co do pomysłu z użyciem granitowego klińca.
Franci, cieszę się, że częściej się tu pojawiasz

mróz trzaskający dziś i ostre słońce... wyszłam jednak na obchód, bo ładnie na dworze...

- Jule
Tak-tak, zostalam zaszczycona mozliwoscia mieszkania ponad 14 lat z Kartuzem o imieniu Jimmy Page
Niestety pozegnal nas 2 tygodnie po tym, jak musielismy uspic naszego miniusa sznaucerka, ktorego wychowal - notabene pies marzenie i psa z taka osobowoscia zycze kazdemu psiarzowi - no ale takie zycie, nieraz na chorobsko nie ma rady. Niby juz ponad rok minal ale ja i tak nie moge sie z tego otrzasnac 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aguś nie wiem, czy czytałaś u Danusi o ekobrodach? Bradzo zainteresował mnie ten temat
Aaaa o różanym .... trzeba dalej tworzyć klimat, wydzielić i osłonić drewnianymi konstrukcjami, po których pnące różyczki z clemkami oczywiście.
Nie piszę, nie wiem jak to wyjdzie cenowo, jakie będę możliwości
Przy parkingu również planuję szpaler niższych kratek, mam nadzieję, że clematisy nie zawiodą, a wówczas będą wymagały solidniejszych podpór
Co prawda jako zacieniające nózki posadziłam już kolorowe barwinki, ale teraz nabieram przekonania, że niewysokie różyczki będą lepsze
Garden of Roses, Home & Garden
Zastanawiam się, czy lepsza będzie kompozycja z jednakowych krzaków, czy .... jak to u mnie podejśc do tego kolekcjonersko

Aaaa o różanym .... trzeba dalej tworzyć klimat, wydzielić i osłonić drewnianymi konstrukcjami, po których pnące różyczki z clemkami oczywiście.
Nie piszę, nie wiem jak to wyjdzie cenowo, jakie będę możliwości

Przy parkingu również planuję szpaler niższych kratek, mam nadzieję, że clematisy nie zawiodą, a wówczas będą wymagały solidniejszych podpór

Co prawda jako zacieniające nózki posadziłam już kolorowe barwinki, ale teraz nabieram przekonania, że niewysokie różyczki będą lepsze

Garden of Roses, Home & Garden

Zastanawiam się, czy lepsza będzie kompozycja z jednakowych krzaków, czy .... jak to u mnie podejśc do tego kolekcjonersko

Joluś, czytałam... latem u siebie na granicy wszystkich rabat z trawnikiem zrobiliśmy ekobordy... sprawdzają się rewelacyjnie i są niewidoczne, a na tym mi zależało...
życzę Ci powodzenia w planach różanych i pozostałych... na pewno koncepcję masz dobrą, a wiadomo że często przeszkodę stanowią finanse... ja chciałabym mieć wszystko na raz, ale rozsądek bierze górę i dzielę to na poszczególne sezony...
z róż które wymieniłaś mam Garden of Roses i bardzo czekam na jej kwitnienie...
jednakowe czy kolekcjonersko? ja bym poszła w szpaler jednej odmiany - to daje oszałamiający efekt
Julka, bardzo żal Jimmiego
Kartuzy są przecudne
takie pomiędzy brytyjczykami a rosyjskimi... nie chciałabyś znowu mieć takiego szaraka?
życzę Ci powodzenia w planach różanych i pozostałych... na pewno koncepcję masz dobrą, a wiadomo że często przeszkodę stanowią finanse... ja chciałabym mieć wszystko na raz, ale rozsądek bierze górę i dzielę to na poszczególne sezony...
z róż które wymieniłaś mam Garden of Roses i bardzo czekam na jej kwitnienie...
jednakowe czy kolekcjonersko? ja bym poszła w szpaler jednej odmiany - to daje oszałamiający efekt

Julka, bardzo żal Jimmiego

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jednak zima też ma swój urok
śliczne te zimowe zdjęcia