Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko!
Brateczki - przecudne!Byłam dzisiaj w OBI ( :lol: :lol: :lol: ),ale były prawie po 4 zł! Jutro polecę do ogrodniczego i kupię po 1,99!
30 odmian liliowców? ;:224 ;:224 ;:224 Już bym chciała,żeby było lato i żeby można było oglądnąć je w pełnej krasie!Zasyp nas zdjęciami,jak będą kwitły! :P :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko zakupy super , nic dodać nic ująć a bratki są przesliczne.
Ja też dostałam już liliowce i aż mnie nosi żeby już iść na działkęi powsadzać te śliczności.
U siebie wymieniłam gatunki jakie mam :P . Ja też muszę podziękować Anulce ;:79
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i znowu pada i moje plany na dzisiaj wzięły w łeb. Myślałam, że wysadzę resztę liliowców i posadzę bratki - a tu klapa, leje coraz bardziej. I jak tu zaplanować ogrodowe prace ? :roll: :roll:

Basiu - trochę rzeczywiście zaszalałam i teraz kasa pusta. :cry: I ten sam problem jak co roku - gdzie ja to wszystko upchnę ? :( Ale mimo wszystko co moje, to moje i już dalej będzie u mnie rosło. :P :P :P Ale i u innych forumowiczów jest mnóstwo nowości, więc to forum w tym roku będzie pękać w szwach od ekstra nabytków, nowości i cudeniek - tego jestem pewna. No a jak pokażesz swoje zrealizowane plany - to dopiero będzie widok ! :P :P

Izuś - ja bardzo Cię proszę tylko nie umieraj....... :shock: :shock: , już lecę z pomocą / paczuszka się szykuje/ lekarstwo będzie lada moment...... ;:112 tylko poczekaj troszeczkę...... :P :P :P
A pomysł z koziołkami jest ekstra. Gdyby tak jeszcze mały daszek nad koziołkiem to i pogoda byłaby nie straszna i lekkie zacienienie dla roślinek. No....nie mówiąc już o miejscu na ziemi :wink: :lol:

Dorotko - ja też tak myślałam i całą kurację diabli wzięli jak tylko zobaczyłam te bratki. :lol: Propozycja piętrowych nasadzeń pada na tym forum nie po raz pierwszy, więc kto wie czy nie znajdzie się jakiś propagator tej idei, który zrealizuje ją i zszokuje wszystkich. :wink: :lol:

Gabi - ja też jeszcze nie dostałam, ale oni zawsze wysyłają dopiero w kwietniu - może to i dobrze, bo pogoda teraz taka w kratkę. Ale zawsze dostaję to co mam zamówione. Nie musisz się martwić - z pewnością przyjdzie tylko trochę póżniej.

Małgosiu - bratki po 4 zł ? :shock: :shock: Ależ drożyzna ! Nic dziwnego że pod koniec sezonu wyprzedają wszystko za bezcen. Oj będzie fotek i to sporo, jak tylko rok i pogoda będą względne. Mam nadzieję że ten rok będzie u mnie przynajmniej taki jak zeszły - a był super. :wink: :lol:

Joluś - super, będziemy się wymieniać jak kępy liliowców podrosną. Myślę, że się zgodzisz. Zobaczysz jakie będą śliczne. Te najnowsze odmiany są rewelacyjne. :shock: Bardzo się cieszę, że nasze ogródki będą takie kolorowe. :P :P :P
Grażyna.
kogro-linki
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Grażynko, wysłałam Tobie siew. Ciekawa jestem kiedy otrzymasz. Mam do Ciebie jeszcze pytanko. Czy liliowce posadzone teraz zakwitną w ty roku? Pytam, bo jesteś na pewno specjalistką w tej dziedzinie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Haneczko - jesteś kochana. Wielkie dzięki. ;:79
Jeśli sadzonki są odpowiednio duże , tzn. szyjka korzeniowa jest gruba i ma powyżej 1,5 cm średnicy u nasady, wtedy jest duża szansa na to, że roślina jeszcze w tym samym roku zakwitnie, najczęściej jesienią. Póżniej niż normalnie. A to ze względu na czas na ukorzenienie się rośliny. Ale nie jest to 100% pewność. Natomiast w następnym sezonie , jeśli sadzonka jest zdrowa to z pewnością zakwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko no pewnie że się powymieniamy :P .
Ja już mam niektóre rozrośnięte i jak zrobię zdjęcia to pokażę , a może ci się spodobają.
Nie są one z bardzo wysokich , ale rosną jak na drożdżach :lol:
Teraz to dopiero będą widoki jak te nowe zakwitną :shock: :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Joluś ja to jestem tak ciekawa na te nasze liliowce, że tylko oglądam te w necie i porównuję kolory, żeby być jak najbliżej naturalnego wyglądu tych co kupiłam. Ale real pewno będzie trochę inny niż fotki - jak zawsze. :wink: :lol: Ale co by nie było to i tak będzie superancko. :P :P :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Liliowce jak marzenie:) Ja tylko się pochwalę, że "pewne" liowce też już wystawiły główki a raczej rączki do słoneczka... czyli że się przyjęły. Ciekawa tylko jestem czy w tym roku zakwitną? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grazynko ja podałam u siebie link bo taki znalażłam w necie o liliowcach. To jest katalog liliowcow i tam naprawdę jest dużo gatunków :P :lol:
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko. odwiedziłem Twój ogród. Piękne rośliny, super liliowce :!: A jeśli dosadzisz jeszcze trochę odmian to na jesieni nie odpędzisz się od chętnych :wink:
Mnie zauroczyła kokorycz lakolistna - prawdziwe cudeńko :shock:
A, że jesteś miłośniczką (wszyscy wiemy czego :D ) to dla Ciebie ten kwiatek - z życzeniami, co by liliowce zawsze pięknie Ci rosły :wink:
Obrazek
Pozdrawiam ciepło!
Emil
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iwonko - bardzo się cieszę, że pewne liliowce już wychodzą. Ja jestem pewna, że zakwitną i to jeszcze jak - dostały dobrą ziemię i nowe stanowisko - powinny strzelić w górę kwiatami. A ja z radością zobaczę jak się spisują. :wink: :lol:

Joluś - tak, już patrzyłam, ale........ :wink: :lol:
Zaczynam się zastanawiać, czy ten wirus całkiem mnie nie pochłonął.Ostatnio nic tylko oglądam liliowce, jakby innych kwiatów nie było. Chyba zrobię sobie przerwę, bo przecież na liliowcach świat się nie kończy. :wink: :lol:

Emilu - witaj ;:100
Miło, że wpadłeś. Jak już wiesz liliowce całkiem mnie zauroczyły. Aże nie tylko mnie się podobają, to będzie co oglądać nie tylko u mnie. :wink: Kokoryczka jest piękną roślinką nazywaną przeze mnie kwitnącą paprocią - zauważ jak ma podobne liście.
Bardzo dziękuję za kwiatek i życzenia. :P Ten liliowiec to chyba nawet kupiłam w tym roku i czeka na wysadzenie. Wierzę, że twój ogródek będzie jeszcze ładniejszy od mojego.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Grażynko - pisałaś, że zabierasz się za "porządki". Gdybyś przypadkiem wykopała kawałek tej "paproci kwitnącej", to się polecam :wink: :lol: Ten penstemon bródkowy - różowy, już powoli wychodzi, więc też niedługo uszykuję paczuszkę :wink:
Śliczna wiosna u Ciebie - aż głowa boli od różnorodności kwitnących kwiatków. Pięknie :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu a co jeszcze oprócz "paprotki" mam dołożyć ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chociaż jak bym się starał to i tak Cię nie dogonie, jeśli chodzi o ogród :wink:
Też dołaczam się do prośby o malutką sadzonkę tej pięknej kokoryczy :D
Moją listę z roślinami do wymiany umieściem w sekcji Oferty Forumowiczów, jeśli Cię coś zainteresuje to pisz śmiało :wink:
Pozdrawiam ciepło!!!
Emil
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Grażynko, a czy ja mogłabym się uśmiechnąć o parę nasionek cieszynianki :oops:
Pozdrawiam, Halina
Zablokowany