Krysiu,a ty masz daleko do Ciechanowa?U Szmita hortensje bukietowe można dostać już od 10 zł.Jak gdzieś nie dostanę innej jasnoty,którą mam to może usmiechnę się na jakąś wymianę do ciebie?
Halinko, astry chińskie igiełkowe kupowałam w brico,na opakowaniu jest napisane CNOS-GARDEN.Zebrałam sobie nasiona,w własciwie zasuszyłam całe płatki,bo nie wiedziałam któro to nasiona.Zobaczymy co z tego wyjdzie,bo w tym roku byłam zadowolona z tych astrów jak nigdy.Miałam też miniaturowe białe,ale właśnie z innej firmy vita i były do d....y.Póżno zakwitły w sladowych ilościach i były mało ciekawe.
Agness, ta jeżówkę kupiłam u Szmita w sierpniu,zdjęcie zrobione zaraz po posadzeniu.Co z niej bedzie zobaczymy w tym roku.Nasiona po przekwitnięciu strzepałam wkoło,może się rozsieje?Różową próbowałam z nasion i nic mi nie wyszło,może jedna sadzonka będzie,ale to nic pewnego.Jagusia dała mi nasiona,więc będę próbować jeszcze raz,ale wprost do gruntu,bo z wysiewu w domu zmarnowałam 2 opakowania i nic.
Marzenko,jakoś dzisiaj nie mogłam spać,M tak chrapał,że prawie do rana oglądałam Ojca Mateusza,wyjątkowo fantastyczny film,niczym z kosmosu, bo kto widział ksiedza jeżdżącego rowerem

,a nie wypasiona fura?
Dorotko,ja miałam tylko tego fioletowego floksa i on krótko,a nawet bardzo krótko u mnie kwitnie.Wiosna kupiłam w ogrodniczym czerwonego i ten faktycznie kwitł długo,a że sadzonka była malutka,więc efektu też nie było.Białego i biało-czerwonego dostałam od koleżanek,zobaczymy co pokaże ten rok.