Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Agus,kocisko łózkowe czy spi w swoim legowisku?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

odróżniasz je :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, odróżniam je bez problemu :) DJ jest drobniejszy i sporo młodszy zachowujący się wciąż jak dziecko, bardzo interaktywny :) to on rozkłada się na grzejniku... traktuje mnie jak swoją mamusię a gdy do niego mówię pieszczotliwie, to całe jego ciało odpowiada :) Greebo to z kolei taki królewicz, z dostojniejszą urodą, bardzo pluszowy, czasem uparty - ma swoje zdanie :)
Małgosiu, koty są dwa i w nocy śpią razem, ale nie z nami :)
Haluś, mnie też się podoba uroda niebieściuchów :)
Iwonko, witaj :) z tą lampką wina to wczoraj wieczorem krążyłam - wiesz, takie odprężenie po tygodniu pracy ;) (ja w dzień nie piję ;))
tymi zdjęciami wspominkowymi to chyba wszyscy przywołujemy wiosnę, a tu zima na całego przyszła... pięknie jest dzisiaj i chociaż bardzo mroźno, to słońce maluje śliczne obrazki... -15 st u Ciebie, kurczę, to w nocy było ze 20...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, te Twoje sierściuszki są przecudne ;:167 Idealne obiekty do fotografowania ;:138 Takie wdzięczne i dostojne :D
No a storczyki są boskie, zwłaszcza ten w różowe kropki... :shock: ;:63Ja już teraz wiem i to na pewno, że kiedyś będę miała ich cała hodowle :wink: :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ach jak ja lubie szaraki ;:167
U mnie nad ranem bylo -8 teraz jest -3, tak ze da sie pozyc 8-)
Tez sobie wczoraj wieczorem otworzylam czerwone ale jakos ochoty nie mialam za bardzo.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piękne futrzaki, za rzadko je pokazujesz :D O szóstej rano było -19. Zima na całego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

kociaki słodziaki ;:196
zima brrrrrr........nie marudziłabym gdyby był śnieg a tu nic........piękne słońce i ......w tej chwili jest -7 a w nocy nie wiem ile było :roll: straszą nas tutaj, że ma spaść aż do -20.......rany :shock: chyba będę musiała jutro iść na działkę od rana i zobaczyć jak się mają moje roślinki i jakby co to je okrywać, jeśli znowu te czarne ptaszyska mi kopczyki porozwalały :evil:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A ja wczoraj przeszłam obok 'Porto', zerknęłam i też mi się nie chciało :roll: że też u nas nie ma mojego ulubionego zza granicy, jak różyczki trzeba zwozić :lol:
Aga wczoraj korzystając z długiego wieczoru nareszcie pokazałam M jakie mam plany na zakątek z różami ;:224
Słusznie zauważył, że kamyczków nie będzie, bo psy łapami rozniosą :cry: Co zrobić, nie zamknę przecież w kojcu. Teraz muszę inaczej pomyśleć o ścieżkach i ..... zostaną chyba trawiaste.
Kotki piękne są ;:167 i takie dostojne ;:196 Może jak psa zmienię .... kiedyś :wink: Przy moim kilkerze koty nie mają szans na spacery po działce ;:14

Dzisiaj u nas ostre słońce odbija się od białych śnieżnych powierzchni, ale zimno ...
Przez okno wydaje się, że jest idealna zima :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Piegowaty storczyk przepiękny ;:167
Podobnie jak Małgosia marzę o kolekcji, mam póki co jeden :wink: :lol:

Proszę, pogłaszcz koty ode mnie, cudne są ;:108
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pam pomysl moze o klincu granitowym. Sa rozne kolory od szarego po brazy, ja mam mieszany z przewaga szarego, bo chcialam zeby odroznial sie od otoczakow w kole. Kliniec trzeba zagescic, czyli ubic ubijarka. W trakcie ubijania kamien zakleszcza sie samoistnie i tworzy plaska powierzchnie. Mialam pare miesiecy takiego czarnego diabla-wariata do wyadoptowania i przy nim sie sprawdzalo a pies byl szalony.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, ze storczykami warto spróbować zwłaszcza gdy ma się rękę do kwiatów tak jak Ty :) sierściuchy na słońcu i przy kominku rozleniwiają się i można je fotografować ;)
Julka, a Ty jakiego szaraka miałaś? bo czytałam chyba, że był, ale nie wiem nic poza tym... z tym winem to jest tak, że ja chęci mam, ale i tak wypijam nie więcej niż jedną lampkę ;) ekonomiczna się zrobiłam na stare lata ;)
Ewcia, u Ciebie dużo zimniej! u mnie o 6ej rano było -13st.
Marta, zapowiadane mrozy to już nie żarty - trzeba wrażliwe rośliny okryć...
Joluś, ja chyba nie znam szczegółów Twojego zamysłu na zakątek z różami... chyba, że znam i zapomniałam... możesz kochana przybliżyć jak to wszystko ma wyglądać? w każdym razie, Julka ma rację co do pomysłu z użyciem granitowego klińca.
Franci, cieszę się, że częściej się tu pojawiasz ;:196 koty pogłaskane, zagruchały z rozkoszy ;) a ze storczykami to nic trudnego... spróbuj :)

mróz trzaskający dziś i ostre słońce... wyszłam jednak na obchód, bo ładnie na dworze...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak-tak, zostalam zaszczycona mozliwoscia mieszkania ponad 14 lat z Kartuzem o imieniu Jimmy Page 8-) Niestety pozegnal nas 2 tygodnie po tym, jak musielismy uspic naszego miniusa sznaucerka, ktorego wychowal - notabene pies marzenie i psa z taka osobowoscia zycze kazdemu psiarzowi - no ale takie zycie, nieraz na chorobsko nie ma rady. Niby juz ponad rok minal ale ja i tak nie moge sie z tego otrzasnac :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś nie wiem, czy czytałaś u Danusi o ekobrodach? Bradzo zainteresował mnie ten temat ;:224
Aaaa o różanym .... trzeba dalej tworzyć klimat, wydzielić i osłonić drewnianymi konstrukcjami, po których pnące różyczki z clemkami oczywiście.
Nie piszę, nie wiem jak to wyjdzie cenowo, jakie będę możliwości ;:224
Przy parkingu również planuję szpaler niższych kratek, mam nadzieję, że clematisy nie zawiodą, a wówczas będą wymagały solidniejszych podpór ;:108
Co prawda jako zacieniające nózki posadziłam już kolorowe barwinki, ale teraz nabieram przekonania, że niewysokie różyczki będą lepsze :D
Garden of Roses, Home & Garden ;:167
Zastanawiam się, czy lepsza będzie kompozycja z jednakowych krzaków, czy .... jak to u mnie podejśc do tego kolekcjonersko :lol:
x-ag-a
---

Post »

Joluś, czytałam... latem u siebie na granicy wszystkich rabat z trawnikiem zrobiliśmy ekobordy... sprawdzają się rewelacyjnie i są niewidoczne, a na tym mi zależało...
życzę Ci powodzenia w planach różanych i pozostałych... na pewno koncepcję masz dobrą, a wiadomo że często przeszkodę stanowią finanse... ja chciałabym mieć wszystko na raz, ale rozsądek bierze górę i dzielę to na poszczególne sezony...
z róż które wymieniłaś mam Garden of Roses i bardzo czekam na jej kwitnienie...
jednakowe czy kolekcjonersko? ja bym poszła w szpaler jednej odmiany - to daje oszałamiający efekt :)
Julka, bardzo żal Jimmiego :( Kartuzy są przecudne ;:167 takie pomiędzy brytyjczykami a rosyjskimi... nie chciałabyś znowu mieć takiego szaraka?
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Jednak zima też ma swój urok :) śliczne te zimowe zdjęcia :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”