Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

BArdzo lubię żonkile i jak tak dalej pujdzie to niedługo i ja swoje będę miała ale w ogrodzie :;230 a twoje śliczniutkie żółciutkie :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszę się, że wam się podobają. Jedyny minus ich pobytu w przedpokoju, to taki, że widzę je głównie, jak wchodzę lub wychodzę z mieszkania. :wink:
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Piękny ten bukiet żonkili, a jak się maja hiacynty w wazonie :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

;:63 ;:63 Kwitnące żonkile to wczesna wiosna w domu, kolor wspaniały. Jakoś do tej pory nie zdarzyło mi się ich mieć.
Jeśli tylko spotkam to je przywlekę do domu - kiedyś musi być ten pierwszy raz. Zawsze potem można wysadzić na działkę. ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylo, kociaro ;:196 , jakoś nie uległyście zbiorowej panice i dobrze, potrzeba nam trochę normalności. Te żonkile to trafiłam w polomarkecie, chyba zaraz po dostawie, bo pełna paleta była i jak było nie brać za te 3 zł :wink:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Żonkile pięknie wyglądają ;:138 . Ja nie chciałam targać roślinek z drugiego końca miasta, z wycieczki po hipermarketach, a teraz zaczynam żałować, bo jak zobaczyłam cenę lidlową, to :shock: . Chyba nie będę mieć krokusów :cry: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:? :? :? Wcale nie jestem pewna, że tak dobrze. Wszyscy mają ....... ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś zaszalałam, bo u mnie kwiatuszek powyżej dychy, to już prawdziwa fanaberia. ;:108

Poza tym dziś zauważyłam na moim eschynantusie dwa maleńkie pędy. Wprawdzie wyrosły na tych najmłodszych jesiennych pędach i boję się, że te starsze już są do niczego, mimo to naprawdę bardzo się ucieszyłam z tych pędów, może jednak będzie ta wiosna w miarę normalna. :wink:
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p

Post »

Jagoda to gratuluję ;:138 u mnie chyba widziałas na fotce też tam coś mna eschynantusie coś się zaczyna dziac na tym moim zdechlaczku rasta też no i jestem z siebie dumna bo jak kupiłam eschynantusa caroline to mi kilka gałązek odpadło i tak sobie wetknełam do ziemi i siedziały. przedwczoraj spojrzałam a tam maleńkie listeczki wystają :shock: Mam szczepkę eschynantusa bel od Pati też w tym samym czasie do ziemi włożyłam i nic tam się nie dzieje i nawet w butelce siedzi :(
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agucha, jak ja ukorzeniałam szczepkę eschynantusa, którą zakosiłam z tego samego egzemplarza, jaki teraz jest u mnie :;230 , to nic mi z tego nie wyszło, choć to był chyba wrzesień. Fajnie, ze tobie się udało z tymi gałązkami, bo to nie takie łatwe go ukorzenić.
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

rapunzelwidzę, że u Ciebie wiosna na parapet, śliczne kwitnące roślinki...a co to za nowość powyżej dychy...
co do aeschynatusów, to może jedne odmiany łatwiej ukorzenić, inne trudniej?
Straciłam coś wenę do pisania przez to całe zamieszanie z ustawa itp :roll:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p

Post »

Jagoda mi się tak wydaje że się udało :roll: bo listki młode widac ale do korzeni to boje się zajrzec :;230 :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agucha, coś w tym jest, bo mój hibiskus zerwany we wrześniu, jest zielony, ma liście nowe! i zero korzeni. ;:224 przełożyłam go z doniczki z ziemią do tych silikonowych kulek.
Migotko nowość to całkowity spontan, bo na pewno nie miałam w planach tak drogiego zakupu, ale jak już i tak wydałam kasę na bilety na autobus do casto... :roll: Poza tym urzekła mnie ta trzykrotka swoją kolorystyką i tym, że dobrze się ją hoduje, bo mam już jedną zieloną od Anjii.
Obrazek
Do zdjęcia postawiłam ją na kwietniku, ale póki co jest to miejsce fittonii i tu akurat ona stać nie będzie. :wink:

Tutaj pędy eschynantusa, choć ciężko uchwycić te maluchy. :wink:
Obrazek

Obrazek

A tu owoc twórczej wyobraźni mojego m, można powiedzieć, że jesteśmy gotowi. :wink:
Obrazek

Wiem, że to nie na temat, ale nie mogłam się powstrzymać. :lol:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwiatuszek śliczny i gęsty ;:138 . Myślę, że to całkiem dobrze wydane pieniądze ;:108 .
Eschynantusowi najwyraźniej spodobało się u Ciebie, że wypuszcza pędy :) . Czyli wszystko jest na dobrej drodze ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Jagódko,u Ciebie wiosna w pełni.Piękne żonkile,hiacynty ,maciupkie eschynantusy ;:63 .Pięknie,szkoda tylko,że do wiosny za oknem jeszcze daleko.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”